Sun 29 Oct

Bombino

Koop Tickets
Bombino
Jupiler Zaal
20:30 (Doors: 19:30)
Ticketinfo
  • € 19,50 (Normaal)
  • € 0,00 (We Are Public)
Genre
  • desertblues
  • touareg
  • wereldmuziek
Share

Bombino vluchtte in 1990 met zijn familie naar Algerije vanwege de politieke onrust in het nomadische Toeareg kamp van Tidene Niger. Sindsdien heeft hij zich ontwikkeld tot een van de beste gitaristen ter wereld. Die achtergrond weerklinkt in zijn muziek: desertblues met opwindende jams die de geest van verzet en rebellie ademen met echoënde gitaarriffs. Hij leerde zichzelf gitaar spelen door video’s te bekijken van zijn helden Jimi Hendrix, Dire Straits, Ali Farka Toure en Tinariwen.

Bombino werkte in zijn carrière al samen met Dan Auerbach (The Black Keys) en zijn album ‘Deran’ werd genomineerd voor een Grammy Award ‘Best World Music Album’, de allereerste Grammy-nominatie voor een artiest uit Niger. Bij zijn terugkeer naar Niamey werd Bombino verwelkomd door duizenden trotse Nigerianen met een parade. In 2020 bracht hij het album ‘Live in Amsterdam’ uit, dat hij opdroeg aan zijn dierbare vriend en bandlid Illias Mohammed, die een paar weken voor de release overleed.

Ongeacht de uitdagingen die het leven hem stelt, gaat Bombino door met zijn missie om muziek te gebruiken om liefde, begrip en de schoonheid van de Toearegcultuur over de hele wereld te verspreiden.

Meer in MEZZ