Zondag 17 november
Crocodiles
Pier15 x MEZZ
20:30 (Doors: 19:30)
Pier15
20:30 (Doors: 19:30) | Pier15
€ 15
  • Garage rock
  • post punk
In 2021 kwamen de Crocodiles weer bij elkaar, de jongens zijn terug met hun 8e album. De band combineert punk-pop anthems met garage-rock, aanstekelijke fuzz-pop, dansbare bangers en zelfs hardcore death-rock.

De band werd gevormd door gitarist Charles Rowell en zanger Brandon Welchez na het uiteenvallen van hun post-hardcore bands The Plot To Blow Up The Eiffel Tower en Some Girls. ‘Neon Jesus’, hun eerste single als het duo Crocodiles, werd gehoord door de Zuid-Californische noise-pop legendes No Age die het nummer op een lijst van hun favoriete nummers van het jaar zetten. Dit zorgde ervoor dat Crocodiles kort na de publicatie van die lijst een platencontract scoorde bij het label Fat Possum Records.

Om het ijzer te smeden terwijl het heet was, nam de band hun debuutalbum zelf op en in april 2009 bracht de band ‘Summer Of Hate’ uit. Het album zorgde ervoor dat de band het jaar daarop de studio in kon gaan om samen te werken met Arctic Monkeys en Klaxons producer James Ford. ‘Sleep Forever’ werd in september 2010 uitgebracht met veel lovende kritieken en sindsdien is de band een van de meest gerespecteerde indierockacts van hun tijd gebleven. Ze hebben met iedereen samengewerkt, van Hollie Cook tot Dan Treacy van The Television Personalities, en met de following die het duo heeft, lijkt niets hen ervan te kunnen weerhouden om echte indierockiconen te worden.

MEZZ tipt