Zaterdag 4 juni
Burning Down the House
Iguana Death Cult + Druiprek + more
20:30 (Doors: 19:30)
Jupiler Zaal, Zijpodium
20:30 (Doors: 19:30) | Jupiler Zaal, Zijpodium

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Elektronica
  • Garage
  • Indie
  • krautrock
  • postpunk

Het is tijd voor een nieuwe editie van Burning Down The House. Verwacht keiharde muziek en een absurd feestje!

Voor de liefhebber van garagerock, indie, postpunk en elektronische sounds biedt Burning Down The House de perfecte plek waar nieuwe muziek, lukrake gekkigheid en een bom aan creativiteit samenkomen. MEZZ is voor een avond dé plek waar alles kan en alles mag.

Met op de line-up:

  • Iguana Death Cult
  • Druiprek
  • The Germans
  • Bongloard
  • Gameboyz II Men

Iguana Death Cult

Iguana Death Cult

Iguana Death Cult heeft weinig introductie nodig in de regio. Ze zijn een graag geziene gast op vele feesten en partijen. Ze maakte indruk met hun keiharde garagepunk en een mengelmoes van met zuur doordrenkte psychedelica en groeide uit tot een alomvattende eenheid met invloeden uit post-punk, krautrock, new wave, soul en disco.

Druiprek

Druiprek

Deze rave formatie met analoge synthesizers is geïnspireerd door acid rave, techno en 90’s house. Live verrijkt met psychedelische visuals aangestuurd door een zeer eigenzinnige MC probeert Druiprek elke plek om te toveren tot een brute rave.

Kinderfeestje, zuipen, kinderfeestje, zuipen, kinderfeestje, zuipen

The Germans

The Germans

Er is altijd wel iets aan de hand met The Germans. Een ongrijpbaar kwintet waar de muziek al sinds 2002 balanceert tussen aangenaam alledaags en absoluut luid. Vier jaar na de release van ‘Are Animals Different’ brengen ze het album ‘Sexuality’ uit. De toon is verwarrend kinky. Rauw, soms oncomfortabel en zelfs schurend, maar ook zwoel, zweterig en exotisch. Primitieve percussie, aftandse gitaren, een onzedelijke Hammond en vele andere instrumenten spelen een grote rol in deze hete brij aan psych, easy-listening, Vlaamse polyfonie en cocktailjazz.

Bongloard

Bongloard

Fuzz gitaren, felle bass riffs en beukende drums, Bongloard is hier om de boel even flink te verbouwen. Met hun harde garagerock is hier nog niet de helft over gezegd. Geïnspireerd door o.a. The oh Sees, Ty Segall gaan Jannes van Kaam (FFOOSS), Ties Bogers (Ex-Palmsy) en Jan van Asch (Speak Easy) MEZZ met de grond gelijk maken.

Gameboyz II Men

Gameboyz II Men

Jarenlang bouwden Micha Volders en Dijf Sanders gedoemde weeën op en maakten ze onnodig gebruik van gemarteld speelgoed. Vandaag halen ze hun geliefde gameboys uit het puin en als duo brengen ze een schurende, dreunende liveset doordrenkt met vierkante marginaliteit.

MEZZ tipt