Vrijdag 2 februari
Jacco Wynia
Ambitus presents
20:30 (Doors: 19:30)
Kleine Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Kleine Zaal
€ 14

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • klassiek
  • neo-klassiek
Jacco Wynia is een Nederlandse neo-klassieke componist, pianist en muzikant. Zijn muziek varieert van solopiano en soundscapes tot experimenteel, tot wereldmuziek met spirituele invloeden.

Begonnen als pianist en organist die kerken en koren begeleidde, begon hij rond zijn 16e ook in bands en ensembles te spelen. Naast het spelen in bands begon hij een boekingskantoor, een muziekschool en platenlabel. Na zijn studie Populaire Muziek (Rock Academy) had hij wat tijd nodig om zijn kompas te resetten naar onschuldige inspiratie. Hij keerde terug naar het maken van muziek die hem gepassioneerd maakt. In dit proces ontdekt Jacco steeds meer verbanden tussen overtuigingen en spirituele stromingen, waardoor de ervaringen in deze wereld zich verdiepen.

Deze spirituele achtergronden vinden hun weg naar de muziek en vormen in 2023 de serie ‘Elements’, waarin muzikale experimenten de band met de elementen belichamen. Nieuwe instrumenten worden aan zijn arsenaal toegevoegd: synthesizers, drumsynths en verschillende akoestische instrumenten zoals melodica en fluiten.

Ambitus

Ambitus slaat een brug tussen componisten en hun publiek: jij! Ontdek jouw gids door het hedendaagse muzikale landschap.

Ambitus benadrukt de hedendaagse artistieke genialiteit die vaak onopgemerkt blijft in een wereld die gedomineerd wordt door historische klassiekers. Het blaast leven in muziek die anders misschien onontdekt zou blijven.

Ambitus

GUIDO

Stap even uit de ratrace met de pianomuziek van GUIDO. Verwacht een avond vol sferische en beeldende pianomuziek, die je in vervoering brengt en je meeneemt naar een andere wereld.

De muziek van GUIDO bereikt dagelijks miljoenen mensen. Van soundtracks voor Netflix films tot de muziek voor NPO-documentaires. Denk bijvoorbeeld aan Krabbé zoekt Picasso waarvoor bij een prestigieuze Buma Award won.

Als artiest bereikt GUIDO een wereldwijd publiek met zijn neo-klassieke pianomuziek. Zijn single ‘Old Letter’ werd al meer dan 7,5 miljoen keer beluisterd op Spotify.

GUIDO

MEZZ tipt