Haal een stukje MEZZ in huis

Zoals jullie misschien wel weten opent MEZZ haar deuren vanaf 18 juni weer met een aangepaste programmering! We verrassen jullie met het zomerse PopUp Terras Breda en een flinke dosis leuke activiteiten en concerten. Daarover lees je hier meer. Dit betekent natuurlijk niet dat wij stoppen met het delen van fijne content. Integendeel zelfs! Met MEZZ at Home bieden wij jou een platform waar je het leukste nieuws uit de muziekindustrie vindt. We delen hier de nieuwste platen, leuke livestreams, grappige puzzels en nog veel meer.

Heb jij een leuk item dat je graag op MEZZ at Home zou willen delen? Klik dan snel hier en stuur ons een mail!

Bijkletsen met...

10-07-2020

We hebben in de afgelopen weken een aantal interviews geplaatst met onze grote helden: de vrijwilligers van MEZZ. Deze week gaan we tot onze blijdschap weer van start met intieme concerten voor maximaal 100 muziekliefhebbers in onze Jupiler Zaal. Daarom is dit voorlopig het laatste interview dat we zullen plaatsen. We spraken met Tess: onze topper die van achter de bar de lekkerste drankjes verzorgt. Ze vertelt ons over haar favoriete momenten bij MEZZ, haar liefde voor vrijwilligerswerk en haar grootste hobby’s. Lees snel verder voor haar verhaal!

Hoi Tess, leuk dat je mee wilt doen aan dit interview! Vertel eens iets over jezelf.
Mijn naam is Tess, ik woon nu ongeveer vijf jaar in Breda, ik ben 26 jaar oud en ik werk als planner. In mijn vrije tijd ben ik vooral bezig met creatief te zijn met mijn lasermachine. Daar maak ik mooie producten mee. Ook hou ik ervan om lekker eropuit te gaan, nieuwe plekken te bezichtigen en met anderen een terrasje te pakken.

Wat leuk! Het klinkt alsof je een gezellig druk leven hebt. Waarom heb je ervoor gekozen om ook vrijwilligerswerk te doen?
Ik vind het leuk om vrijwilligerswerk te doen omdat je niet voor het geld werkt, maar anderen wilt helpen. Het belangrijkste is dat je passie voor dat werk hebt. Ik ben bij MEZZ terecht gekomen omdat ik al een aantal vrijwilligers kende en leuke verhalen over het werk hoorde. Ook is muziek een uitlaatklep voor mij en dat gecombineerd met mensen helpen zorgde ervoor dat MEZZ een hele goede beslissing was voor mij.

Heel mooi dat je je zo inzet als vrijwilliger! Wat vind je nou het leukst aan je werk achter de bar bij MEZZ?
Ik heb een aantal jaar achter de bar gewerkt en vind dit nog steeds leuk om te doen. Dat kunnen combineren met muziek vind ik leuk en ik kan daar lekker van genieten. Ook kan ik na een lange week of werkdag mijn hoofd even helemaal leeg maken.

Nu zijn we sinds gisteravond weer open, maar we hebben je natuurlijk een lange tijd niet gezien in verband met de coronacrisis. Wat was jouw favoriete bezigheid in die tijd?
Ik heb veel in ons huis geklust en ben daarnaast vrijwilligerswerk gaan doen bij de voedselbank.

Wauw, wat geweldig zeg! Waar kijk je het meest naar uit wanneer je weer komt werken bij MEZZ?
Hetgeen waar ik het meest naar uitkijk is om iedereen weer te zien. Ik heb vooral het sociale aspect gemist. Ook heb ik nu thuis veel naar muziek geluisterd. Dat is natuurlijk ook leuk maar dat kan niet op tegen een concert.  

Zeker, de beleving van een concert is zo indrukwekkend! Aan welk concert in MEZZ heb jij de mooiste herinneringen?
Ik kan eigenlijk niet kiezen tussen twee concerten:

 • Orgel Vreten: deze omdat je van tevoren niet wist wat je te wachten stond. Ook was er zo veel sfeer dat dit één van de beste shows is die ik ooit heb gezien.
 • Candy Dulfer: Ik hou van het geluid van een saxofoon en zij is één van de besten.

Dat waren inderdaad twee geweldige concerten! Van welke muziek geniet jij nou het meest?
Ik hou van bijna alle muziek waar een saxofoon in zit. Daarnaast hou ik van muziek die mij kan laten glimlachen!


Nieuwe video The Courettes

09-07-2020

Vandaag ging de video van The Courettes‘s nieuwste single ‘Want You! Like A Cigarette’ in première op muziekplatform Vive Le Rock! De single is de eerste release van het duo’s lang verwachte derde album dat later dit jaar wordt uitgebracht door Damaged Goods. Verwacht dus nog meer jungle-wildness met loud as hell Scandinavische rock ‘n roll!

De garage sensatie uit Brazilië en Denemarken zet je huiskamer op zijn kop met de vrolijke en bijzondere video voor het eigenwijze nummer ‘Want You! Like A Cigarette’. The Courettes zijn enorm trots op de nieuwe single: “This is our first single for Damaged Goods Records, the Godfather label of British garage punk. We grew up listening to these records, so we’re proud of being on their roster together with some of our heroes. “

Bekijk de video hier

De kracht van Ntjam Rosie

06-07-2020

North Sea Jazz Round Town sprak op een zonnige dag met de vrolijke Ntjam Rosie. De reportage start met een akoestische versie van het prachtige nummer ‘Friends’. Terwijl je songs van haar laatste album ‘Family & Friends’ op de achtergrond hoort vertelt Ntjam over haar passie voor muziek, haar plek in de muziekwereld en de lessen die ze leert en geeft als lerares. Zo is ze zich heel bewust van wie ze is, welke kwaliteiten ze bezit en hoe ze deze op de juiste manier inzet. Dit probeert ze haar studenten ook te leren. Je creëert alleen iets bijzonders wanneer de muziek echt vanuit jouw inspiratie en ervaringen gemaakt wordt en niet wanneer je iets maakt waarvan je denkt dat anderen het willen horen.

Zo vertelt ze: “De muziek is eigenlijk gewoon een afspiegeling van het leven, zo zie ik het echt. En wil je het leven echt leven moet je weten wie je bent, waar je naartoe gaat, waar je vandaan komt. Je moet het echt… Je moet jezelf willen leren kennen, je moet de ander willen leren kennen.”

Bekijk de reportage om meer te horen van deze powervrouw! Daarvoor klik je hier.

Psst: North Sea Jazz Round Town heeft wel negen persoonlijke portretten van Rotterdamse vrouwen in de jazz gecreëerd. Na deze video van Ntjam ben je zeker wel benieuwd naar de rest toch? Bekijk de reportages hier.

Bekijk de reportage hier

Ontmoet Diana Daemen

03-07-2020

We gaan vanaf volgende week van start met activiteiten in de Jupiler Zaal en wilden daarvoor graag bijkletsen met één van onze grote helden: Diana Daemen. Diana werkt met veel passie en plezier als vrijwilliger achter de bar. Dankzij deze passie voor evenementen en muziek kan ze net als wij niet wachten tot volgende week! Wij spraken met haar over haar keuze voor vrijwilligerswerk, haar favoriete momenten bij MEZZ en haar liefde voor muziek en evenementen. Lees snel verder om meer te ontdekken!

