Vrijdag 24 november
Benjamin Herman
Nostalgia Blitz tour
20:30 (Doors: 19:30)
Kleine Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Kleine Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Jazz

Saxofonist en muzikale allesvreter Benjamin Herman is al dertig jaar één van de meest productieve musici van zijn generatie. Sinds de jaren negentig speelt hij over de hele wereld. Hij bracht meer dan vijftig albums uit met zijn band New Cool Collective en onder eigen titel als soloartiest. Zijn opvallend diverse muzikale output bevat traditionele jazz, punkjazz, filmmuziek en post-moderne interpretaties van het werk van componist Misha Mengelberg.

Zijn oeuvre bevat talloze samenwerkingen met vocalisten, dichters en instrumentalisten uit de hele wereld. De rode draad in zijn werk is zijn zoektocht naar een herkenbare en persoonlijke saxgeluid. Op zijn nieuwe album zet hij deze zoektocht voort en duikt hij in de muziek die hem in zijn jeugd fascineerde.

“Nostalgia Blitz” is een plaat die voortkomt uit een wilde verzameling ideeën en invloeden, met als rode draad het geluid van altsaxofonisten als James Chance, Xero Slingsby en John Lurie. “Toen ik in 1980 begon met muziek maken was de saxofoon het hipste instrument van de wereld. Naast een overvloed aan gladde saxhelden had je in de jaren ’80 ook individuen als James Chance, John Lurie, Xero Slingsby en niet in de laatste plaats Hans Dulfer die het helemaal op hun eigen manier deden. Atonale disco, conceptuele art jazz, punkjazz. Saxofonisten met een attitude: super eigenwijs en heel creatief. Hun muziek draaide niet zozeer om vaardigheden maar om ideeën en energie. Naast Charlie Parker, Ben Webster, Sonny Rollins en John Coltrane waren zij van grote invloed op mijn muziek. Nostalgia Blitz is wederom een poging de grenzen van mijn eigen spel op te rekken en tegelijk een ode aan een aantal van mijn jeugdhelden te brengen.”,  vertelt Benjamin Herman.

Live bezetting
Saxofoon: Benjamin Herman
Bas: Thomas Pol
Drums: Jimmi Hueting

“Het is heerlijk om te horen hoe Herman met een kleine bezetting nummers neerzet die staan. Het album (True Love’s Flame) is een mooie balans tussen instrumentale jazz en vocale jazz en neemt je mee langs verschillende stijlen, invloeden zonder te vervelen.” – Maxazine

MEZZ tipt