Vrijdag 13 april
Boeisco
Ray Fuego + Fosa YG
21:00 (Doors: 21:00)
Kleine zaal
21:00 (Doors: 21:00) | Kleine zaal
Damage: €8,- Early Birds | €10,- Regulars | €12,50 Deur

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Hip-Hop
  • R&B

Boeisco is back baby!

Na vorig jaar af te hebben gesloten met een hosting op de wintereditie van PLOEGENDIENST en het NYE huisfeest in de Graanbeurs Breda, is het weer tijd voor een editie in onze vertrouwde zaal in de MEZZ.

De eerste editie van 2018 gaan we direct keihard met niemand minder dan Ray Fuego, die ook nog Fosa YG meeneemt. Joshua J komt live met Eauxby op de mic om hun laatste producties op jullie afvuren. De lekkerste hitjes kan je van Ben Jur B2B Vieze Rik en Lolo verwachten, behind the 1’s and 2’s.

Ray Fuego (LIVE)
21 jaar, maar een oeuvre waar je steil van achterover slaat. Ray Fuego werpt systemen omver en doet alles op zijn eigen manier. Hiphoppunker Ray Fuego staat 13 april op Boeisco! Samen met de mannen van SMIB vecht Ray voor gelijkheid en positiviteit. Hij spoort zijn volgers aan om zichzelf te zijn, om hun eigen identiteit te omarmen. Ray Fuego is de aanstichter van het punk imago dat rondom SMIB heerst. Zijn muziek komt in eerste instantie sluw en duister over, maar live trekt hij je in een compleet andere werkelijkheid. Zijn extravagante uiterlijk gaat gepaard met zijn roekeloze mentaliteit en maakt hem een ongeleid projectiel, die zelfs in de intieme setting van De Wereld Draait Door zijn energielevel niet in bedwang kan houden.

Eind vorig jaar dropte hij zijn soloproject en visuele album WIT, dat begin dit jaar werd opgevolgd door het album Zwart. Het project bevat 13 nummers waaronder samenwerkingen met Yung Nnelg, Tads Thots en GRGY. Fuego is met zijn talent, zoals hij zelf al zegt, niet alleen een rapper of muzikant, maar een ware kunstenaar.

Ray Fuego neemt Fosa YG mee voor deze show, die afgelopen november M53 uitbracht. De show in de MEZZ staat in het teken van zijn nieuwe album ‘Zwart’ dat in januari 2018 verscheen.

Joshua J & Eauxby (LIVE)
De talentvolle muzikant Joshua J produceert sinds vorig jaar voor zijn eigen label CMP Records. Hij maakt hip-Hop/dance muziek, schrijft vocals en treedt op als DJ. Zo heeft hij al gestaan op festivals als Solar Weekend, Amsterdam Open Air, We Are Electric en Amsterdam Dance Event. Joshua neemt deze avond Eauxby mee. Eauxby verzorgt de vocals op veel releases van Joshua J en maakt onder andere ook video’s. Daarmee heeft hij voor namen als Ronnie Flex, Fedde Le Grand en Shaggy mogen werken. Eauxby is vaak op podia met Joshua te vinden, maar bijvoorbeeld ook met Aristoteles Mendes en Talvin op WOO HAH vorig jaar! In december bracht Joshua zijn debuut EP Flowers uit. De single Flowers kwam in 29 landen binnen in de ‘Best of the week’ chart van Apple Music, en deze werd gesupport in de playlist van Dr. Dre! Hier de spotify link naar de laatste samenwerking tussen Joshua J & Eauxby genaamd: Lock My Door.

Ben Jur & Vieze Rik
Jur van Leeuwen aka Ben Jur, is een in Breda woonachtige producer. Hij heeft voor veel verschillende acts geproduceerd, van Steen en Digitzz Williams tot aan Diggy Dex en al het denkbare er tussenin. Tegenwoordig is Jur steeds vaker te vinden achter de turntables, daar mixt hij de hiphop platen die hem hebben geïnspireerd en inspireren. Ben Jur neemt Vieze Rik mee.

Lolo
Lolo is de organisator van Boeisco! Hij heeft gedraaid op feesten en festivals als Vunzige Deuntjes, Vieze Anita, Breda Barst, PLOEGENDIENST, Duikboot en niet te vergeten Boeisco zelf! Hij zal deze editie de zaal opwarmen met een setje varierend van oldschool Hip-Hop/R&B classics tot aan hedendaagse hitjes en trapbeats.

MEZZ tipt