Zondag 13 maart
Anne Soldaat
+ Hans Hannemann
20:30 (Doors: 19:30)
Kleine Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Kleine Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Rock
  • Singer-Songwriter

Dit is de verplaatste show van Anne Soldaat + Hans Hannemann die oorspronkelijk op zondag 14 november in 2021 zou plaatsvinden.

Anne Soldaat is terug en hoe. De muzikant die 30 jaar actief is als songschrijver, zanger en gitarist – hij maakte in die hoedanigheid meer dan 15 jaar deel uit van de popband Daryll-Ann en bracht vier soloalbums voor Excelsior Recordings uit – klinkt op zijn nieuwe plaat als herboren. Zijn nieuwe album Facts & Fears is een heuse “return to form” – zoals men dat soms zo mooi zegt en verschijnt 9 juli.

Anne nam de plaat op met Pablo van de Poel van DeWolff. Een ware “match made in heaven”. Pablo haalt het beste in Anne naar boven. “Pablo is niet alleen een geweldige zanger en gitarist, maar ook iemand die serieus bezig is met ‘geluid’ in de ruime zin van het woord. Ik heb ‘m min of meer de vrije hand gegeven wat betreft opnemen en mixen. Vanuit een intuïtief vertrouwen dat het goed zou komen. En dat is ook gebeurd. Het was een mooie tijd, een mooi proces. Niet in de laatste plaats dankzij de jongens met wie het een feest was in de studio te musiceren: Luka van de Poel (drums), Reyer Zwart (bas) en Henk Hulzebosch (piano).”

“Soldaat gaat van westcoast-pop circa 1968 naar countryrock van een jaar of vijf later en van melancholie naar een meeswingliedje. Overal tintelen de melodieën en hoor je het speelplezier van zijn band, die de songs niet dood oefende maar lekker spontaan inspeelde, losjes, zoals de beste muzikanten dat kunnen” – Menno Pot (de Volkskrant)

Hans Hannemann

Hans Hannemann is de Grootste Singer-songwriter van Nederland. Gezegend met een laag, ruig en krachtig stemgeluid vertrekt hij na een korte episode op de Tilburgse Rockacademie op zijn 20e naar Dublin om daar als barpianist en organist van een gospelkoor zijn brood te verdienen. Terug in Nederland bouwt hij in Nieuwe Pekela zijn analoge Twang Wolf opnamestudio, waar hij sleutelt aan zijn eigen songs en ook met andere bands werkt, waaronder Krezip. Na een samenwerking met Douwe Bob verschijnen er drie singles, maar blijft Hans nog altijd vooral bekend onder de muzikale fijnproevers van ons land.

In 2019 trekt Hans de stoute schoenen aan en meldt zich voor deelname aan The Voice. Er moet iets gebeuren om het land te overtuigen van zijn kunnen. En met succes. Zonder compromissen schopt Hans het onverwacht ver in de tv-show. Kort daarop ontvouwt zich een liefdesdrama in zijn leven dat voor een filmscript nog te ongeloofwaardig zou zijn. Maar misschien was dat juist nodig. Met hulp van goede vrienden JP Hoekstra en Matthijs van Duijvenbode zet De Hardst Bedrogen Singer-songwriter van Nederland zijn boosheid en verdriet om in een berg songs die ervoor zorgen dat alles op zijn plek valt. Hans Hannemann spaart niemand, vooral zichzelf niet. Met een lach en een traan mag de wereld meeluisteren naar het geluid van een gebroken hart dat geluk zoekt in de scherven.

MEZZ tipt