Vrijdag 5 april
Dawn Brothers
+ Cocobolo
20:30 (Doors: 19:30)
Jupiler Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Jupiler Zaal
€ 19,50

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Blues
  • Folk
  • Rock
  • Soul
Wie de Dawn Brothers aan het werk ziet, wordt onherroepelijk meegezogen in de muzikale wervelwind die over het podium raast. Het gaat alle kanten op, waarbij rock, folk, blues en soul ogenschijnlijk moeiteloos worden vermengd tot een onweerstaanbare cocktail. Het is dat prikkelende 'wat gebeurt hier allemaal'-gevoel dat maakt dat je zélf onderdeel van deze Rotterdamse band zou willen zijn. Een band die perfect op elkaar is ingespeeld, spelplezier uitstraalt en waarbij de liefde voor de muziek door elke ader giert.

De Dawn Brothers passen met hun no-nonsense mentaliteit naadloos in de Rotterdamse ‘niet lullen maar poetsen’-community. Maar vergis je niet. Ze mogen dan nonchalant lijken, hun hedendaagse interpretatie van rootsmuziek bewijst dat hier een groep muzikanten staat die verdomd goed weet waar ze mee bezig zijn. Dat blijkt ook uit hun nieuwe plaat, ‘Alpine Gold’, die dit najaar verscheen bij Excelsior Recordings en waarop de band een dik pak hekserij loslaat op hun publiek.

Ze mogen dan de bescheidenheid zelve zijn, de Dawn Brothers zijn op ‘Alpine Gold’ niet bang om de Doos van Pandora open te trekken en een golf van eigenzinnige, spannende en originele muziek over hun publiek uit te storten, die ze betoverd zal achterlaten. ‘Alpine Gold’, het nieuwe album van Dawn Brothers, verscheen op 27 oktober bij Excelsior Recordings.

Cocobolo

Cocobolo maakt muziek met instrumentale thema’s en songtitels die tot de verbeelding spreken en klinken. Als een retro-mix van old-school funk, psychedelische rock en surf-gitaren. De band schrijft haar songs alsof het korte films zijn en beginnen met een beeld als beginpunt. Muziek is voor Cocobolo niet alleen iets waar je naar luistert, maar ook iets visueels.

Cocobolo

MEZZ tipt