Hoi Diana, wat leuk om je te spreken. Wil jij allereerst wat over jezelf vertellen?
Ik ben Diana, alweer 48 jaar oud en moeder van twee geweldige dochters, Kim en Levi, van 18 en 17 jaar oud. We wonen met z’n drietjes in Strijbeek, samen met een hond, twee katten, een paard, wat kippen en een haan. Gezellige bende hier! Ik ben jaren zelfstandig ondernemer geweest en momenteel alweer bijna zeven jaar fulltime aan het werk bij het bedrijf Ned Personeel in Zundert. Dat is een sterk groeiend uitzend / payroll bedrijf en ik vervul daar een management rol. Mijn hobby’s, naast mijn nieuwe hobby achter de bar staan bij MEZZ (!), zijn hardlopen, vooral veel buitenactiviteiten ondernemen, veel muziek luisteren, leuke dingen doen met mijn meiden en vrienden, roadtrips maken en dus vooral veel gezellige en spontane dingen doen.

Wat leuk zeg, zo’n gezellig druk huis! Waarom heb je ervoor gekozen om naast al deze hobby’s vrijwilligerswerk bij MEZZ te doen?
Ik heb me aangemeld als vrijwilliger bij MEZZ omdat ik midden in de sfeer van muziek wilde zijn. Ik had vroeger gewoon een muziekinstrument moeten gaan spelen en onderdeel moeten worden van een band! Maar dat heb ik niet gedaan. Ik heb de laatste jaren vooral heel veel gewerkt op kantoor en mijn meiden worden ook steeds groter en zoeken hun eigen weg. Ik wilde mijn leven een beetje omgooien door vooral nog meer leuke dingen te doen. Ik ben niet vies van werken en ik zocht een combinatie tussen muziek, gezelligheid, onderdeel zijn van een leuke groep mensen en een bijdrage kunnen leveren. Deze combinatie heb ik bij MEZZ gevonden!

Heel fijn dat je je passie voor muziek onderdeel hebt gemaakt van je leven! Wat vind je nu het leukst aan je werk bij MEZZ?
MEZZ is vooral een hele diverse omgeving qua muziek en mensen, heerlijk om daar onderdeel van uit te mogen maken. Ik vind het werken achter de bar erg leuk, je krijgt de sfeer mee, je beluistert muziek tijdens het werken en het contact met de bezoeker en andere vrijwilligers is heel gezellig. Je ontmoet veel nieuwe mensen en ik heb gemerkt dat het een hecht team is. Dat is heel fijn!

Dat is erg fijn om te horen. Nu hebben we je helaas al even niet meer gezien omdat we door de coronacrisis tijdelijk onze deuren hebben moeten sluiten. Wat was jou favoriete bezigheid tijdens deze crisis?
Mijn favoriete bezigheid tijdens de coronacrisis is toch veel muziek luisteren. Ik heb behoorlijk veel gewerkt en ook thuis nog wat extra klussen gedaan. Dan gaat de muziek zo hard als het maar kan! En natuurlijk zing ik daarbij mee. Maar ik zal het niemand aandoen daarnaar te moeten luisteren. 🙂

Muziek zal altijd in jouw leven blijven dus! Gelukkig gaan we volgende week donderdag weer van start met activiteiten in de Jupiler Zaal. Waar kijk jij nu het meest naar uit wanneer we weer open zijn?
Waar ik het meest naar uitkijk als MEZZ weer open gaat is bij MEZZ werken! De sfeer en muziek weer proeven, lekker achter die bar, een borrel op de nazit en de gezelligheid!

Daar kijken wij ook enorm naar uit. Aan welk concert in MEZZ heb jij de mooiste herinneringen?
Qua concerten ben ik heel divers. Ik vind een goede band te gek, maar ook bijvoorbeeld de 80’s party’s. Ik wil graag een mooie nieuwe herinnering maken en dat is nu de De Dijk absoluut niet meer missen!

De concerten van De Dijk zijn inderdaad geweldig! Van welke muziek geniet jij thuis het meest?
Qua muziek ben ik dus heel wisselend, afhankelijk van mijn stemming. Maar Prince, David Bowie, Foo Fighters, Live, Billy Joel, Muse, Snow Patrol, De Dijk, Coldplay en vooral niet te vergeten Nothing but Thieves zijn mijn grote favorieten. Ik kan met dit lijstje nog wel even doorgaan. Er zijn zoveel goede muzikanten!

Heerlijk, zo veel verschillende artiesten. Nu zijn wij wel benieuwd naar jouw top 3!
Mijn album top 3 moet dan toch zijn:

 • Nothing but Thieves: Broken Machine
 • Foo Fighters: Skin and Bones
 • De Dijk: Nu of Nou

Wireless Connect

01-07-2020

Wireless Festival, het grootste urban music festival van Londen, kan dit jaar door de coronacrisis helaas niet doorgaan. Daar legde de organisatie zich natuurlijk niet zomaar bij neer. Daarom organiseert Wireless dit weekend het virtuele festival Wireless Connect! Met Wireless Connect ervaar je het eerste virtuele event waarbij je de volledige 360 graden van het terrein kan bekijken terwijl je van de beste muziek geniet. De beste muziek? Ja,  je geniet van optredens van Stefflon Don, Saweetie, Tyga, Rae Sremmurd, Skepta, Migos en nog veel meer!

De livestream is van 03 tot en met 05 juli vanaf 18.00 uur te bekijken via Facebook Live, Youtube en de Melody VR app. Ga snel naar de website om de volledige line-up te ontdekken!

Klik hier voor de volledige line-up

Quarantalks

29-06-2020

Elke zondagmiddag om 17.00 uur ontvangt Leon Verdonschot een muzikant in zijn programma Quarantalks. Dit keer nam niemand minder dan Jack Poels op ruim anderhalve meter afstand van Leon plaats in een lege Muziekgieterij. Maar, hij kwam niet alleen! Jack nam zijn vrienden en collega’s Jan Hendriks (gitarist van Doe Maar) en Bart Jan Baartmans mee. De mannen trapten de aflevering af met het prachtige nummer ‘Elf oaver elf’.

Leon kletste daarna met Jack over zijn samenwerking met Bart Jan en Jan, Jack’s soloalbum ‘Blauwe Vear’ en de drie bijzondere voorwerpen die hij naar Maastricht had meegenomen. Want, Leon was benieuwd welke drie voorwerpen Jack heeft (her)ontdekt in de dagen die hij thuis doorbracht sinds de start van de coronacrisis. Wij kunnen vast één ding verklappen: Jack is echt een geweldige schilder! Na het gezellige gesprek speelden Jack, Bart Jan Baartmans en Jan Hendriks nog een aantal nummers. Bekijk dus zeker deze aflevering voor een heerlijke portie muziek en een hoop bijzondere verhalen van Jack!

De aflevering bekijk je hier. Spoel vooruit naar minuut 19.30 voor het begin van Quarantalks!

Bekijk de aflevering hier

Bijkletsen met Wilma Bakx

26-06-2020

Deze week spraken we met één van onze toppers Wilma Bakx. Ze werkt sinds 2017 met veel plezier als vrijwilligster bij MEZZ en kan niet wachten om weer aan de slag te gaan! Wij missen haar natuurlijk ook, daarom besloten we eens lekker bij te kletsen. Lees snel verder en ontdek meer over haar favoriete bezigheden in tijden van corona, de muziek waar ze het meest naar luistert en haar mooiste moment in MEZZ!

Hoi Wilma, vertel eens wat over jezelf. Wij willen alles weten!
Mijn naam is Wilma Bakx, ik ben 61 jaar en sinds een jaar of acht woonachtig in bruisend Breda. Ik woon samen en heb twee keileuke volwassen kinderen. Al 22 jaar werk ik als inkoper bij een bedrijf dat handelt in staalkabel, hijs- en hefmiddelen.

