Thu 23 Dec

Hang Youth

+ Zeldzame Sold out
Kleine Zaal
20:30 (Doors: 19:30)
Ticketinfo
  • € 13,50 (Normaal)
Genre
  • Punk
  • Rock
Share

Uitverkocht

Er zijn geen tickets meer beschikbaar voor dit evenement.

Voor toegang tot MEZZ is een coronatoegangsbewijs noodzakelijk. Dit kan met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of recent negatieve test via Testen Voor Toegang (maximaal 24 uur voor aanvang). Voor het maken van een testafspraak of meer informatie over Testen voor Toegang check de website.

Het Amsterdamse Hang Youth houdt bewust het midden tussen een grappig kunstproject, een kwade tweet en een bloedserieuze punkband. In 2020 bracht het viertal de albums BOEL AAN DE HAND en ALLES MOET BETER uit, met ultrakorte maar radicaal furieuze hardcore poppunk-beukers als ‘WAAROM IS ALLES ZO KK DUUR?’, ‘IK GEEF EEN NIER VOOR GEEN RUTTE IV’ en ‘BELASTINGDIENST’.

Uit de voegen barstend van sociale betrokkenheid voeren de jongens hun extreem anarchistische agenda door waar maar kan. Zo speelden ze meerdere mediamomenten aan gort, alsook een illegale bezetting van de Zuidas en ze zijn niet van plan daarmee te stoppen. Begin juni bracht Hang Youth alweer hun derde plaat binnen één jaar uit, en als we de heren mogen geloven zijn ze genoodzaakt om nog meer albums uit te brengen als het kapitalisme overeind blijft staan. En de dijken moeten hoger, geen gelul.

Zeldzame

Zeldzame maakt graag energieke muziek en gebruikt daarbij zowel humor maar ook frustraties in zijn dagelijkse leven. Een mengelmoes van verschillende aspecten in zijn persoonlijkheid samengeperst tot een ongekende stijl. Zijn onorthodoxe lyrics zorgen ervoor dat iedereen die paden kruist met zijn muziek het niet snel zullen vergeten. Hij is al op jonge leeftijd met muziek begonnen en ondanks dat het een langzaam proces was heeft hij veel vertrouwen dat hij samen met zijn label Burning Fik zijn visie kan verwerkelijken.

Meer in MEZZ