Zondag 9 februari
Breda’s Most Wanted showcase
Blue Vultures + Bottlecap Accident + Den Purls + Summersile
14:00 (Doors: 14:00)
Café de Bruine Pij
14:00 (Doors: 14:00) | Café de Bruine Pij
Gratis toegang

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Alternative
  • Pop
  • Punk
  • Rock

Op zondag 9 februari presenteren de deelnemers van Breda’s Most Wanted zich tijdens de showcase in de Bruine Pij. Blue Vultures, Bottlecap Accident, Den Purls en Summersile zullen het podium deze avond betreden.

De bands doen op dit moment mee met Breda’s Most Wanted. Het op maat gemaakte coachingstraject. Een jaar lang gaan ze aan de slag met hun muzikale ontwikkeling door middel van workshops en coaching van professionals uit het veld. Breda’s Most Wanted is een samenwerking tussen MEZZ, Nieuwe Veste, Sound Dog en POB.

 

Blue Vultures
Het is 2017. Vier (voormalig) vwo-leerlingen ontmoeten elkaar in de muziekklas, waar Simon van Genderen (zang, gitaar, songwriting) voorstelt om een van zijn eigen liedjes op te voeren. Aanvankelijk leek het om een eenmalige samenwerking te gaan, maar in april 2018 deden drie van de vier het nog eens dunnetjes over en begon Bart Bolier (gitaar) belangstelling te tonen in een muzikale samenwerking. Niet lang daarna volgden ook Jesper den Uil (basgitaar) en Niels Witberg (drums). Twee maanden later traden ze voor het eerst op als Grey Storm, destijds nog Simons solo artiestennaam, maar sinds december datzelfde jaar staan ze bekend als Blue Vultures. Blue Vultures heeft een gevarieerd repertoire. Met daarin kleine ballads, maar ook stevige indie rocknummers, met invloeden van bands als Nothing But Thieves, Biffy Clyro en The Boxer Rebellion. Samen muziek maken doen ze het allerliefst en deze passie delen ze graag met jullie op het podium.

Bottlecap Accident
Bottlecap Accident is een alternatieve/punkrockband uit Breda. Met Rico op zang, Lars op de bas, Julias achter drums en Carlos op de gitaar focust de band zich niet bepaald op één specifieke muziekstijl, maar biedt het eerder een gevarieerd aanbod van stijlen waaronder metal, pop en emo, met een achterliggende moderne punkstijl. Met veel afwisseling tussen de nummers vol scheurende gitaren, harde drums en geschreeuw, en zachte, lieve nummers met diepe teksten staat Bottlecap Accident open voor een breed publiek. In een korte periode heeft de band een redelijk netwerk van luisteraars en andere bands ontwikkeld, mede dankzij de muziekvideo voor het nummer ‘Who You Want Me To Be’ dat eind september uit is gekomen op YouTube.

De prioriteit van de band is om zoveel mogelijk op te treden en de kleine groep aan fans uit te breiden. De optredens van Bottlecap Accident zijn toegankelijk voor iedereen die van energieke rockmuziek houdt en zijn vooral kenmerkend om hun humor en relaxte sfeer, ondanks de hardere muziek. Als uiteindelijke missie heeft de band om in de toekomst één van de grootste van Nederland te worden, maar de belangrijkste missie voor nu blijft natuurlijk om plezier te hebben en gezelligheid te maken.

Den Purls
Als er na een repetitie muzikanten blijven hangen om nog wat te jammen, kunnen mooie dingen ontstaan. Dat is het begin van Den Purls (voorheen After Rehearsal). Met veel plezier en passie voor muziek speelde Den Purls moderne en classic rocksongs. Totdat de drummer een gitaar kocht en zelf liedjes begon te schrijven. Hierdoor transformeerde de uit Sprundel afkomstige rock coverband in een band met eigen werk.
De verschillende muzikale achtergronden van de bandleden kwamen samen tot nieuwe ideeën. De singer-songwriter achtergrond van de zanger en de stevig rockende basis van de bassist, gitarist en drummer zorgen samen voor een smaakvolle nieuwe sound. Na vele jaren ervaring op het podium en natuurlijk de repetitieruimte, staat Den Purls met veel energie en enthousiasme klaar voor een knallend optreden!

Summersile
2018, Breda. Punkband Fuzzdog is al een tijd bezig met het zoeken naar een passende vocalist. Bassist Lars Verdurmen kruist zijn weg met gitarist/zanger Nuno Fernandez bij een repetitie op de rockacademie in Tilburg. Maanden later voegen zij zich samen met drummer Sebastiaan Stam en gitarist Max Walder en besluiten door te gaan als Summersile.

De band valt onder alternative rock, een mix van 90’s in een nieuw millennium. Met catchy vocal lines, creative bass riffs onderdrukt met rough gitaar partijen en een pumping drum sound, creëren deze boys een stijl met hun naam als trademark. Summersile will always be our place to hide.

Meer informatie over Breda’s Most Wanted via www.bredasmostwanted.nl

MEZZ tipt