Mijn grootste hobby is het leven! Dat wil zeggen: met volle teugen genieten van concerten, festivals, stedentrips, uit eten gaan, terrasjes bezoeken, muziek luisteren en gezelligheid opzoeken met familie en vrienden. Daarnaast ben ik dol op taal in het algemeen, ik spreek en schrijf er vijf en ik volg ook de politiek graag op de voet.

Wat goed om te horen zeg, heerlijk om zo te genieten van het leven! Is dit ook hoe je bij MEZZ terecht bent gekomen?
In 2017, na een uitverkocht concert van De Dijk In MEZZ (wat altijd een feestje is!), zag ik de toegewijde vrijwilligers van MEZZ keihard aan het werk om het de bezoekers naar de zin te maken en besloot ik ook vrijwilliger te worden. Vanaf dag één voelde dat als thuiskomen, ik had het jaaaaaren eerder moeten doen!

Wauw, geweldig dat je je zo thuis voelt bij MEZZ. Wat vind je nu het leukst aan je werk?
Mijn voorkeur gaat uit naar de kassa- of toegangsdienst aan de deur. Het leuke daarvan, maar sowieso het werken bij MEZZ, is het contact met de bezoekers. Zij zijn uiteraard allemaal in een opperbeste stemming, ze gaan tenslotte een avondje uit, en het streven is van hun avond een topavond te maken. Daarbij zijn wij bij MEZZ één grote familie en dat merken de bezoekers.

Dat zijn inderdaad leuke diensten! Nu heb je al een tijd niet bij MEZZ gewerkt, wat doe je nu zoal, tijdens de coronacrisis?
In deze coronatijd staat mijn grootste hobby (zie boven) helaas op een laag pitje, dus vul ik mijn vrije tijd met klussen aan ons fijne kleine huisje. Hopelijk verdwijnt corona en kunnen we ooit weer terug naar ons ‘oude leventje’.

Wat fijn, dan ziet je huis er straks helemaal spic en span uit! Nu we in juli starten met onze aangepaste programmering zien we je hopelijk snel weer.  Waar kijk jij het meest naar uit? Wanneer MEZZ weer open gaat (ik kan niet wachten!), ga ik weer lekker veel kassadiensten draaien. Ik mis het contact met de bezoekers én mijn mede-Mezzers enorm!

Wij kunnen ook niet wachten! Kan je ons meer vertellen over jouw favoriete moment in MEZZ?
Het concert in MEZZ waar ik het meest van onder de indruk ben is het jaarlijkse (nu 3 x?) optreden van Physical Graffiti: de Led Zeppelin tribute band. Als je je ogen sluit tijdens de zang van frontman Andrew Elt, hoor je Robert Plant, GEWELDIG!

Die shows zijn inderdaad elk jaar weer prachtig. Nu zijn wij natuurlijk wel benieuwd: naar welke muziek luister jij het meest?
Mijn muzieksmaak is best breed, maar hardrock en heavy metal zijn echt mijn ding. All time favorite is Pearl Jam. Van Hollandse hoempapa-muziek krijg ik enorme jeuk!

Heerlijk! Kan je daarvan ook je top 3 albums benoemen?
Mijn album top 3? Oei…dat is moeilijk, er is zoveel moois gemaakt, maar oké:

 1. Ten – Pearl Jam
 2. There Is Nothing Left To Lose – Foo Fighters
 3. Wish You Were Here – Pink Floyd

Zomerse hit

25-06-2020

Numidia is met Yxng Le te horen op de zomerse track genaamd ‘My Lova’ van DJ DYLVN. Wat een heerlijk nummer zeg. Om dit nieuws nog beter te maken hebben ze onlangs een geweldige video gelanceerd. In de feestelijke clip is Numidia niet te verlegen om haar danstalent te laten zien, want dat heeft ze! Ga lekker genieten in het zonnetje met een ijskoud drankje en draai deze track op je speakers. Wat ons betreft wordt dit de zomerhit van 2020! Wat denk jij?

Klik hier voor de video

Nieuws van Compro Oro

23-06-2020

Heb je de nieuwe plaat van Compro Oro al beluisterd? ‘Simurg’ is een album geïnspireerd op het prachtige Turkije. Dansende Beren schreef een recensie over de plaat en vertelde het bijzondere verhaal over het ontstaan ervan. Compro Oro heeft ‘Simurg’ geschreven en opgenomen met Murat Ertel en zijn vrouw Esma Ertel. Misschien herken je de namen wel, het zijn namelijk leden van de legendarische psychedelische folkgroep BaBa ZuLa! Gitarist Bart Vervaeck trad samen met Murat op in Istanboel. De vier Belgen wilden daarna al snel meer leren over het exotische verhaal rond de cultband, dit resulteerde in een gloednieuw project! Lees de recensie om je in de wondere wereld van ‘Simurg’ te verdiepen.

Dansende Beren: “Volg onze handleiding en je zal verrast en ontroerd worden door de schoonheid van de Turkse muziek, met dank aan Merat en Esma van BaBa ZuLa en aan de Belgen van Compro Oro. Letterlijk betekent hun bandnaam trouwens in het Spaans ‘Ik koop goud’, en dat is ook exact hetgeen wat je kan zeggen na de aankoop van hun nieuwste parel.”

Klik hier voor de recensie

Maak kennis met...

19-06-2020

Helaas hebben wij onze vrijwilligers door de coronacrisis al drie maanden niet kunnen zien, we missen ze dan ook enorm! We willen graag weten hoe het met ze gaat, wat hun mooiste moment in MEZZ is en wat ze nu doen tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd! We spraken onlangs met held Thijs Mahler! Lees snel verder voor zijn verhaal.

Hoi Thijs, vertel eens wat over jezelf!
Ik ben Thijs Mahler, 37, woon sinds mijn 18e in Breda en ik heb mijn roots in Zeist liggen. Ik werk momenteel even niet, omdat ik herstellende ben van een burn-out. Zo ben ik eigenlijk ook bij MEZZ terecht gekomen.

Ik ga graag naar festivals, zou met MEZZ vrijwilligerswerk gaan doen op Pinkpop en had al kaartjes voor Down The Rabbit Hole. Ik heb dan ook de nodige moeite met het wennen aan deze festival loze zomer. Naast festivals ga ik uiteraard ook graag naar concerten, onder andere bij MEZZ.

Ik hou ook van koken, ben weer een poging aan het doen om te leren drummen en verder word ik blij van snowboarden, kitesurfen en zeilen!

Waarom heb jij ervoor gekozen vrijwilligerswerk te doen en waarom bij MEZZ?
Ik dacht altijd dat ik geen tijd had voor structureel vrijwilligerswerk en vond twee avonden per maand toch altijd wel veel. Toen kwam ik thuis te zitten en dan ga je dus bedenken waar je energie van krijgt en blij van wordt. In mijn geval is dat livemuziek, maar ik heb het ook altijd heel leuk gevonden om achter de bar te staan. Zodoende heb ik me aangemeld als vrijwilliger bij MEZZ waar ik die dingen kan combineren. Sinds de heropening vorig jaar oktober ben ik actief als vrijwilliger en ik kwam er al vrij snel achter dat twee diensten per maand reuze meevalt als je iets aan het doen bent wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt!

