Vrijdag 11 mei
Fleddypalooza
Fleddy Melculy + Rectum Raiders + De Rooie Jager
17:30 (Doors: 17:00)
Jupiler zaal
17:30 (Doors: 17:00) | Jupiler zaal
€20

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Metal

Fleddy’s duivelse metalfestijn. Een mini festival met 6 acts waaronder uiteraard Fleddy zelf, maar ook Rectum Raiders, De Rooie Jager, Wood, BEAR en King Hiss. Een avond vol hardcore en metal. De demografie van de moshpit deze avond zegt alles. Van puberende Slayersletjes tot getatoeëerde grizzlyberen: op Fleddymania staat geen leeftijd.

Fleddy Melculy
Het Vlaams hardcore-metalfenomeen Fleddy Melculy is eigenlijk een uit de hand gelopen grap, maar nu staan ze op het punt om de wereld te veroveren. Fleddy scoorde begin 2016 een dike cult hit met het nummer ‘T-shirt van Metallica’. Dat zorgde ervoor dat ze zich in een half jaar tijd ontpopte tot één van de meest populaire Belgische metalacts van het laatste decennium. Hun mallotige mix van brute hardcore, zwaarmetalen mokerriffs en stand-up comedy gaat er even lekker in als een Bifiworsten na een uurtje circlepitten.

Rectum Raiders
De band Rectum Raiders heeft de afgelopen jaren naam gemaakt met krankzinnige, shockerende live-shows. Glam metal in de hoogste versnelling gecombineerd met Schultenbräu, komkommers en homo-erotische uitspattingen. Sinds 2008 wordt ieder podium omgetoverd tot een vunzig studentenfeest.

De Rooie Jager
Hij sloot de grote tent van Zwarte Cross af, zegevierde op Paaspop en Lowlands en regeert al sinds 2005 Speedfest Eindhoven: DJ De Rooie Jager. Waar het fenomeen uit Klazienaveen ook gaat, hij laat afgebroken feesttenten en uitgeputte, voldane mensenmassa’s achter. Door rock, happy hardcore, metal, schlager en de hits van onze ouders bij elkaar te gooien.

WOOD
Origineel, vreemd en verassend catchy. Dat is de Bredase progressieve metalband WOOD. WOOD gaat niet over kleine houtsnippers. Complexe muziek, maar met uitermate technische, hoogstaande beheersing van de instrumenten. Lange composities die elk een verhaallijn bevatten, met andere woorden: alsof je naar een boek luistert, maar dan wel een in het genre ‘kneiter hard’.

BEAR
Heb je je ooit afgevraagd hoe het voelt om geslagen te worden door een hamer van tien ton. Of gezien hoe een brandend vliegtuig tegen een gebouw crasht… dan is daar BEAR. BEAR is de vierkoppige Antwerpse hardcore metalband die in 2010 samen zijn gekomen om een massa van woede te laten horen. Een shitload aan woede!

King Hiss
Loeiharde songs met een rotkarakter schrijven. En de wereld veroveren. Wars van alle trends en mét eigenzinnige smoel. KING HISS was geboren. De koning van de riffs met bijtgrage tanden en slechte adem. 5 jaar later en het ging hard voor KING HISS. Heel hard. Je moet al onder een steen geleefd hebben om de heren niet aan het werk gezien te hebben. Uitverkochte clubs? Check! Festivals, van klein tot heel groot? Check! Features in alle relevante magazines Check! Fleddypalooza? Check!

MEZZ tipt