Mon 17 May

Chuck Prophet & The Mission Express

Koop Tickets
Kleine zaal
20:30 (Doors: 19:30)
Ticketinfo
    €17,50
Genre
  • Rock
Share

Dit is de verplaatste show van Chuck Prophet & The Mission Express die eigenlijk op 1 februari 2021 zou plaatsvinden.

Chuck Prophet is een goed bewaard rockgeheim. Ruim 40 jaar geleden stond hij samen met rockband Green On Red, aan de wieg van alternatieve country-rock. Hij speelde virtuoos en werd een veelgevraagde sessiemuzikant en songschrijver.
 
Chuck ontwikkelende in de jaren daarna een mix tussen rock, country, folk, blues, indie, americana en 60’s Westcoast pop. Een ontspannen all-American stijl met hier en daar een vleugje John Mellencamp en Tom Petty. Ieder Chuck-nummer vertelt een verhaal. Zo brengt ‘Barely Exist’ een ode aan Mexicaanse migranten en is ‘Alex Nieto’ een protest tegen onnodig geschoten politiekogels.
 
In februari 2017 bracht de zanger zijn 14e album ‘Bobby Fuller Died For Your Sins’ uit, zijn beste album tot nu toe! Chuck omschrijft de plaat als ‘California Noir’, geïnspireerd op het overlijden van Bobby Fuller en David Bowie en de moord op Alex Nieto.
 
Concertzalen vullen, dat kan Chuck zeker; hij speelt bijna achteloos, maakt grappen en speelt met het publiek, terwijl zijn melodieuze nummers alle waarde blijven behouden. Zijn nieuwe plaat ‘The Land That Time Forgot’ is een mengelmoes van persoonlijkheden en stijlen, met volksmuziek als ondergrond en een schuifelende ritmesectie ondersteund door zijn band ‘The Mission Express’, vernoemd naar een buslijn die door de buurt van Prophet reed.

ROOTZZ

ROOTZZ

Op zaterdag 31 oktober vindt de vierde editie van het eendaagse indoor festival ROOTZZ plaats in MEZZ. In een aangename entourage luister je naar de beste hedendaagse country, singer-songerwiter, blues, folk en andere vormen van rootsmuziek. Eerdere jaren stonden artiesten als Baptiste W. Hamon, Luke Winslow-King, Willy Tea Taylor en Judy Blank op de planken bij ROOTZZ.

Lees meer over ROOTZZ

Meer in MEZZ