Zaterdag 18 mei
Ik Zie U Graag
Zaterdag
17:00 (Doors: 16:00)
MEZZ
17:00 (Doors: 16:00) | MEZZ
€ 90 passe-partout | € 55 dagkaart

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Belgisch
  • Hiphop
  • Pop
  • Rock
Ik Zie U Graag barstte uit haar voegen in 2023. Dit jaar is Ik Zie U Graag terug in het Pinksterweekend op 18 en 19 mei. Extra bijzonder dit jaar: Ik Zie U Graag trekt de stad in!

Naast shows in MEZZ, zie je ook optredens in Chassé Theater en Nieuwe Veste. Voor deze editie slaat MEZZ de handen ineen met Chassé Theater en brengt het festival nog meer livemuziek, maar ook theater en cabaret. Breda bruist van het Belgische talent op zaterdag 18 mei en zondag 19 mei. Er is aandacht voor aanstormend talent, maar natuurlijk vind je ook bekende Belgische acts op het festival.

Check het volledige programma en voor meer info de pagina mezz.nl/ikzieugraag

Line-up

Novastar · Whispering Sons
Hooverphonic · DAAN
Admiral Freebee · Portland · J. Bernardt
Brihang · Stef Kamil Carlens · The Bony King Of Nowhere · DIRK.
Ada Oda · Ão · Borokov Borokov · Dijf Sanders · Douglas Firs
Eosine · Isaac Roux · ISE · Poltrock · Tin Fingers
Amina808 · Ben Wolf · BIJT · Fantom · Ide Snake
LAUD · Lil Alia · LūpaGangGang · Piffy · REINES

Update: Mayorga moet wegens persoonlijke omstandigheden de show op Ik Zie U Graag cancellen.

 

Tickets

Koop een passe-partout voor het hele weekend voor € 90 en ben verzekerd van een toegang op zaterdag 18 mei en zondag 19 mei. Of koop voor € 55 een dagkaart voor je favoriete dag.

Dagkaart zaterdag | dagkaart zondag

Scoor je passepartout

Beluister de Ik Zie U Graag playlist

Alvast in de stemming komen of nieuwe muziek ontdekken van Belgische bodem? Check dan de Ik Zie U Graag 2024 playlist.

Beluister de playlist

Line-up zaterdag

Whispering Sons

Het Belgische vijftal brengt een donkere en unieke mix van experimentele en hectische postpunk. De sound gecombineerd met de vocals van Fenne Kuppens zorgen voor een constant gevoel van onbehagen dat al sinds het begin van muziek aanwezig is. Met hun energieke liveshow heeft de band zich gevestigd als live-act die je niet mag missen.

De afgelopen jaren heeft de band haar grenzen verlegd. Waar de debuutplaat ‘Image’ omschreven kan worden als theatraal, concentreerde het vervolg ‘Several Others’ zich op hun grootste kracht: pure, pretentieloze intensiteit. Het derde album zou de Whispering Sons volgers verrassen. Minder duister dan ‘Several Others’ en minder groots dan ‘Image’. Toch is de typische Whispering Sons identiteit nog duidelijk hoorbaar, waarbij niet wordt afgeweken van rauwe energie en emotie. Begin 2024 brengt Whispering Sons hun nieuwe album naar de planken en staat te popelen om hun nieuwe muziek live te spelen.

Locatie: MEZZ, Jupiler Zaal

Whispering Sons

Hooverphonic

In 1996 brak de band door met het debuutalbum ‘A New Stereophonic Sound Spectacular’, een verzameling filmische pop-noir. In de loop der jaren veranderde hun sound naar een vollere orkestrale sound. Na wat wisselingen is nu Geike Arnaert weer terug op het front. Dit jaar komt er nieuw werk aan en dat belooft dansbaar en aanstekelijk te worden tot de nok toe gevuld met floorfillers die meer dan één voorbeeld uit de jaren negentig overnemen. De sound van beat, house en trance zorgen voor inspiratie voor de eerste single ‘Mysterious’ met hints van William Orbit, Faithless, Massive Attack en Moloko.