Wat goed om te horen zeg! En wat vind jij dan het leukst aan werken bij MEZZ?
Het leuke aan werken bij MEZZ is sowieso de omgeving. Er is gewoon live muziek als je achter de bar staat en de programmering van MEZZ is behoorlijk divers, je ziet dus nogal wat voorbij komen. Wat ik ook tof vind is dat de groep mensen die vrijwilligerswerk doet bij MEZZ dermate groot is dat je voortdurend nieuwe mensen leert kennen tijdens je diensten die eigenlijk allemaal wel die liefde voor livemuziek delen. Uiteraard is de nazit (nog een drankje na de dienst met iedereen) ook altijd erg gezellig en zeker ook één van de dingen die werken bij MEZZ zo leuk maken.

Het is inderdaad een hechte club! Nu vragen wij ons wel af wat jouw favoriete bezigheid tijdens de coronacrisis is.
Ik heb een moestuin in mijn achtertuin waar ik groente en fruit (o.a. aardbeien, cherry tomaten, komkommers en courgettes) kweek. Echt leuk om dit vanaf een zaadje zelf te kweken en ook gewoon superlekker. Daarnaast ben ik weer een poging aan het doen om drummen op te pakken. Ik heb mijn drumstel afgestoft en ben er best wel weer fanatiek mee bezig. Ik heb als puber wel les gehad maar had er al jaren niets meer mee gedaan.

Ook loop ik in mijn vrije tijd regelmatig hard, nu wat vaker omdat er tijdens de lockdown niet heel veel opties overbleven om een beetje in conditie te blijven. Normaal Boulder ik ook maar omdat voor klimhallen dezelfde regels gelden als voor sportscholen is dat helaas alweer even geleden.

Wat leuk, als het zo door gaat zien we je misschien wel ooit op ons podium drummen! Waar kijk jij nou het meest naar uit wanneer we onze reguliere programmering weer kunnen starten?
Livemuziek! Eindelijk weer muzikanten op een podium zien spelen. En dan vooral de energie die daarbij hoort en al die blije gezichten van iedereen, of dat nu artiesten, medewerkers of bezoekers zijn. Nu dat ineens wegvalt besef je pas hoeveel je het mist als het er niet meer is.

Daar kijken wij ook enorm naar uit! Aan welk concert in MEZZ heb je de mooiste herinneringen?
Dat is een lastige vraag. Ik ben zelf pas sinds oktober actief als vrijwilliger dus ik kies er één van daarvoor: de Punkrock Riot editie in de Jupiler Zaal met Undeclinable als hoofdact. Ik had ze als jochie best vaak gezien en de hele sfeer van die avond was echt weer ouderwets.

Dat was echt een vette show! Van welke muziek geniet jij het meest?
Dat hangt van mijn bui af, ik heb best een brede muzieksmaak. Op de middelbare school luisterde ik vooral skate- en skapunk en dat luister ik nu nog steeds best veel. Maar ik hou tegenwoordig ook wel van een lekker housesetje met een beetje disco invloeden op zijn tijd en eigenlijk alles wat daar tussen ligt. Ik luister best veel hiphop maar ook veel naar bands als Vampire weekend, the Strokes, the Cure, Pearl Jam, the interrupters en the National. Momenteel ga ik echt heel lekker op nieuwe Gorillaz tracks.

Dat is echt heerlijke muziek inderdaad. Maar nu zijn we wel heel benieuwd naar welke albums er in jouw top 3 staan!

 • And out come the wolves van Rancid (heerlijk album, staat echt vol met Rancid classics o.a. Timebomb)
 • Graceland van Paul Simon ( Tijdloos album, kwam uit toen ik 3 was, ben hier mee opgegroeid en word er altijd super vrolijk van)
 • Heb lang over mijn 3e album na zitten denken (Ten, Nevermind en the White album hebben het net niet gehaald) en ik weet niet of ik er over 10 jaar nog zo over denk maar op dit moment kies ik toch voor het gelijknamige debuutalbum van Vampire Weekend. Wat daarbij ook meespeelt is dat hun show op down the rabbit hole echt het beste optreden was wat ik heb gezien in 2019!

Aftermatten! Online

16-06-2020

Er gaat weer muziek vanuit MEZZ klinken en wat hebben we er zin in! Hoe dan? Nou, we gaan met een heerlijke online editie van Aftermatten! voor jullie knallen. Bereid je maar vast voor op een geweldige avond met de lekkerste muziek. We gaan los op dance, rap, funk, 80’s, hitjes, Nederlandstalig, nouja, eigenlijk echt ALLES. Nodig je vrienden dus uit voor een online danssessie en geniet!

Onze DJ teams gaan natuurlijk niet letterlijk met elkaar matten, maar ze nemen het tegen elkaar op in een knetterharde DJ battle. Blijf hangen bij de livestream van jouw favoriet en zet je huiskamer op zijn kop! Drie uur kan je ongestoord dansen, feesten en gek doen op de fijnste hits van toen en nu. Blijf daarna zeker even hangen, want dan ontvangt het populairste DJ team de grote prijs. Wie zou hem mee naar huis nemen?

Klik hier voor de link naar de livestream. Deze zal daar 20 juni verschijnen.

Bekijk Aftermatten! Online

Van 'Blauwe Vear' naar 'Blauwe Veer'

12-06-2020

Jack Poels schoof een aantal weken geleden aan bij Lotje IJzermans voor een interview in de podcast Psychocandy. Na het interview vertelde Lotje aan Jack dat ze hem eigenlijk niet goed verstaat wanneer hij zijn liedjes in het Noord-Limburgs dialect zingt. (Meer over dit interview vind je in de blogpost van 14-07-2020).

De uitzending van Psychocandy werd afgerond en Jack reed naar huis. Hij reserveerde meteen een vrije middag in zijn geliefde stamkroeg. Met Lotje in zijn achterhoofd heeft hij hier de twaalf nummers van zijn solo-album ‘Blauwe Vear’ vertaalt naar het Nederlands. Deze nieuwe versies heeft hij daarna gespeeld en opgenomen, voor Lotje en voor iedereen die het wil horen!

Gisteren was Jack te gast bij radioprogramma Wout2Day in de studio van NPO radio 2. Hij sprak hier over de moeilijkheden die bij het vertalen kwamen kijken. Ook zingt hij zijn song ‘In de achtertuin’. Natuurlijk de Nederlandse verzie! Onwennig, maar prachtig.

En natuurlijk heeft hij het optreden in de stamkroeg niet voor niets opgenomen. Die bijzondere livesessie is hier in zijn geheel te beluisteren.

Bekijk hier de uitzending van Wout2Day

Maak kennis met...

11-06-2020  

Bij MEZZ zijn we enorm dankbaar voor onze helden: de vrijwilligers! Samen maken zij elke show tot een succes. Nu we al een tijd geen concerten en evenementen hebben mogen organiseren willen we natuurlijk weten hoe het met ze gaat. Wat is hun mooiste moment in MEZZ, waar kijken ze naar uit wanneer we weer open gaan en wat doen ze nu in de coronacrisis? Wij zijn benieuwd! We spraken als eerst met topper Mariska. Lees snel verder voor haar verhaal!

Hoi Mariska, wil jij je even voorstellen?
Mijn naam is Mariska den Hollander, ik ben 25 jaar en ik werk als verpleegkundige in de psychiatrie. Ik heb verschillende hobby’s: ik hou van reizen, fotograferen en bordspellen spelen. Ook ben ik een grote Harry Potter en Marvel fan!

Kan je eens vertellen waarom jij vrijwilligerswerk doet bij MEZZ? 
Ik wilde wat ontspanning naast mijn vaste baan. Ik was vrijwilliger bij een evenement in Breda, daar ontmoette ik mensen die vrijwilliger waren bij MEZZ. Ik was gelijk geïnteresseerd en toen heb ik mijzelf meteen opgegeven. Ik hou van muziek en gezelligheid, daarom was MEZZ de ideale plek voor mij. Toen ik voor het eerst kwam werken bij MEZZ voelde ik mij gelijk thuis.

