Vrijwilligersverhalen

Met Wilma Bakx

Bij MEZZ werken we met een groot aantal vrijwilligers die onmisbaar zijn voor de organisatie. Achter elk persoon schuilt een verhaal en er worden vele herinneringen gemaakt, zowel binnen als buiten MEZZ. Met ons nieuwe item 'Vrijwilligersverhalen' zetten we een van onze vrijwilligers in het zonnetje en voor deze tweede editie spreken we met: Wilma Bakx!

Naam: Wilma Bakx

Leeftijd: 65 jaar

Vrijwilliger sinds: 7 jaar

Eerste keer MEZZ: Triggerfinger

Favoriete muziekgenre: Hardrock en metal

Wilma

Wie ben je?

“Ik ben Wilma Bakx en ik ben 65 jaar, bijna 66 jaar. Maar bij MEZZ voel ik mij 25 jaar, echt heerlijk. Ik ben geboren in Bergen op Zoom en ik heb op verschillende plaatsen in Brabant gewoond, maar sinds 11 jaar woon ik nu in Breda. Ik woon hier in een hartstikke leuk klein Eftelinghuisje.”

Wat voor werk doe je buiten MEZZ?

“Nu niet meer, maar ik heb 22 jaar als internationaal inkoper gewerkt. In een echte mannenwereld. Hijsen en heffen, alles op het gebied van staalkabels en overal waar je mee kunt hijsen. Een heel leuk bedrijf. Ik mis nog steeds mijn collega’s en mijn werk, maar het is goed afgerond. Mijn eigen kleine clubje van zeven man zie ik gelukkig nog wel een paar keer per jaar.”

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?

“Ik kan heel goed Turks koken. Mijn kinderen zijn half Turks, dus dat heb ik toen geleerd. Daarnaast is mijn grootste hobby op dit moment mijn kleindochter. Ik heb sinds een jaar een kleindochter en ik ben helemaal verliefd. Ik had altijd zo’n hekel aan oma’s die constant foto’s laten zien, en nu moet ik erop letten dat ik dit zelf niet doe. Ik heb al een hele kledingkast vol gehaakt met kleedjes en dekentjes voor haar.”

Hoelang kom je al bij MEZZ?

“Ik woonde eerst al in Oosterhout en toen kwam ik al bij MEZZ. Dus ik kom er zeker al 25 jaar. Mijn eerste concert was Triggerfinger in de Kleine Zaal, toen nog voor een tientje. Die zijn nu groot! Ik heb ze daarna nog meerdere keren gezien op andere plekken, maar dat was hier de eerste keer.”

Triggerfinger

Waarom ben je begonnen als vrijwilliger?

“Ik kwam altijd al bij MEZZ. Toen ik een keer een uitverkochte show bezocht – ik weet niet eens meer welke, maar ik denk De Dijk – zag ik de mensen achter de garderobe zwoegen om al die jassen terug te geven aan de bezoekers. Toen dacht ik meteen: Dit lijkt mij gewoon leuk, ik ga eens kijken of er een mogelijkheid is. Ik zag op de website dat MEZZ op zoek was naar vrijwilligers en ik heb mij meteen aangemeld. Dat is alweer 7 jaar geleden.”

Wat is volgens jou het beste aan vrijwilliger zijn bij MEZZ?

“Ik werk heel graag. Ik doe meestal kassa en dat zijn korte diensten, dus daar kan ik er wel vijf of zes per maand doen. Je hebt contact met alle mensen die bij jou komen en je hebt één-op-één contact. Bij de bar is het heel druk en dat trekt mij minder.”

“Maar het allerleukste vind ik de collega’s die je ontmoet. We hebben echt een hele leuke groep vrijwilligers bij elkaar. Daarnaast mag je alle concerten gratis bezoeken en je mag een aantal keer per jaar een introducee meenemen. Het is maar zeven minuten fietsen en je kunt een drankje doen in het prachtige popcafé.”

Wat is je leukste herinnering als vrijwilliger bij MEZZ?

“Ik ben drie jaar mee geweest naar Pinkpop. Ik háát kamperen: vier nachten op een slecht luchtbed en in een tent. Daarnaast zijn er veel heuvels in Limburg, dus je moet je tent wel op een goede plek zetten, anders glij je er ’s nachts zo uit. Het is een ramp, maar het is zó gezellig. Je staat op de crewcamping met alle andere vrijwilligers. Het is feest elke ochtend en avond. Je ontbijt samen en gaat samen naar het restaurant om te borrelen. Op de terugweg denk ik na vier dagen kamperen wel altijd: dit doe ik nooit meer. Dan verkoop ik altijd al mijn kampeerspullen in de bus, maar dan komt er elk jaar toch weer de vraag om je aan te melden en dan koop ik alles weer opnieuw.”

“Ik heb alleen maar goede herinneringen aan MEZZ. Ik heb nog geen enkele slechte avond gehad. Niet qua werk, qua collega’s en qua bezoeker. Ik noem het altijd mijn geliefde MEZZ. Ik ben dol op MEZZ. Ik ben altijd blij als de zomer voorbij is en MEZZ weer opengaat.”

Heb je ooit een bijzondere ontmoeting of ervaring gehad met een artiest of band in MEZZ?

“Ik post altijd op social media als ik aan het werk ben en mijn nicht kende de zanger van de band Magnacult, Sebastiaan. Zij reageerde op mij met: “Ah ik ken de zanger, doe hem de groeten!”. Dus ik ging naar hem toe voordat de show begon en toen zei hij: “Zullen we samen op de foto gaan? Dan kan zij het zien!”

Wilma

Wat was jouw leukste en beste concert in MEZZ?

“Physical Graffiti, dat is een coverband van Led Zeppelin. Maar als je je ogen sluit, dan hoor je Robert Plant. Echt ongelooflijk. Ik ben normaal gesproken niet zo van de coverbands, maar deze springt er echt met kop en schouders bovenuit.”

Hoe zou jij MEZZ in drie woorden omschrijven?

“Een verrijking voor Breda. Een schitterend gebouw en sinds de nieuwe directeur vernieuwend.”

Is er nog een artiest die je graag in MEZZ zou willen zien?

“Ik zou graag de band Vandenberg willen zien. Of nog een keer Physical Graffiti, want die is al twee jaar niet geweest.”

Welk concert dat binnenkort op de planning staat zou jij aanraden aan onze bezoekers?

“Ugly Kid Joe op maandag 19 augustus. Daar ga ik kijken of ik daarheen kan en anders kan werken.”

Ugly Kid Joe

Wil jij ook vrijwilliger worden bij MEZZ?

Meld je hier aan!