Smaakvolle verhalen over poplegendes uit de mond van journalist Harry de Jong

Een avondje sappige verhalen uit de eerste hand over de grootste artiesten ter wereld, afgewisseld met swingendelivemuziek. Dat is wat het publiek te wachten staat bij de voorstelling De Duivel Ligt Altijd Op De Loer.

Hij mediteerde in Berlijn met Donovan, rookte in Texas een jointje met Willie Nelson, betrapte in Los Angeles John Lee Hooker met drie vriendinnen in bed, zat in Londen op de stoel waarop Mick Jagger net wilde plaatsnemen, hing dronken in de heg na een middagje doorzakken bij Ron Wood thuis, werd in Manchester door een beveiliger uit de tuin gesleurd van Take That lid Jason Orange en kreeg van Hamburg tot Parijs privé-optredens van Joe Cocker, Joni Mitchell, Linda Gail Lewis en The Dubliners. Harry de Jong was ook de laatste Europese journalist die uitgebreid met Johnny Cash sprak, vlak voor diens dood.

In de gelijknamige voorstelling op zondag 19 september trakteert Harry je op een middag pophistorie. Als voorproefje daarop deelt hij alvast een aantal quotes. Van niet de minsten, kunnen we wel zeggen.

“Het is jammer dat mijn gezondheid me tegenwoordig zo vaak in de weg staat bij het maken van muziek. De laatste jaren ben ik heel dicht bij de dood geweest. Maar God heeft me iedere keer weer de helpende hand toegestoken. Dat deed hij niet op een heel directe manier, maar hij wakkerde mijn wil om te overleven aan. Ik voelde zijn spirituele kracht tot diep in mijn spieren en botten. Daardoor heb ik tot nu toe altijd overleefd, door dat geloof ben ik steeds weer als een sterk man uit de strijd tevoorschijn gekomen. En ik wil graag nog een tijd blijven leven, want er is zoveel dat ik nog moet doen.”

Johnny Cash

“Weet je dat ik er nog altijd weer aan moet wennen om mijn normale leven op te pakken als een tournee is afgelopen? Het is gewoon moeilijk om weer met beide benen op de grond te staan en zelf de vuilniszakken buiten te moeten zetten. Als je op tournee bent wordt er voor je gedacht en alles wordt voor je geregeld. Elke minuut van de dag zwermen er mensen om je heen. En dan opeens is de tournee afgelopen en sta je met lege handen. Je hebt plotseling weer je eigen verantwoordelijkheden waaraan je moet voldoen. Nee, ik geef grif toe dat het maar wat moeilijk is om dan weer het gewone leventje op te pakken. Zeg maar gerust frustrerend.’’

Mick Jagger

“Glenn Frey, Don Henley, Joe Walsh en ik zijn als de Eagels een grote muziekmachine, bij wijze van spreken. Maar voor geen van ons allen is dat het echte leven. Als we met de groep op een podium staan, zijn we net een science fiction verhaal, een sprookje waar mensen in willen geloven. Maar in het leven van alledag zijn we geen Eagles, dan zijn we vier individuen. Ons echte leven speelt zich in de huiselijke sfeer af, de meeste van ons zitten ondanks hun leeftijd nog midden in de kleine kinderen. Ik breng mijn jongste zoon elke dag naar school en ik ben er bij als mijn andere kinderen hun diploma krijgen uitgereikt. En als er problemen in ons gezin zijn, dan lig ik daar wakker van. Daar kan al mijn geld en succes met de Eagels niets aan veranderen. En dat geldt ook voor de andere leden.”

Timothy B. Schmidt (Eagles)

Samen met radiomaker Willem de Vries neemt De Jong je dus op 19 september mee door de pophistorie. Op het podium heerst, door hun jarenlange vriendschap, een vlijmscherpe dynamiek. De heren halen ongepubliceerde verhalen en hilarische anekdotes op en singer-songwriter Ivo Poelsma zorgt voor muzikale omlijsting. Ivo is bekend van zijn hoofdrol als Johnny Cash in het succesvolle theaterstuk ‘Walk the Line.’

Tickets
Door de huidige maatregelen is er op dit moment plek voor maximaal 100 bezoekers. Hier bestel je je duo- of een soloticket voor De Duivel Ligt Altijd Op De Loer. Helaas kun je op dit moment maar met maximaal twee personen bij elkaar zitten. Een medewerker van MEZZ zal je tijdens je bezoek een plek toewijzen.