Maandag 23 september
Film School
+ ANEMONE
20:30 (Doors: 19:30)
Kleine Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Kleine Zaal
€ 12,50
  • psychedelische rock
  • shoegaze
De in Los Angeles gevestigde groep is sinds hun oprichting in 2001 een vaste waarde in de indie shoegaze-scene. Na twintig jaar en een aantal wisselingen in de bezetting hebben ze een uitgebreide discografie opgebouwd. Ze hebben in deze tijd samengewerkt met leden van Pavement en My Bloody Valentine, en het album 'We Weren't Here' werd geprezen om het instrumentale geluid, met een mix van hi-hats, zware kicks en dromerige drone-gitaren.

Dit stuwende karakter is terug te horen op het nieuwe album ‘Field’, dat afgelopen jaar uitkwam. Op dit zevende album staan thema’s als spijt, vervreemding en frustratie centraal. Met vergelijkingen met Slowdive en Catherine Wheel bewijst Film School een duidelijke en dominante kracht in de shoegaze-scene te zijn.

 

Like a black sky viewed in the dead of the night, its endless sprawl holds your attention.

Pitchfork

ANEMONE

Dromerige, gerijpte songs met scherpe refreinen schetsen de naakte waarheid in tijden van verdriet, liefde en de zoektocht naar zichzelf. Frontman Xander van Dijck is diep gegaan, op zoek naar antwoorden en vertelt dit verhaal. Keuzes maken en de zoektocht naar de bevrijding die hij uiteindelijk heeft gevonden, is te horen op hun tweede full length album ‘Freebird’.

Tijdens een show van ANEMONE word je meegezogen in een verhaal van koude herfst nachten, doordrenkt in rode wijn, naar zomerse briesjes aan de Spaanse kust. Als je op zoek bent naar jouw “freebird”, dan vind je hier misschien wel een stukje van. ANEMONE is beïnvloed door bands als Sandy Alex G, East River Pipe en The Verve, en met een stevige live reputatie op zak door o.a. shows op Vestrock, Motel Mozaique, Popronde en voorprogramma’s van bands als Triggerfinger, Indian Askin en Ten Years After, gaat de band weer podia bestormen. Vrijer dan ooit, met een paar nieuwe en wijze levenslessen op zak.

ANEMONE

MEZZ tipt