Zaterdag 8 februari
Awash & Juneville
19:30 (Doors: 18:30)
Kleine zaal
19:30 (Doors: 18:30) | Kleine zaal
€ 8

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Indie
  • Pop

Awash maakt melodische gitaarpop met een snufje indie en accenten van piano en fretloze bas. Boeiend in klein en groot, lyrisch, breekbaar en vol overgave, met vergelijkingen naar R.E.M, Editors & Racoon.

Hun gedrevenheid brengt Awash op steeds mooiere plekken. Na het goed ontvangen debuutalbum ‘Turn The Lights’ (2013) en de EP ‘Carry On’ (2015) is nu het tweede album ‘Waiting Words’ een feit. Opnames zo divers als het leven zelf. Autobiografisch maar soms vanuit een ander perspectief beschreven. Waar het vorige album ‘Turn The Lights’ een reis naar geluk was, is dit album een greep uit de dagelijkse realiteit. In MEZZ spelen ze nummers van beide albums plus nieuw werk. De band neemt een tijdelijke break. Dit is een van hun laatste shows en zeker de allerlaatste in Breda.

“Het lange wachten op een opvolger voor hun debuutplaat was meer dan de moeite waard, zeker als je bedenkt wat het kwaliteitsniveau is van de negen liedjes op Waiting Words” – Rootstime
“Met de geweldige stem van Geert van der Burg die overtuigend doet denken aan bijvoorbeeld een Eddie Vedder (Pearl Jam) en aangevuld met nog een viertal zeer getalenteerde muzikanten” (3voor12 ZH).

Juneville werd in 2015 opgericht door zanger Pieter Nabbe, geboren en getogen Bredanaar. Het debuutalbum ‘In The Garden’, een melancholieke, introspectieve verzameling songs werd met superlatieven ontvangen: “Vergeet kwalificaties als on-Nederlands goed, hier zou overal de loper voor moeten worden uitgelegd”, schreef Lust For Life recensent Chris van Oostrom.

Een jaar later werd de band door 3voor12 Gelderland genomineerd voor beste nieuwkomer en beste live act.

Bij het verschijnen van het tweede album ‘Obey the Heart’ maakten recensenten vergelijkingen met Madrugada en Nick Cave en die vergelijking laat de Arnhems-Nijmeegse band zich glimlachend welgevallen. Aan ‘Obey the Heart’, geproduceerd door BJ Baartmans en bandlid/gitarist Pieter Klaassen, werkte de band ruim twee jaar. Het resultaat is een plaat waarop nieuwe wegen zijn ingeslagen en met nadruk een breedspectrum van de popmuziek wordt gezocht; van zompige blues, staccato rock tot dromerige ballads.

Radiomaker Dolf Jansen riep ‘Obey the Heart’, met gastoptredens van onder meer Renée Wijnhoven (Clean Pete), het Nijmeegse Strijkersgilde en cabaretier/gitarist Andre Manuel, uit tot album van de week in zijn programma NPO-3FM  KX Radio.

In januari presenteerde Juneville dit prachtige album in een zo goed als uitverkocht Doornroosje. Nu is MEZZ aan de beurt.

MEZZ tipt