Wat fijn om te horen! Wat vind je dan zo leuk aan werken bij MEZZ?
Ik vind de afwisseling erg leuk. De ene keer sta ik achter de bar, soms achter de kassa of als service medewerker waarbij ik het gebruik van de kluisjes uitleg of de weg wijs. Om de bezoekers te zien genieten van het optreden, en dat ik daar deel van uitmaak, maakt mij erg blij.

Nu heeft MEZZ haar deuren in maart tijdelijk moeten sluiten. Wat is nu je favoriete bezigheid tijdens deze coronacrisis?
Ik heb het geluk dat mijn werk gewoon doorgaat, maar als ik vrij ben kijk ik heel graag naar Netflix.

Waar kijk je het meest naar uit wanneer we weer open gaan?
De gezelligheid van alle medevrijwilligers en natuurlijk van alle bezoekers!

Daar kijken wij ook naar uit! Aan welk concert in MEZZ heb jij de mooiste herinneringen?
Navarone vond ik echt geweldig! Ik zag ze voor het eerst in MEZZ, ze waren live zo veel beter dan ik had verwacht.

Dat was inderdaad top! Van welke muziek geniet jij dan het meest?
Ik hou van allerlei soorten muziek. Ik luister zowel pop als rock, het ligt eraan wat mijn humeur is.  Soms moet ik even stoom afblazen en dan luister ik bijvoorbeeld naar AC/DC.

AC/DC, geweldig! Welke albums staan in jouw top 3?
Het zijn er eigenlijk te veel om op te noemen! Maar:

 • Flow state van Tash Sultana
 • The Razors Edge van AC/DC
 • Chromatica van Lady Gaga

Wat leuk! Deze gaan wij zeker nog eens beluisteren. Bedankt Mariska, we hopen je snel weer in MEZZ te zien!


De nieuwe clip van popprinses Ruby Grace

09-06-2020   

Ruby Grace haar nieuwe single ‘My Gem’ brengt een ode aan pussy power, edelstenen en Marilyn Monroe. Vandaag voegde de popprinses daar nog een hele hoop moois uit haar eigen universum aan toe: een  bijbehorende videoclip!

Net als bij ‘Glitter’ en ‘Jawbreaker’ verzorgde Grace zelf het scenario en de styling voor ‘My Gem’. Tijdschrift Knack maakte zich klaar voor een heerlijke portie kitch en kletste met Ruby over de clip. 

Zo vertelt ze lachend aan Knack: “Ik wilde vooral iets doen met edelstenen én empowerment. De titel is bijvoorbeeld een pseudoniem voor pussy. Verder breng ik een ode aan ‘Diamonds Are a Girl’s Best Friend’, mijn favoriete nummer van Marilyn Monroe, een fantastische vrouw naar wie ik hard opkijk. Ik denk dat het mijn favoriete videoclip tot nu toe is geworden. Die hele esthetiek is helemaal mijn ding. Laat ons zeggen dat My Gem heel wat pastel fairy vibes en pussy power uitstraalt.” 

Hier lees je het hele column van Knack over ‘My Gem’. 

Duik in de wondere wereld van Ruby Grace!

De beloofde MEZZ Mix!

05-06-2020

Vandaag delen we geen documentaire, interview of tip met jullie. Nee, vandaag delen we iets wat direct uit ons hart komt. Om te beginnen: (ja we blijven het zeggen) we missen jullie. Zo, en nu terug naar het onderwerp van vandaag: de beloofde MEZZ Mix!

Voordat je het weekend in rolt, willen we je nog eventjes lekker laten genieten van alle knotsgekke en fijne momenten binnen MEZZ. Van de heerlijke drankjes aan onze bar, langs de fantastische dansjes tot aan alle blije koppen. Pak dat koude biertje uit de koelkast en neem dat reisje terug in de tijd!

En natuurlijk willen we iedereen die zijn of haar moment heeft ingezonden ontzettend bedanken. Dikke kus. 🧡💜

Bekijk hier de MEZZ Mix

Terugblik op...

03-06-2020

Bij MEZZ missen we onze bezoekers, de evenementen en alle gezelligheid ontzettend. Zo ook fotograaf Max Fransen. Hij blikt terug op één van zijn mooiste momenten in MEZZ. Dit was bij het allerlaatste concert van Raketkanon in Nederland op 28 november 2019.

Max: “Als liefhebber van een potje stevige muziek, met het liefst een bijpassende energie van publiek dat als een wervelwind door de zaal blaast, was ik aanwezig bij Raketkanon. Raketkanon was op dat moment bezig met een farewell tour. Buiten een grote hoeveelheid synths, grooves en riffs werd ook de zanger nog even het publiek in geblazen. Eén van de vele fijne momenten in MEZZ.”

LED ZEPPELIN REÜNIECONCERT

30-05-2020

Sensationeel was het reünieconcert dat Led Zeppelin (met op de drums Bonhams zoon Jason) in 2007 gaf in de Londense O2. Bij het starten van de kaartverkoop meldden zich twintig miljoen bezoekers, dit leverde ze zelfs een vermelding in het Guinness Book of Records op. Een wereldtournee leek de logische volgende stap. Ook de fans hoopten op een vervolgtour, maar zanger Robert Plant zag dit niet zitten. ’Ik wil geen levende jukebox zijn’, zei hij in ‘Rolling Stone’.

De opnames van het sensationele reünieconcert werden in 2012, onder de titel ‘Celebration Day’, exclusief uitgebracht op dubbel-cd en dvd. De show kwam dus nergens online, dit was zeer slecht nieuws voor de liefhebber. Maar… (en nu komt er goed nieuws) vanaf 21.00 uur vanavond (30 mei) zijn de beelden tot dinsdag (2 juni) voor het eerst online te bekijken via het officiële  YouTube-kanaal van Led Zeppelin!

Dus: een concertfilm van een historisch live optreden in drie volle dagen. Of je nou tien minuten, twee uur, een dag of de volle 72 uur kijkt: go rock and go roll!

Bekijk het concert hier

Dé documentaire van Compact Disk Dummies.

28-05-2020

Omdat je op Netflix alles al hebt gezien en jouw huis van boven tot onder spic en span is, vermaken we jou vandaag met een documentairereeks van en over Compact Disk Dummies. Hét volgende hoofdstuk van hun nieuwe album ‘Neon Fever Dream’.

We weten allemaal dat Compact Disk Dummies vorige week naar buiten kwam met hun futuristische, dansbare popplaat genaamd: ‘Neon Fever Dream’. En we weten ook allemaal dat we daar ontzettend hard op hebben gedanst. Wat we niet weten is hoe de plaat tot leven is gebracht en wat er allemaal bij the ‘making of’ kwam kijken.  Benieuwd? Kijk dan mee met ‘‘The Making of ‘Neon Fever Dream’’. Een serie bestaand uit beelden die achter de schermen zijn opgenomen door de Dummies zelf. 

De allereerste aflevering van deze vierdelige documentairereeks staat al online en volgende week dinsdag volgt de tweede. Ontdek in de eerste aflevering hoe de jongens een besneeuwde boerderij hebben overleefd en hoe Janus werd aangevallen door een ram!

Nog geen genoeg van de Dummies? Zondag 8 november staan ze in MEZZ tijdens Ik Zie U Graag!

Bekijk hier de eerste aflevering

De beste hiphop docu's

24-05-2020

Must see voor hiphop fans! Vandaag delen we vier keiharde hiphop documentaires met jullie.

