Zaterdag 25 mei
GUIDO x Waalse Kerk
+ Daniel Jon
20:30 (Doors: 19:30)
Waalse Kerk
20:30 (Doors: 19:30) | Waalse Kerk
€ 14

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • klassiek
  • neo-klassiek
Stap even uit de ratrace met de pianomuziek van GUIDO. Verwacht een avond vol sferische en beeldende pianomuziek, die je in vervoering brengt en je meeneemt naar een andere wereld.

De muziek van GUIDO bereikt dagelijks miljoenen mensen. Van soundtracks voor Netflix films tot de muziek voor NPO-documentaires. Denk bijvoorbeeld aan Krabbé zoekt Picasso waarvoor bij een prestigieuze Buma Award won.

Als artiest bereikt GUIDO een wereldwijd publiek met zijn neo-klassieke pianomuziek. Zijn single ‘Old Letter’ werd al meer dan 9 miljoen keer beluisterd op Spotify. De laatste jaren ontwikkelde GUIDO steeds meer behoefte om autonome werken te creëren en uit te brengen. Hij bevindt zich nu op een punt waarop hij de muziek die het dichtst bij zijn ziel staat met een breder publiek wil delen.

Afgelopen jaar bracht GUIDO zijn eerste volwaardige solo piano album uit: ‘Family Stories Part I’. Het album is geïnspireerd op oude 8mm familiefilmpjes die hij op zolder in zijn ouderlijk huis vond en is daarmee dan ook gelijk zijn meest persoonlijke werk tot nu toe. Tijdens zijn optreden in de Waalse kerk speelt hij een groot deel van ‘Family Stories Part I’, maar ook eerder uitgebrachte muziek en recent uitgebrachte singles komen aan bod.

“Ik ben ervan overtuigd dat muziek meer dan ooit een belangrijke rol speelt in het leven van mensen. In een turbulente tijd waarin het sociale klimaat snel verandert, moeten we soms even pauzeren en even de tijd nemen om over onszelf na te denken en te bepalen of we vrede hebben met wie we zijn. En waar we naartoe willen in het leven. Met mijn muziek hoop ik deze momenten te kunnen creëren.”

Ambitus

Ambitus slaat een brug tussen componisten en hun publiek: jij! Ontdek jouw gids door het hedendaagse muzikale landschap.

Ambitus benadrukt de hedendaagse artistieke genialiteit die vaak onopgemerkt blijft in een wereld die gedomineerd wordt door historische klassiekers. Het blaast leven in muziek die anders misschien onontdekt zou blijven.

Ambitus

Daniel Jon

Daniel Jon is een indie-folk singer-songwriter. Hij groeide op midden in een muziek liefhebbend gezin, zijn thuis gevuld met klassieke, folk en gospel muziek. Nu verliest hij zich urenlang in het schrijven van zijn eigen muziek. Warme, wollige gitaren en dansende melodieën met teksten over het leven en liefde.

Daniel Jon

MEZZ tipt