Maandag 23 mei
Chuck Prophet & The Mission Express
+ Our Man In The Field
20:30 (Doors: 19:30)
Kleine Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Kleine Zaal

Afgelast

Helaas, dit evenement is afgelast. Lees meer over hoe je je geld terug kan krijgen.

Meer informatie over tickets.
  • Rock

Door de gezondheidsproblemen van Chuck Prophet heeft hij helaas zijn EU/UK tour moeten cancellen. De show in MEZZ gaat dus helaas niet door.

Dit is de verplaatste show van Chuck Prophet & The Mission Express die respectievelijk op 1 februari 2021 en 17 mei 2021 zou plaatsvinden.

Chuck Prophet is een goed bewaard rockgeheim. Ruim 40 jaar geleden stond hij samen met rockband Green On Red, aan de wieg van alternatieve country-rock. Hij speelde virtuoos en werd een veelgevraagde sessiemuzikant en songschrijver.
 
Chuck ontwikkelende in de jaren daarna een mix tussen rock, country, folk, blues, indie, americana en 60’s Westcoast pop. Een ontspannen all-American stijl met hier en daar een vleugje John Mellencamp en Tom Petty. Ieder Chuck-nummer vertelt een verhaal. Zo brengt ‘Barely Exist’ een ode aan Mexicaanse migranten en is ‘Alex Nieto’ een protest tegen onnodig geschoten politiekogels.
 
In februari 2017 bracht de zanger zijn 14e album ‘Bobby Fuller Died For Your Sins’ uit, zijn beste album tot nu toe! Chuck omschrijft de plaat als ‘California Noir’, geïnspireerd op het overlijden van Bobby Fuller en David Bowie en de moord op Alex Nieto.
 
Concertzalen vullen, dat kan Chuck zeker; hij speelt bijna achteloos, maakt grappen en speelt met het publiek, terwijl zijn melodieuze nummers alle waarde blijven behouden. Zijn nieuwe plaat ‘The Land That Time Forgot’ is een mengelmoes van persoonlijkheden en stijlen, met volksmuziek als ondergrond en een schuifelende ritmesectie ondersteund door zijn band ‘The Mission Express’, vernoemd naar een buslijn die door de buurt van Prophet reed.

Our Man In The Field

Achter Our Man In The Field verschuilt zich één man: Alexander Ellis. De Britse singer-songwriter, nu woonachtig net buiten London, reist als een soort onafhankelijke correspondent de wereld rond om inspiratie op te doen voor zijn muziek. De beste man staat bekend om zijn rustgevende en troostende americana en met invloeden vanuit onder andere Van Morrison, Neil Young, CCCR en Wilco heeft hij een eigen sound kunnen ontwikkelen. Deze is moeilijk te beschrijven, maar voelt toch vertrouwd aan. Met een warm, intiem en hoog stemgeluid laat mister Ellis je meteen op je gemak voelen.

Samen met zijn band heeft Our Man In The Field maar liefst zesmaal een tour gedaan door Europa in de laatste vier jaar. De act viel goed in de smaak bij het publiek en is zelfs genomineerd geweest voor The UK AMA Awards! Op dit moment verblijven Alexander en zijn team in Portland, Oregon (Verenigde Staten) om samen met Tucker Martine aan een nieuw album te werken. De release staat gepland voor de lente van 2022, dus we hopen snel meer te horen over wat ze in de pijpleiding hebben zitten!

MEZZ tipt