Vrijdag 2 maart
The Dawn Brothers
+ Maurice van Hoek
19:30 (Doors: 19:00)
Kleine zaal
19:30 (Doors: 19:00) | Kleine zaal
€10

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Rock

Alhoewel The Dawn Brothers geen bloedverwanten zijn, het zijn wel degelijk broeders in de rock & roll. Geïnspireerd door grote klassieke songsmeders als The Band, CCR, The Rolling Stones en Otis Redding, brengen ze pure rootsliedjes met het dwingende ritme van een locomotief.

Met hun debuutalbum ‘Stayin’ Out Late’ rijden The Dawn Brothers op een muzikale golf van het verleden naar de toekomst en leveren daarmee een overtuigend bewijs dat sexy, soulfull rock ’n roll altijd actueel zal zijn. In hun eigen woorden: “We play the old souls from the phuture”. Inmiddels is de eerste single ‘Get Down The Road’ al weer een tijdje uitgebracht en is de toon gezet voor een rooskleurige toekomst.

The Dawn Brothers moet je gezien hebben!

Maurice van Hoek ontvlucht in 2015 het conservatorium en stelt in drie maanden Amerika vast dat country zijn leven is. Hij trekt naar de seventies countryfolk van The Eagles en James Taylor. Op zijn zwerftocht schrijft hij voor het eerst persoonlijke songs over zijn belevenissen en emoties. Ze vormen de basis voor zijn debuutalbum Live Forevermore.

In 2017 groeien Maurice en zijn band naar een hechte eenheid, hij schrijft veel nieuwe songs en stippelt een strak pad uit naar de toekomst. Drie singles kondigen vanaf maart de komst aan van een nieuw album wat in het voorjaar van 2018 verschijnt. Van deze plaat zullen we dus zeker een paar fantastische countryfolk nummers gaan horen deze avond!

MEZZ tipt