Sat 02 Apr

Fokko

Koop Tickets
Fokko
Kleine Zaal
20:30 (Doors: 19:30)
Ticketinfo
  • € 10,00 (Normaal)
Genre
  • Nederlandstalig
  • Nederrock
  • Singer-Songwriter
Share

Sinds zijn eerste zelfgeschreven liedje in groep 7 over een dode hond gebruikt Fokko Mellema muziek als zijn uitlaatklep. De singer-songwriter startte zijn loopbaan op zeventienjarige leeftijd als zanger/gitarist van punkrockband Jeremy’s. Na enkele successen, zoals een TMF award en optredens op Lowlands en Zwarte Cross, besloot Fokko het over een andere boeg te gooien. Met collegerock band Want Want kwam de singer-songwriter kant in hem naar boven, waarbij hij zelf zong en de overstap maakte naar Nederlandse teksten. Na het scoren van de culthit ‘Kip Paard Koe’ heeft de beste man een tour gedaan door verschillende huiskamers in Nederland. Dit was voor het eerst solo en onder zijn eigen naam. 

Het jaar 2019 betekende voor Fokko de ontwikkeling van zijn eigen unieke sound zoals we die nu kennen. Eerste wereld problemen lopen als een rode draad door zijn gehele muzikale carrière. Deze zijn vertaalt in puntige Nederrock nummers met kenmerkende en directe teksten. In hetzelfde jaar resulteerde dit in zijn debuutalbum ‘Stadaarnietzodoeiets’, waar hij met een nieuwe band en producer zich steeds meer vestigde in het Nederlandse muzieklandschap. Begin 2021 scoorde Fokko zijn grootste hit tot nu toe met quarantaine knaller ‘Karin Heeft Geen Corona’. Deze kreeg veel aandacht op radiostations als 3FM, Radio 1 en Q-Music.  

Of je hem nog niet kent of al weleens gehoord hebt met zijn primeurtjes en jingles op KINK. Met een nieuwe EP in het voorjaar van 2022 gaan we van deze eigenzinnige artiest nog veel horen!

Meer in MEZZ