Locatie: Chassé Theater, middenzaal

Hooverphonic

Portland

Van de Kleine Zaal in 2019, verovert Portland nu Chassé Theater tijdens Ik Zie U Graag. Portland neemt je mee in de wereld van Jente Pironet. De melancholische gevoelsmuziek past bij sterke emoties en belangrijke levensmomenten. Een sound vol Britse indiepop, Amerikaanse folk, donker en licht, akoestische gitaren, elektronica, vreugde en verdriet. Het ging snel voor Portland; van het winnen van de Humo’s Rock Rally en De Nieuwe Lichting, naar de podia van Rock Werchter, Pukkelpop, The Great Escape en een MIA in de categorie ‘Alternatief’. In 2023 is daar ‘Departures’. Het resultaat van zes weken samen met Britse artiest en producer Oliver Bayston. Hiermee bewijst Portland klaar te zijn om de grenzen over te gaan. Een nieuw vertrek, een volgend begin.

Locatie: Chassé Theater, middenzaal

Portland

J. Bernardt

Het nieuwe project van Jinte Deprez, bekend als frontman van Balthazar. Hij betreedt nieuw muzikaal terrein, waarbij een overvloed aan suggestieve synth beats uit een reeks invloeden hun weg vinden. De liefde van zijn vader voor Kraftwerk of zijn eigen muzikale ontdekkingen uit de pop, ‘Calm Down’ is de eerste vrucht van die reis. 

Bernardt is doordrongen van verleidelijke grooves omhuld door zijn warme en soulvolle zang. Multi-instrumentalist Deprez heeft in zijn homestudio geëxperimenteerd met synth, gewapend met DIY-esthetiek die de basis vormt voor J. Bernardt’s sound. 

Locatie: MEZZ, Jupiler Zaal

J. Bernardt

The Bony King Of Nowhere

The Bony King Of Nowhere is het pseudoniem van Belgische singer-songwriter en muzikant Bram Vanparys. In 2018 bracht hij ‘Silent Days’ uit, dat niets minder dan vier- en vijfsterren recensies kreeg en werd geprezen tot het beste album tot nu toe. Hij won een MIA (Music Industry Award) voor beste auteur-componist.

Nieuw werk heeft lang op zich laten wachten, maar de eerste single ‘Are You Still Alive’ werd in september 2023 uitgebracht. Het belicht de patronen van de samenleving, waaronder de impact van social media op verbinding en geluk. Dit nummer belooft alvast een nieuw album met veel punch en energie, terwijl Vanparys ons alle schakeringen van zijn stem laat zien. In 2013 speelde The Bony King of Nowhere al op Ik Zie U Graag. Tijdens zijn succesvolle ‘Silent Days’-tour bracht hij ook voor een headline show een bezoek aan Breda.

Locatie: Chassé Theater, Kleine Zaal

The Bony King Of Nowhere

Ada Oda

Upcoming in de Brusselse scène, levert Ada Oda binaire en up-tempo rock die post-punk van de jaren ‘80 combineert met de grote melodische vluchten van de Italiaanse variëteit. Het project werd opgestart in 2020 tijdens de eerste lockdown door César Laloux (The Tellers, BRNS, Italian Boyfriend) en kreeg al snel gezelschap van Victoria Barracato, die opvalt door haar heldere vocals en Siciliaanse afkomst.

Door opzettelijk eenvoudige muziek te maken pakt César het thema van de liefde met lichtheid op. Op het podium en in de studio wordt het duo omringd door Marc Pirard (Italian Boyfriend) op bas en Alex De Bueger (Alaska Gold Rush, Gros Coeur) en Aurélien Gainetdinoff (San Malo, Yolande Bashing) op gitaar. De eerste LP ‘Un amore debole’ zal eind 2022 worden uitgebracht door 62 TV.