We beginnen met een docu van de VPRO over De Jeugd van Tegenwoordig genaamd: ‘De Formule’. Regisseur Paula van den Elsen volgt hier de (beste) Amsterdamse hiphopgroep in de studio, op weg naar concerten, achter de schermen en on stage. Ook wordt de geschiedenis van De Jeugd Van Tegenwoordig besproken. Want, ‘watskeburde’ er eigenlijk voor en na ‘Watskeburt?!’? Je ziet het allemaal hier.

Op Netflix vind je de docu-serie ‘Hip-Hop Evolution’. Vier seizoenen stampvol met: de eerste hiphop-huisfeesten, rapbattles, MC’s, breakdance, Run DMC, Ice-T, N.W.A., Eminem, Snoop Dog en nog veel meer! Klik hier om de serie te bekijken.

Verder zijn er twee documentaires uitgebracht over hiphop frontman Ronnie Flex. Deze zijn beide te vinden op NPO 3. De docu’s zijn zeer verschillend maar even interessant. In ‘Ronnie Flex, alleen met iedereen’ zie je Ronnie tijdens het maken van zijn tweede album en volg je zijn zoektocht naar een eigen muzikale identiteit. De docu bekijk je hier. ‘De vlucht van Ronnie’ bewandelt een andere weg: een jaar vol depressies, werkdruk en een drank- en drugsprobleem. Ronnie over ‘De vlucht van Ronnie’: ’Ik vond ’m heavy, man. Ik wil ’m niet meer zien.’ Zeker een aanrader voor fans van de rapper die hem beter willen leren kennen! Je bekijkt de emotionele documentaire hier.

Lichtpuntjes in patiëntenkamers

23-05-2020

Zanger IBE en duo Portland brachten in de afgelopen weken lichtpuntjes bij zowel patiënten als bij het personeel van ziekenhuis Oost-Limburg in Genk. Dit deden ze met intieme, akoestische livemuziek van een half uur. Thuis live opgenomen en a la minute uitgezonden op tv’s in alle patiëntenkamers. De concerten zorgden voor een fijne afleiding en rust, hartverwarmend.

De opnames werden los hiervan ook intern gedeeld met het personeel. Zo konden ook zij, tijdens een pauze of na een drukke werkdag, meegenieten en tot rust komen. Met IBE en Portland heeft het ziekenhuis al meteen twee topacts op het affiche staan!  

“Het is dan ook mooi om op deze manier iets te doen voor iedereen in het ziekenhuis”, aldus IBE. “Optreden voor patiënten en personeel van een ziekenhuis is wel heel speciaal. Dat hebben we nog nooit gedaan. We zijn wel heel blij dat we iets kunnen betekenen voor de mensen die nu alle steun kunnen gebruiken.” Zegt Jente Pironet van het duo Portland.

Bekijk hier de livestream van Portland

QUARANTALKS

18-05-2020

Presentator, journalist en schrijver Leon Verdonschot ontvangt iedere zondagmiddag een muzikant in QUARANTALKS. Leon is namelijk benieuwd welke foto’s, boeken, muziek, films of andere voorwerpen zijn gast heeft (her)ontdekt nu diegene de dagen thuis doorbrengt. Dit keer nam Roos Rebergen van Roosbeef op ruim anderhalve meter afstand van Verdonschot plaats met drie voorwerpen. Dat leverde een enorm mooie sessie op!

Roos opende met het nummer ‘Leven van een Kunstenaar’ dat in 2012 op haar EP ‘Warüm’ verscheen. Het kleine maar indrukwekkende nummer, gecoverd van ‘Story of an Artist’ van Daniel Johnston, geeft weer met welke negatieve blik de buitenwereld naar het beroep van kunstenaars kijkt. Toch vond Roosbeef het mooi om juist nu dit nummer te zingen, in deze periode zien we allemaal hoe belangrijk kunst is. Veel mensen halen nu plezier uit het lezen van boeken, het beluisteren van muziek en het bekijken van films.

De voorwerpen die Roos meebracht verraden we natuurlijk nog niet. Wel kunnen we vertellen dat de originele objecten een interessant gesprek teweeg brachten. Je hoort meer over het leven van Roos met haar gezin, haar muziek en optredens en haar ervaringen in Amerika. De sessie wordt afgesloten met een aantal prachtige nummers zoals ‘Rodeo’, ‘Mathilde’ en het nog onuitgebrachte nummer ‘Ezels’!

Psst: Kan je nou niet genoeg van QUARANTALKS krijgen? Eerder namen ook Aafke Romeijn en Rick de Leeuw plaats bij Verdonschot, een aanrader!

Bekijk QUARANTALKS met Roosbeef

"Until when we are together"

14-05-2020

Vandaag hebben we een prachtige onlangs gemaakte cover van de Amerikaanse singer-songwriter Matt Watts voor jullie in petto. Een cover met iets wat we goed kunnen gebruiken in deze tijd: warme en troostende woorden van een goede zanger.  

Matt en vriend Stef Kamil Carlens hebben in de afgelopen tijd hard gewerkt aan hun eigen versie van ‘We Zullen Doorgaan‘ van de grote Ramses Shaffy. Dat deden ze in België, waar nu al veel mensen hun toevlucht vinden in het lied.   

Matt vertaalde de songteksten van Shaffy naar het Engels en haalde wat extra inspiratie uit het prachtige ‘Do Not Go Gentle Into That Good Night’ van de Welshe dichter Dylan Thomas. Stef Kamil Carlens werkte, toen de teksten klaar waren, met zijn bandleden samen om de song compleet te maken. Een videoclip werd geschoten in Antwerpen en voilà: de indrukwekkende cover kwam tot leven. 

We zullen doorgaan en geven niet op. In de woorden van Matt en Steff : “Until when we are together.”

Ontdek hier de cover

#ikluisterbelgisch live 2

11-05-2020

Wij zijn enthousiast, want Studio Brussel komt met een nieuwe editie van ‘#ikluisterbelgisch live’! Aanstaande vrijdag (15 mei) organiseert de Belgische zender (na de prachtige editie van 24 april) weer een geheel grootschalig online concert!

Nog even over die vorige editie: het was fantastisch, we werden van de ene Belgische live-act naar de andere geslingerd en zijn alleen opgestaan voor een biertje! Blackwave beet de spits af, hierna stonden we in de muziekkamer van Selah Sue. Bij High Hi zaten we tussen de bloemen en het duo Supercontent had tijdens hun optreden enkel en alleen een colbertje aan 😳. Ja, dat lees je goed. Hebben we je nou helemaal warm gepraat en wil je het concert (her)bekijken? Dat kan, via deze link. Bovendien is het heel erg leuk om een kijkje te nemen bij je favoriete artiest in huis en dit gaan wij dan ook zeker weer doen!

Dan nu de aankomende editie: deze zie je dus aankomende vrijdag tussen 20.30 uur en 22.30 uur via dit Facebook-event. Twaalf namen zijn door StuBru al bevestigd, waaronder ‘Ik Zie U Graag’ kanjers IBE en SONS. We wachten in spanning de rest van de line-up af. Kijken jullie vrijdag ook mee?

Klik hier voor het Facebook-event

Popprinses Tessa Dixson

06-05-2020

De zon schijnt, tijd voor een drankje, wijn, bubbels… kijk maar wat er in huis is! Wij hebben het leesvoer! Voor vandaag: een tweegesprek tussen Dansende Beren en Tessa Dixson, de parel binnen de Belgische muziek. Tessa spreekt in het gesprek onder meer over haar debuutplaat ‘Genesis’ en haar bijbehorende experimentele richting. “We veranderen permanent als mens. Op de plaat zijn er heel wat verschillende versies van mij te horen. Ik wilde dus ook een beetje aan de wereld tonen dat ik veel meer dan één kant heb” zegt Tessa.    

