Vrijdag 12 mei
Frikantival: Bob Wayne (USA)
+ Louderdales (DE) + The Old Ditch Riverhoppers + The Kountry Kittens Burlesque (USA) feat Vincent Slegers (BE)
18:30
Jupiler zaal
18:30 | Jupiler zaal
€12,50

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Psychobilly
  • Rock-'n'-roll
  • Rockabilly

Trek je boots maar weer uit de kast en zorg er voor dat je maag leeg is, want Mezz en Wantwo thrash hebben namelijk weer een nieuwe editie van Frikantival op het menu staan! Dat belooft weer een avond vol frikandellen, bier en country! Daar kan je geen nee tegen zeggen, toch?

Eregast van de avond is Bob Wayne. Begonnen als roadie bij Hank (Williams) III en speelt nu al een tijdje samen met zijn band The Outlaw Carnies. De opzwepende outlaw country van deze redneck is geïnspireerd door het leven on the road, met teksten over truckers, vrouwen en BBQ’s. Een echte aanrader voor liefhebbers van een stevig potje rock & roll.

Natuurlijk wil het oog ook wat en mochten we dat nou ook gewoon geregeld hebben. De dames van The Kountry Kittens staan garant voor een sleazy burlesqueshow zoals alleen de hillbillies uit de USA dat kunnen. Komisch en met een knipoog naar het plattelandsleven van de zuidelijke staten. De Belgische one-man band Vincent Slegers begeleid de Kittens met zijn roots music met een Mississippi Hill Country groove. Comedic hillbilly striptease at it’s finest!

Alsof ze rechtstreeks uit Kentucky op het vliegtuig gestapt zijn, maken The Old Ditch Riverhoppers een mix van bluegrass, oldtime country en blues. Maar niets is minder waar; deze cowboys komen gewoon uit Nederland. Gewapend met hoed en strik brengen ze hun liefde voor grootheden als The Stanley Brothers, Reno and Smiley, Doc Watson en Townes van Zandt.

In Nederland nog nieuwkomers, maar in thuisland Duitsland al vanaf 2009 bezig met muziek. Louderdales is een groep vrienden die samen een pad ingeslagen zijn waarvan ze het eindpunt nog niet kennen, maar onderweg stoppen ze gelukkig in Breda. De rode draad in hun leven is country, americana en akoestische rock.
That sounds pretty darn good!

DC snakebuster

DC Snakebuster is een one-man band die de straten, pleinen en feestjes onveilig maakt met zijn roots en blues. Wanneer hij begint te spelen, verdwijnt je slecht humeur meteen.

MEZZ tipt