Locatie: MEZZ, zij podium

Ada Oda

Borokov Borokov

Borokov Borokov staat garant voor rauwe, energieke shows en koortsachtige dans. Het Antwerpse project biedt een beukende mix van hi-NRG, punk, pop, hardcore, loungemuziek en powerballad. Absurd en bizar, ze pronken met sympathieke mindfucks terwijl ze overgaan van sludgy acid flashbacks tot stevige synthpop met een aangename Vlaamse tongval. 

Als er iets bestaat dat Borokov’s formule kan worden genoemd, is die waarschijnlijk uit volgend citaat te destilleren: “Wij maken in de eerste plaats muziek waar we zelf op willen dansen. Ook wanneer de muziek in kwestie niet meteen als dansmuziek klinkt.”

Locatie: MEZZ, Kleine Zaal

Borokov Borokov

Dijf Sanders

Bezwerende gezangen, fieldrecordings en eigenzinnige interpretaties van volksliederen uit Georgië. Dijf Sanders presenteert een diep-emotionele elektronische reis door een universum dat gedrenkt is in de melancholie van de Georgische muziektraditie. De langzame spaced-out elektronische folk kruipt onder de huid. Dijf blijft verwonderd door de buitenwereld en gaat op zoek naar inspiratie buiten zijn comfortzone. Na inspiratie uit Indonesië en Nepal werd hij dit keer uitgedaagd door traditionele gezangen uit Georgië. Met open ogen en oren dook hij in de Georgische geluiden, de mensen en het erfgoed en reisde in 2022 naar het Euraziatische land in de zuidelijke Kaukasus. De fieldrecordings en indrukken van de reis vormen de blauwdruk voor nieuwe, zorgvuldig uitgewerkte composities. Het album SUPRA brengt negen uiteenlopende elektronische experimenten die variëren van spaced-out folk, etherische trance, ambient met gevoel voor drama en hangt aan de energie van 90’s IDM.

Locatie: MEZZ, Kleine Zaal

Dijf Sanders

ISE

ISE heeft nog maar een klein jaar aan ervaring als singer-songwriter achter de rug, maar toch heeft ze al op de podia van Pukkelpop, Sziget en Bospop gestaan en won ze in 2024 de Nieuwe Lichting.

Je herkent ISE direct aan haar karaktervolle, rauwe stem. Iets wat je niet verwacht van een jonge, 18-jarige songwriter. Beïnvloed door haar idolen uit de jaren ’90 en enkel gewapend met haar gitaar, creëert ze een unieke live sound. Puur en authentiek, what you see is what you get. Haar emoties zijn zo echt en herkenbaar dat ze je niet onberoerd laten. En dat is precies wat haar drijft als songwriter: haar muziek ‘voelbaar’ maken bij wie luistert.

Locatie: MEZZ, Jupiler Zaal

ISE

Tin Fingers

Tin Fingers brengt indie die een melancholische geluid ondersteunt, maar altijd met een twist. In 2017 bracht de band met ‘No Hero’ een pakkende vintage altpopsound die diep resoneert in de indiecultaders van België. De band staat bekend om de dromerige deuntjes en explosieve, maar toch romantische liveshows, op nonchalante, maar toch meeslepende wijze. Op ‘Groovebox Memories’ onderzoekt de band elektronica. Geluiden creëren vanuit het niets, oude synthesizer-blips en piepjes werden gesampled en aangepast, ruwere organische ritmes gemixt met vintage drumbox-grooves. Op hun tweede album ‘Rock Bottom Ballads’ zoekt Tin Fingers naar puurheid en eenvoud. De pure en minimale indie-folk muziek is poëtisch en rustig, maar toch indrukwekkend.