Het gesprek vordert en los van persoonlijke vragen haakt Dansende Beren in op de esthetiek van Tessa, iets wat ze heel belangrijk vindt. Tessa is er stiekem ook heel erg goed in! Ze vergelijkt haar muziek namelijk met kunst; kunst is ook niet maar één ding. “Alles is kunst voor mij”,  aldus Tessa.    

“Genesis is dus een representatie van Tessa Dixson?” Vraagt Dansende Beren. “Absoluut! Mijn muziek is een audiovisuele representatie van hoe ik de wereld zie” aldus Tessa.  

Ook leuk: Dansende Beren probeert iedere avond een winterslaapsessie te houden op hun Facebookpagina via een livestream. Roos Denayer was onder andere al van de partij en misschien zie je jouw favoriete artiest ook wel voorbij komen! Wij zitten er vanavond om 19.30 uur klaar voor!

Lees hier het hele gesprek met Tessa

Ontdek FMtv!

04-05-2020

Net als alle andere mensen blijven de mannen van Fleddy Melculy thuis. Dat levert de band natuurlijk veel extra tijd op. Zo begon Fleddy Melculy al snel na te denken over manieren waarop ze als band de tijd van de coronacrisis kunnen overbruggen. Zo ontstond FMtv!

De band heeft tot nu toe zes keiharde video’s gemaakt, variërend van 19 tot 62 minuten, bomvol ‘never seen before’ materiaal. Bekijk de volledige show in Willem 2 terug, lach om de meest hilarische promovideo’s en ontdek waar het iconische artwork van de verschillende platen vandaan komt. Ook leer je de leden van de band nog beter kennen wanneer je de drie Q&A video’s bekijkt. Hier beantwoord de band al je vragen over rituelen voor de show, bands die een inspiratie voor Fleddy Melculy vormen, dromen en natuurlijk de bandnaam zelf. Eén ding is zeker: met FMtv versla je de verveling!

Bekijk FMtv

Woordzoeker

02-05-2020

Om deze druilerige dag door te komen hebben wij weer een gezellige MEZZ woordzoeker ontworpen. Kruip lekker warm op de bank en ga op zoek naar je favoriete muziekgenres en instrumenten.

Wanneer je alle woorden gevonden hebt blijven er nog een paar letters over. Weet jij de oplossing van onze woordzoeker te ontdekken? Reageer dan snel op dit bericht op Facebook en laat het ons weten! Als je het goed hebt dragen wij een overwinnaars nummer aan je op. Let’s go!

Psst: we hebben ook een printversie ontworpen voor wanneer je lekker offline wilt puzzelen. Daarvoor klik je hier.

Download de woordzoeker

90'S NOW live!

30-04-2020

Morgen is het tijd voor de enige echte 90’S NOW livestream! tweeënhalf uur ongestoord dansen, feesten en gek doen op de grootste, foutste en fijnste hits uit de jaren dat écht alles kon. Vanaf een extra groot podium wordt er uitgepakt met veel camera’s en visuals. Alles zodat jij als echte dancing queen een zo compleet mogelijke ervaring beleeft vol muziek uit de jaren ’90. En het leukste is… (tromgeroffel) je kunt er zelf online bij zijn via Zoom! Op die manier kan je jouw beste dansmoves live laten zien op de stream.

Hoe werkt het allemaal? Vrijdagavond (01-05) om 22.00 uur plaatst 90’S NOW een Zoomlink met wachtwoord in het Facebook-event. Je klikt op de link en voilà: je bent in de digitale ‘zaal’ van 90’S NOW! Zo kan je toch nog heerlijk losgaan met al je vrienden.🙌🏻

Er wordt geregeld heen-en-weer geswitcht tussen de dj’s en de online ‘zaal’ op Zoom. Wil je liever alleen kijken? Geen probleem, 90’S NOW zal hun stream vanaf 22.30 uur uitzenden via Twitch. De link naar de livestream vind je 5 minuten van tevoren in het Facebook-event. Wij kunnen je alvast één ding beloven: je zal zeker niet stil kunnen blijven staan! Y’all ready for this?✨

Klik hier voor het Facebook-event

Akoestische pracht

28-04-20

Mintzkov bracht zojuist een akoestische versie van de prachtige single ‘Unlike The Sun’ uit! Heerlijk om dit nummer, bekend van de nieuwste plaat ‘Oh Paradise’, op zo’n kleine en ingetogen wijze te beluisteren. De toepasselijke tekst laat je nadenken over het lot, het onvermijdelijke en gedane zaken. Dit gevoel kennen we natuurlijk allemaal, vooral in deze tijden van de coronacrisis. Toch geeft het nummer troost, je bent hierin niet alleen!

Bassiste Lies Lorquet neemt voor het eerst in de geschiedenis van Mintzkov de leadzang voor haar rekening. Wij hopen dat dit niet de laatste keer zal zijn. Dit dromerige, lieve en meezingbare nummer zal meteen een warm plekje in je hart vinden. Je luistert het originele nummer hier.

Luister de akoestische versie van 'Unlike The Sun'

POBsessies

24-04-20

Vanmiddag zal zanger en gitarist Geert van der Burg, bekend als frontman van Awash, aansluiten bij de POBsessies livestream. Om 13.00 uur is hij te zien op het YouTube-kanaal van stichting Poporganisatie Breda (POB). Naast het spelen van zijn fijne nummers zal Geert vertellen over zijn muziek en over de manier waarop dit wordt beïnvloed door deze roerige tijden.

Van der Burg maakt met Awash melodische gitaarpop met een snufje indie. Lyrisch, breekbaar en vol overgave. De band past zo in een straatje met bands als R.E.M, Editors en dichter bij huis: Racoon. Hun gedrevenheid brengt Awash op de mooiste plekken. Zo hebben ze al meer dan 250 shows gespeeld! Je kent de band van het debuutalbum ‘Turn The Lights’, EP ‘Carry On’ en hun nieuwste plaat ‘Waiting Words’. Liedjes zo divers als het leven zelf. Waar het album ‘Turn The Lights’ een reis naar geluk was, is ‘Waiting Words’ een greep uit de dagelijkse realiteit. De liedjes van Awash brengt Geert regelmatig solo ten gehore, waarbij de teksten vaak net wat harder binnenkomen en de noten de toehoorders net wat meer weten te raken. Dat wordt kippenvel!

POBsessies is een samenwerking tussen Studio Solo en POB en wordt elke vrijdagmiddag live uitgezonden vanuit opnamestudio A-Broad in Breda. Zo creëert POB een nieuw digitaal platform waar Bredase muzikanten hun muziek toch aan het publiek kunnen laten horen. Natuurlijk kan je de optredens ook na de livestream terugkijken!

Bekijk de livestream

Onstpan met '1995'

21-04-2020

Judy Blank heeft zojuist de eerste video van haar aankomende plaat ‘Morning Tapes’ uitgebracht! Het nummer genaamd ‘1995’ gaat over de liefde, maar ook over de twijfels die daarbij komen kijken. De eerlijkheid waarmee het leven van een jong en verliefd stel wordt omschreven is ontroerend, er mag zeker een traantje weggepinkt worden.😉

De clip van ‘1995‘ sluit goed bij het nummer aan. De video geeft je een prachtig inkijkje in Judy’s slaapkamer en een goed beeld van de spullen waar de zangeres waarde aan hecht. Valt het jou ook op dat haar dinosaurussen bij alles wat ze doet terugkomen?

