Zondag 11 september
10cc’s Graham Gouldman & Heart Full of Songs
20:30 (Doors: 19:30)
Jupiler Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Jupiler Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Akoestisch
  • Singer-Songwriter

Deze show vindt plaats in een seated-setting. Het is niet mogelijk om vooraf zitplaatsen te reserveren.

Geboren en getogen in Manchester (Engeland) kwam Graham Gouldman al op jonge leeftijd in aanraking met muziek. Zijn eerste gitaar kreeg hij al toen hij 11 jaar oud was en begon vervolgens op zijn 15e met spelen in verschillende bands. Dit leidde in 1965 tot het ontstaan van The Mockingbirds, waar Graham het nummer ‘For Your Love’ voor schreef. Deze werd geweigerd als release voor zijn eigen band, maar bleek een mega hit bij The Yardbirds! Zijn talent voor songwriting was aangewakkerd en in de jaren die volgden scoorde hij topper na topper.

De jaren vlogen voorbij en Graham toonde aan dat hij van meerdere markten thuis was. Naast het populaire 10cc (1972) kwam er namelijk een solo carrière van de grond met meerdere succesvolle albums. Daarnaast heeft de muzikant meegewerkt aan soundtracks voor verschillende films. In combinatie met de blijvende populariteit van de 10cc platen leidde dit tot de oprichting van Heart Full of Songs in 2012: een eerbetoon aan de veelzijdigheid van deze duizendpoot, met een focus op het akoestisch overbrengen van zijn werk.

Sindsdien zit Graham Gouldman zijn muzikale loopbaan op vrijwel alle facetten in de lift. In 2014 werd namelijk zijn status als één van de beste songwriters ter wereld bevestigd in de Songwriter’s Hall of Fame in de V.S. Verder mocht hij in 2018 met Ringo Starr (The Beatles) op tournee en loopt Heart Full of Songs als een tierelier, met meerdere geslaagde tours in zowel eigen land als Nederland, België en Duitsland.

Dus ben je een liefhebber van akoestische muziek die perfect gecomponeerd is en ook nog eens uitgevoerd wordt door de meester himself? Maak je borst dan alvast maar nat voor 10cc’s Graham Gouldman & Heart Full of Songs in MEZZ!

MEZZ tipt