Locatie: MEZZ, zij podium

Ben Wolf

Slaapkamerpopartiest Ben Wolf is geïnspireerd door artiesten als Ed Sheeran en James Blunt en wordt gedreven door introspectie en een constante drang om te verbeteren. Het plotselinge overlijden van zijn beste vriendin zorgde ervoor dat hij pen en papier pakte. Die woorden werden muziek en dat voelde als zijn weg. In 2020 bracht Ben Wolf zijn eerste singles ‘Ultraviolet’ en ‘Try Again, Tomorrow’, gevolgd door de release van zijn EP ‘Now You Know’ in 2021. Hij werkte samen met WAYI, met wie hij het nummer ‘Mind Mazes’ schreef, dat de eerste plaats bereikte in de Belgische ‘Bubbling Under’ chart. Nu vier jaar later en meer dan 500 songs verder is er nog veel meer te ontdekken!

Locatie: Chassé Brasserie – vi.be stage

Ben Wolf

BIJT

BIJT brengt elektronische kleinkunst met het hart op de tong. Nu eens zeemzoet, dan weer snoeihard, tart frontvrouw en activiste Ruth-Marie alles wat er gaat en misgaat in de wereld. Met Menno Buggenhout op bas en gitaar en Mathias Ghesquière achter de drums creëert BIJT een heerlijke synthpopdroom die meteen wordt doorgeprikt door vette bassen en meedogenloze gitaarsolo’s.

Locatie: Chassé Brasserie – vi.be stage

BIJT

Fantom

Fantom is het project van Maxim Meyer-Horn, een Belgisch-Duitse zanger uit Brussel. In 2022 debuteerde hij met zijn single ‘Illuminati’, die opgepikt werd door o.a. Studio Brussel, ENFNTS TERRIBLES, La Vague Parallele en De Morgen. Datzelfde jaar loste hij nog zijn debuut EP ‘Fantom of the Popera’, waarvoor hij door het gerenommeerde Britse magazine WONDERLAND omschreven werd als een introspectief, geestig poëtisch genie. Ook op het podium bewees Fantom al dat hij gemaakt is voor groter werk. Na shows op o.a. Suikerrock, de Gentse Feesten of in het voorprogramma van Doodseskader, speelde Fantom dit jaar reeds in het voorprogramma van Chibi Ichigo.

Locatie: Chassé Theater – Kleine Zaal

Fantom

Piffy

Welkom in het Piffiverse, een planeet draaiend rond z’n as met de maan als poolster. In de Piffiverse bonzen de beats op de deur met Piffy als de moeder van de vleermuizen en de dochter van de beats. Met soepele melodieën, maar het knalt er ook flink op los. De perfecte muziek om te dansen en huilen tegelijk.

De mix van toegankelijk en eigenzinnige elektronica met de zachte stem van Stien Bovijn eroverheen is gemaakt voor de introverten in een wereld vol onderwerpen als body shaming, hard kreunen en ‘mij ni belle’.

Locatie: MEZZ, Popcafé – Trix-stage

Piffy

LūpaGangGang

Ze zetten zich in voor een balans tussen instrumentaal en vocaal, tussen improvisatie en uitgeschreven muziek. Alles lijkt net niet te kloppen, terwijl ze toch de volledige controle hebben. Live is de band een aanrader, door het constante enthousiasme en de ontembare energie. Fris, vernieuwend, ondeugend en tonnen attitude: dat is LũpḁGangGang. Voor de debuut EP werkte ze samen met Nicolas Rombouts (Dez Mona). Op de EP brengen ze een brede waaier aan invloeden samen en bouwen tegelijkertijd aan hun eigen sound. Op de muziek zijn invloeden te horen van Kamaal Williams, The Breathing Effect tot STUFF. In de afgelopen jaren brachten ze hun muzikale zoektocht al naar de podia van Ancienne Belgique tot Gent Jazz en Flagey.

Locatie: MEZZ, Popcafé – Trix-stage

LupaGangGang

Bekijk ook het programma van zondag

Programma zondag

MEZZ tipt