Psst: We hebben nog een leuke tip voor wanneer je geen genoeg van Judy’s nummers kan krijgen. Neem vanavond om 20.00 uur maar eens een kijkje op de Facebook-pagina van Sweetheart PR. Judy zal hier via een livestream concert een aantal fijne nummers zingen en je meer vertellen over haar plaat. Klik hier om de Facebook-pagina te bezoeken.

Bekijk de video

Pene Corrida voor thuis

20-04-2020

De titel zegt het al: dit betekent keihard rocken vanuit je eigen slaapkamer!

De Dordtse band Pene Corrida mist jullie en ze missen het geven van shows. Dus wat doe je dan? Digitaal optreden! Zo maakten de mannen thuis een cover van ‘Beat It’.

Zes losse opnames werden samengevoegd tot één rockende clip. Het was even een gepuzzel, maar als je je ogen sluit is het net alsof ze met zijn allen bij jou in de kamer staan.

Zet het volume harder en geniet!

Rock op de cover

'Psychocandy' met Jack Poels

17-04-2020

Radio-dj Lotje IJzermans ontvangt elke week artiesten in haar podcast ‘Psychocandy’. Deze week was het Jack Poels die online aanschoof voor een goede babbel over o.a. zijn soloplaat. Ook draait Lotje de beste alternatieve muziek.

Voorafgaand aan zijn tour had de manager van Poels gezegd dat het wel even heel druk kon worden. Nee dus, ook de zanger kwam door deze gekke tijd tot stilstand. “Dus wat gaat een schrijver doen? Schrijven. Zoveel mogelijk.” Zegt Poels. Hij wil zelfs uit deze crisis kruipen met een nieuwe plaat!

Het interview met Jack Poels begint op minuut 26:05.

Beluister de podcast

Belangrijk advies

14-04-2020

Omdat je we je in deze tijd graag iets nieuws willen leren, delen we vandaag metal-advies van Fleddy Melculy. Stel, je weet helemaal niks van metal, maar het interesseert je wél. Waar begin je dan? Bij Fleddy Melculy! De band tovert je in 66 seconden (!) om in een future metalhead. Studio Brussel legt, onder de pracht video van Fleddy, alle stappen nog eens haarfijn uit. Klik hier voor het artikel!

Ben je al een echte metalhead? Neem dan snel een kijkje in de ‘De Zwaarste Lijst‘ van Studio Brussel. Dat zijn de 66 zwaarste gitaarplaten (door publiek gekozen) én aan elkaar geschreeuwd door Fleddy Melculy!

Bekijk 'De Zwaarste Lijst'

Keiharde plaat

10-04-2020

Never Mind The Hype sprak voor hun serie genaamd ‘Never Mind The Lockdown’ met de Bredase punkband MARCH. De band vertelt het muziekplatform hoe het is om een album uit te brengen tijdens de coronacrisis, hoe ze de release toch hebben kunnen vieren en meer! Zeker een aanrader als je meer wilt lezen over de impact van het coronavirus op bands. Klik voor het interview hier.

Luister ook zeker naar het keiharde album ‘Set Loose’ dat MARCH 20 maart de wereld in geknald heeft. Maar liefst 11 nummers bomvol punk en rock ‘n’ roll knallen door je huiskamer. Let’s go!

Beluister het album 'Set Loose'

Fijne lijstjes

08-04-2020

Vandaag hebben we tien kersverse afspeellijsten voor jullie in petto. Speciaal voor jou verzameld en op genre gecategoriseerd. Er is voor iedereen wat wils. Van een hiphop-lijst met onder andere Fresku naar een jazz-lijst met saxofonisten als Hans Dulfer. Dus! ‘Begin met een glimlach’ en geniet van Fresku zijn platen of ontspan jezelf in de warme avondzon met wat zwoele jazz.

Ben je benieuwd naar de overige genres? Check dan snel onze Spotify. Enjoy!

Klik hier voor onze Spotify

Nieuwe muziek

06-04-2020

Muzikale duizendpoot Joep Pelt is terug met een nieuw album: ‘The Lomax Sessions’! Joep herontdekte de blues en folk revival van de jaren ’60 aan de hand van zijn held: de ultieme muzikale ontdekkingsreiziger Alan Lomax. Joep reisde vanuit de platenkast van zijn vader langs de Caribbean naar het diepe zuiden van de VS, om het ongekend grote nalatenschap van Alan voor zichzelf in kaart te brengen.

Ook SNOOZECONTROL is enthousiast over de plaat: “Ik ben geen blues fan, maar ik ben wel fan van dit boeiend en uitzonderlijk mooi vormgegeven album. Joep Pelt presenteert hier een selectie van enkele van de beste blues traditionals die vaak hun wortels hebben in veel oudere folksongs. Dit is dan ook een aanrader voor elke muziekliefhebber.”

Beluister het album

Thuis gaan we los

04-04-2020

Vanavond gaan we thuis! Wat? Ja thuis! We gaan in huis rond de bank dansen en misschien wel op de keukentafel springen, challenge accepted! Er is namelijk een livestream vanuit het mooiste (en lege) voetbalstadion in Nederland. De beste dj’s, onder andere Feest DJ Ruud, Billy the Kit, Bougenvilla en Chico Rose, gaan vanuit het NAC stadion de hardste muziek voor jouw draaien! Dus kom uit de sleur en bel, Skype en FaceTime met al je vrienden. Samen maak je er een grote ‘thuisgaan’ avond van. De livestream vind je vanavond om 19.00 uur hier. Geniet!

Bekijk de website

Lekker puzzelen

03-04-2020

Yes, het weekend is weer aangebroken. De weersverwachting ziet er alvast prachtig uit. We hebben speciaal voor jullie een MEZZ woordzoeker ontworpen. Want wat is er nou fijner dan lekker in het zonnetje puzzelen? Wij zijn benieuwd of jullie de grote oplossing kunnen vinden, laat het ons zeker weten als het is gelukt! De woordzoeker download je hier. Fijn weekend!

Psst, we hebben ook een afdrukbare woordzoeker ontworpen voor wanneer je lekker offline wilt zonnen. Daarvoor klik je hier.

Download hier de woordzoeker

Mooie woorden

03-04-2020

Aanschouw: een haarscherpe en duidelijke Rick De Leeuw die met alle goede moed vertelt dat zijn show verschoven is naar 22 oktober. Uitstel is geen afstel! Bovendien wordt deze verplaatste show nog sfeervoller, beter, harder, langer, warmer en intenser dan het toch al zou zijn. Rick gaan we in die prachtige zaal, met die heerlijke sfeer en dat geweldige publiek zien, voelen en horen op 22 oktober dus! We zien je dan.

Klik snel op de knop om de video van Rick te bekijken.

Bekijk de video

Café Quarantaine

01-04-2020

Ook in België zijn de cafés dicht, daarom opende Studio Brussel het grootste online café op Facebook! Iedereen is hier virtueel welkom voor gezellige toogpraat, verzoekplaten en een heerlijk koud pilsje. Elke dag van de week krijg je er ook nog eens gratis en voor niets een live concert cadeau!

Eerder speelden Fleddy Melculy, Compact Disk Dummies, Portland en IBE al in Café Quarantaine. Deze week staat onder andere Wannes Cappelle van de bij ons bekende Het Zesde Metaal op de planning. Dus: afspraak om 20:00 in Café Quarantaine. Hoe kom je daar dan terecht? Heel simpel, door op de knop te klikken. Gratis entree en de deuren staan altijd open!

Ga naar Café Quarantaine