Zaterdag 9 april
Hang Youth
+ Zeldzame
20:30 (Doors: 19:30)
Kleine Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Kleine Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Punk
  • Rock

Dit is de verplaatste show van Hang Youth die oorspronkelijk op donderdag 23 december in 2021 zou plaatsvinden.

Het Amsterdamse Hang Youth houdt bewust het midden tussen een grappig kunstproject, een kwade tweet en een bloedserieuze punkband. In 2020 bracht het viertal de albums BOEL AAN DE HAND en ALLES MOET BETER uit, met ultrakorte maar radicaal furieuze hardcore poppunk-beukers als ‘WAAROM IS ALLES ZO KK DUUR?’, ‘IK GEEF EEN NIER VOOR GEEN RUTTE IV’ en ‘BELASTINGDIENST’.

Uit de voegen barstend van sociale betrokkenheid voeren de jongens hun extreem anarchistische agenda door waar maar kan. Zo speelden ze meerdere mediamomenten aan gort, alsook een illegale bezetting van de Zuidas en ze zijn niet van plan daarmee te stoppen. Begin juni bracht Hang Youth alweer hun derde plaat binnen één jaar uit, en als we de heren mogen geloven zijn ze genoodzaakt om nog meer albums uit te brengen als het kapitalisme overeind blijft staan. En de dijken moeten hoger, geen gelul.

Zeldzame

Zeldzame maakt graag energieke muziek en gebruikt daarbij zowel humor maar ook frustraties in zijn dagelijkse leven. Een mengelmoes van verschillende aspecten in zijn persoonlijkheid samengeperst tot een ongekende stijl. Zijn onorthodoxe lyrics zorgen ervoor dat iedereen die paden kruist met zijn muziek het niet snel zullen vergeten. Hij is al op jonge leeftijd met muziek begonnen en ondanks dat het een langzaam proces was heeft hij veel vertrouwen dat hij samen met zijn label Burning Fik zijn visie kan verwerkelijken.

MEZZ tipt