Zaterdag 18 mei
Ik Zie U Graag
Zaterdag
17:00 (Doors: 16:00)
Jupiler Zaal, Kleine Zaal, Popcafe, Terras, Zijpodium
17:00 (Doors: 16:00) | Jupiler Zaal, Kleine Zaal, Popcafe, Terras, Zijpodium
€ 90 passe-partout | € 55 dagkaart
  • Belgisch
  • Hiphop
  • Pop
  • Rock
Ik Zie U Graag barstte uit haar voegen in 2023. Dit jaar is Ik Zie U Graag terug in het Pinksterweekend op 18 en 19 mei. Extra bijzonder dit jaar: Ik Zie U Graag trekt de stad in!

Naast shows in MEZZ, zie je ook optredens in Chassé Theater en Nieuwe Veste. Voor deze editie slaat MEZZ de handen ineen met Chassé Theater en brengt het festival nog meer livemuziek, maar ook theater en cabaret. Breda bruist van het Belgische talent op zaterdag 18 mei en zondag 19 mei. Er is aandacht voor aanstormend talent, maar natuurlijk vind je ook bekende Belgische acts op het festival.

Check het volledige programma en voor meer info de pagina mezz.nl/ikzieugraag

Line-up

In de komende maanden wordt de line-up nog verder aangevuld.

Ik Zie U Graag

Tickets

Koop een passe-partout voor het hele weekend voor € 90 en ben verzekerd van een toegang op zaterdag 18 mei en zondag 19 mei. Of koop voor € 55 een dagkaart voor je favoriete dag.

Dagkaart zaterdag | dagkaart zondag

Scoor je passepartout

Line-up zaterdag

Whispering Sons

Het Belgische vijftal brengt een donkere en unieke mix van experimentele en hectische postpunk. De sound gecombineerd met de vocals van Fenne Kuppens zorgen voor een constant gevoel van onbehagen dat al sinds het begin van muziek aanwezig is. Met hun energieke liveshow heeft de band zich gevestigd als live-act die je niet mag missen.

De afgelopen jaren heeft de band haar grenzen verlegd. Waar de debuutplaat ‘Image’ omschreven kan worden als theatraal, concentreerde het vervolg ‘Several Others’ zich op hun grootste kracht: pure, pretentieloze intensiteit. Het derde album zou de Whispering Sons volgers verrassen. Minder duister dan ‘Several Others’ en minder groots dan ‘Image’. Toch is de typische Whispering Sons identiteit nog duidelijk hoorbaar, waarbij niet wordt afgeweken van rauwe energie en emotie. Begin 2024 brengt Whispering Sons hun nieuwe album naar de planken en staat te popelen om hun nieuwe muziek live te spelen.

Whispering Sons

Hooverphonic

In 1996 brak de band door met het debuutalbum ‘A New Stereophonic Sound Spectacular’, een verzameling filmische pop-noir. In de loop der jaren veranderde hun sound naar een vollere orkestrale sound. Na wat wisselingen is nu Geike Arnaert weer terug op het front. Dit jaar komt er nieuw werk aan en dat belooft dansbaar en aanstekelijk te worden tot de nok toe gevuld met floorfillers die meer dan één voorbeeld uit de jaren negentig overnemen. De sound van beat, house en trance zorgen voor inspiratie voor de eerste single ‘Mysterious’ met hints van William Orbit, Faithless, Massive Attack en Moloko.

Hooverphonic

The Bony King Of Nowhere

The Bony King Of Nowhere is het pseudoniem van Belgische singer-songwriter en muzikant Bram Vanparys. In 2018 bracht hij ‘Silent Days’ uit, dat niets minder dan vier- en vijfsterren recensies kreeg en werd geprezen tot het beste album tot nu toe. Hij won een MIA (Music Industry Award) voor beste auteur-componist.

Nieuw werk heeft lang op zich laten wachten, maar de eerste single ‘Are You Still Alive’ werd in september 2023 uitgebracht. Het belicht de patronen van de samenleving, waaronder de impact van social media op verbinding en geluk. Dit nummer belooft alvast een nieuw album met veel punch en energie, terwijl Vanparys ons alle schakeringen van zijn stem laat zien. In 2013 speelde The Bony King of Nowhere al op Ik Zie U Graag. Tijdens zijn succesvolle ‘Silent Days’-tour bracht hij ook voor een headline show een bezoek aan Breda.

The Bony King Of Nowhere

Borokov Borokov

Borokov Borokov staat garant voor rauwe, energieke shows en koortsachtige dans. Het Antwerpse project biedt een beukende mix van hi-NRG, punk, pop, hardcore, loungemuziek en powerballad. Absurd en bizar, ze pronken met sympathieke mindfucks terwijl ze overgaan van sludgy acid flashbacks tot stevige synthpop met een aangename Vlaamse tongval. 

Als er iets bestaat dat Borokov’s formule kan worden genoemd, is die waarschijnlijk uit volgend citaat te destilleren: “Wij maken in de eerste plaats muziek waar we zelf op willen dansen. Ook wanneer de muziek in kwestie niet meteen als dansmuziek klinkt.”

Borokov Borokov

Dijf Sanders

Bezwerende gezangen, fieldrecordings en eigenzinnige interpretaties van volksliederen uit Georgië. Dijf Sanders presenteert een diep-emotionele elektronische reis door een universum dat gedrenkt is in de melancholie van de Georgische muziektraditie. De langzame spaced-out elektronische folk kruipt onder de huid. Dijf blijft verwonderd door de buitenwereld en gaat op zoek naar inspiratie buiten zijn comfortzone. Na inspiratie uit Indonesië en Nepal werd hij dit keer uitgedaagd door traditionele gezangen uit Georgië. Met open ogen en oren dook hij in de Georgische geluiden, de mensen en het erfgoed en reisde in 2022 naar het Euraziatische land in de zuidelijke Kaukasus. De fieldrecordings en indrukken van de reis vormen de blauwdruk voor nieuwe, zorgvuldig uitgewerkte composities. Het album SUPRA brengt negen uiteenlopende elektronische experimenten die variëren van spaced-out folk, etherische trance, ambient met gevoel voor drama en hangt aan de energie van 90’s IDM.

Dijf Sanders

Mayorga

Mayorga is de band rondom Helena Mayorga Paredes. Na jarenlange podiumervaring in bands als Pavlove, Aarde aan Daan en Noémie Wolfs blinkt ze nu op het podium met haar eigen band.

De half-Chileense gitariste brengt een melancholische mix van lo-fi indie pop en r(a)uwe gitaarsongs. Na de release van haar debuutsingle ‘Weekend Lover’ in 2022 ging het snel. Ze werd gevraagd als support act bij Ancienne Belgique, speelde haar eerste try-outs in een overvolle Barbroos, werd breed opgepikt door de media, ging op tour met High Hi en werd uitgeroepen tot winnaar van De Nieuwe Lichting 2023.

Eind 2023 is daar haar debuut EP. Haar nummers ontstaan in haar slaapkamer, ergens onderweg of ergens onderweg naar haar slaapkamer. Daarna duikt ze de studio in om de songs op te nemen. Mayorga is de definitie van DIY: ze speelt zelf gitaar, drum, bas en percussie in, maar ook de distorted vocals zijn die van haar.

Mayorga

Bekijk ook het programma van zondag

Programma zondag

MEZZ tipt