DIVICIOUX uit Breda lanceert FUTURE ASHES
Het concept ‘FUTURE ASHES’ symboliseert een dystopische wereld waarin DIVICIOUX en zijn eigen future drum & bass producties ter gehore laat brengen vanuit het thema ‘schoonheid vinden in de chaos’. We stelden Emanuel, zijn echte naam, een aantal vragen in de aanloop van het event.

Wat is je muzikale achtergrond en hoe ben je in aanraking gekomen met (future) drum and bass?

Ik ben pas in aanraking gekomen met Drum & Bass toen ik Breda ging wonen (zo’n 8 jaar geleden), daarvoor ging ik nooit echt uit of naar feesten maar na mijn eerste event bezocht te hebben, Rampage Sportpaleis 2017,  kon ik er geen genoeg meer van krijgen. Ik herkende Drum & Bass van de muziek die ik luisterde toen ik jonger was tijdens het gamen, ik ben opgegroeid met dance muziek en dan vooral trance en harde dance, maar ik luisterde zelf altijd wel naar UKF Dubstep en UKF Drum and Bass. Toen ik meer mensen leerde kennen van de Breda scene werd ik al snel blootgesteld aan draaien en leerde ik zelf ook draaien, ik was er zo erg fan van dat ik wel urenlang samen met vrienden kon chillen en plaatjes draaien.

Welke artiesten hebben een grote invloed gehad op jouw muziek en stijl?

Dat zijn er eigenlijk te veel om op te noemen met artiesten uit mijn jeugd zoals NERO, Feed Me & Modestep en artiesten die mij echt naar de sound hebben gebracht waar ik heen wilde gaan zoals IMANU, The Caracal Project & Camo & Krooked.

Wat inspireerde je om het concept ‘Future Ashes’ te ontwikkelen?

Het concept van ASHES (de overkoepelende merknaam) is ontstaan in 2019 toen ik heel graag een label wilde beginnen en vanuit de sound van dat label ook evenementen wilde gaan geven. Dat plan is uiteindelijk stil komen te liggen in de tijd van corona en heb toen besloten dat ik na de corona periode het wel weer op zou pakken. Nu begin van dit jaar (dus 5 jaar later) heb ik het concept een nieuwe visie gegeven en het een verlengde gemaakt van de sound die zelf vertegenwoordig maak, namelijk Future Drum & Bass.

Wat kunnen bezoekers verwachten van ‘Future Ashes’?

Een combinatie van muziek en kunst met een futuristische kijk erop, wat zich beide op verschillende aspecten zal uiten. Qua muziek ligt de focus dan ook echt op Future Drum & Bass en alles wat daar omheen ligt en zullen we dit keer met een vette licht installatie komen en je vanaf het moment van binnenkomst het gevoel ervaart dat je in een dystopische club in 2077 bent.

Waarom heb je ervoor gekozen om vrienden en opkomende DJ’s op de line-up te zetten?

Ik vind het belangrijk om opkomend talent een podium te bieden, zeker in een stad als Breda is dat heel belangrijk voor de groei van de scene maar ook voor individuele artiesten. Zelf heb ik vroeger die kansen ook gehad en heeft dat in een vroeg stadium altijd voor super veel motivatie gezorgd en nieuwe kansen naar boven gebracht. Nu is het zo dat veel vrienden van mij ook bezig zijn met een carrière in deze scene en dat ik het geweldig vind om bij de aftrap van mijn event hen een podium te bieden.

Hoe zie je de drum and bass scene in Breda en hoe draagt ‘Future Ashes’ bij aan deze scene?

De scene in Breda is eigenlijk als een soort klein dorp, het is natuurlijk geen geheim dat Drum & Bass best wel een niche is en zeker in een stad zoals Breda zal je dan ook veel al dezelfde mensen tegenkomen op elk event maar dat voegt ook wel iets toe aan de samenhorigheid van de community. Ik denk dat FUTURE ASHES perfect in deze scene past op dit moment omdat het een sound is die niet echt veel geprogrammeerd wordt bij andere events in de buurt. Ook zit ik in een stijgende lijn met mijn eigen artiesten carrière waardoor ik hoop weer nieuwe mensen aan Breda te kunnen introduceren en zo samen het concept te laten groeien.

Wat zijn je toekomstplannen voor ‘Future Ashes’ en je eigen DJ carrière?

Ik kan natuurlijk nog niet te veel weggeven maar er staan zeker wel leuke dingen op de planning. Het zou fantastisch zijn om uiteindelijk het concept van FUTURE ASHES over de hele wereld te showcasen, dat is wel het eind doel. Voor mijn eigen carrière is het nu vooral veel shows doen, met deze zomer een aantal internationale festivals zoals Rampage Open Air waar ik op een podium mag draaien voor duizenden mensen, wat nog steeds heel bizar is.

Wat zou je willen meegeven aan aan andere opkomende DJ’s en producers die hun eigen evenementen willen organiseren?

Nummer 1 tip is wel dat je iets moet vinden wat je event uniek maakt, een unieke sound of ervaring die je aan je mensen meegeeft. Er zijn namelijk heel veel evenementen in Nederland op dit moment en het is aan jou de taak om uit te blinken! Oh ja en nooit opgeven is ook wel een mooie tip 🙂