Donderdag 1 maart
Flying Horseman
+ Dakota
19:00 (Doors: 18:30)
Jupiler zaal
19:00 (Doors: 18:30) | Jupiler zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Indie
  • Postrock

Flying Horseman is een Belgische band die in 2008 begon als soloproject van gitarist Bert Dockx. Je kent ze van hun atmosferische blues, soundscapes en ratelende rock, waarmee de Belgische publiekslievelingen ook in Nederland al menig hart veroverd hebben.

De laatste jaren groeide Flying Horseman uit tot een unieke band met een volledig eigen, zinnenprikkelende sound. In 2013 werden ze genomineerd voor twee Music Industry Awards (‘album van het jaar’ en ‘alternative’). In januari brengen ze hun nieuwe plaat ‘Rooms/Ruins’ uit. Dit album is grillig en mysterieus… is het een reflectie op een ongrijpbare realiteit en/of een losgeslagen samenleving, of misschien is het een break-up-album met apocalyptische neigingen? Sowieso zwoel, sfeervol en intens. Live vliegt Flying Horseman steevast nog wat hoger, en graaft het nog net iets dieper dan in de studio!

De Amsterdamse all-girlband Dakota betovert het publiek met dromerige indie-pop, hypnotiserende ritmes en krachtige zangpartijen. De laatste EP van de band, ‘Leda’, is te vergelijken met de muziek van The XX en Warpaint. Op de plaat zijn vooral invloeden van dream pop, indie pop en garagerock te horen. De single ‘Icon’ werd over heel de wereld op radiostations gedraaid en zorgde voor een enorme boost in populariteit. Zo stonden ze al op The Great Escape, Oerol, Down The Rabbit Hole en vele andere festivals.

MEZZ tipt