Vrijwilligersverhalen

Met Mitchel Boer

Bij MEZZ werken we met een groot aantal vrijwilligers die onmisbaar zijn voor de organisatie. Achter elk persoon schuilt een verhaal en er worden vele herinneringen gemaakt, zowel binnen als buiten MEZZ. Met ons item 'Vrijwilligersverhalen' zetten we elke maand een van onze vrijwilligers in het zonnetje en voor deze editie spreken we met: Mitchel Boer!

Naam: Mitchel Boer

Leeftijd: 31 jaar

Vrijwilliger sinds: 1,5 jaar

Eerste keer MEZZ: Punkrock Riot XL editie in 2017

Favoriete muziekgenre: Muziek met een gitaar erin. Momenteel vooral country, maar ook singer-songwriters uit Los Angeles uit de jaren 70.

Favoriete artiesten: The Doors, Grateful Dead, The Band en Aerosmith

Mitchel - vrijwilligersverhalen

Wie ben je?

“Ik ben Mitchel Boer, 31 jaar oud en ik woon in Breda. Ik denk dat ik hier nu drie jaar woon, maar ik kom oorspronkelijk uit Almkerk. In een stad wonen is meer mijn ding dan in een klein dorpje.”

Wat voor werk doe je buiten MEZZ?

“Ik ben docent Engels op het Mencia De Mendoza Lyceum hier in Breda. Wat ik er zo leuk aan vind, is dat je bij de ontwikkeling van de leerlingen betrokken bent. Je ziet ze echt groeien, van brugklasser die alles aan het ontdekken is tot bovenbouw leerling die langzaam zijn identiteit aan het ontwikkelen is. Die reis met ze meemaken is elke keer weer heel gaaf. Sinds ik als klein mannetje naar school ging, ben ik eigenlijk nooit meer gestopt met naar school gaan.”

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?

“Ik vind het leuk om naar concerten en festivals te gaan. Ook vind ik het leuk om bij Pier15 te hangen; dat is echt een geweldige plek in Breda. Daarnaast drum ik, wat ik heerlijk vind om te doen.”

“Ik heb vroeger in bandjes gedrumd, vooral in Utrecht toen ik daar studeerde. Van mijn eerste studiefinanciering, die eigenlijk voor mijn studie bedoeld was, heb ik een heel vet drumstel gekocht. We repeteerden in hetzelfde oefenhok waar ook Kensington begon. Als er in Breda een bandje start dat een beetje countryrootsrock maakt, hit me up!”

Waarom ben je begonnen als vrijwilliger bij MEZZ?

“Je wilt toch mensen leren kennen die dezelfde interesses hebben als jij. Daar is MEZZ natuurlijk ideaal voor. Hiervoor was ik vrijwilliger bij Xinix, een kleiner poppodium. Toen ik bij MEZZ kwam dacht ik: Dit is de volgende stap!”

Wat is volgens jou het beste aan vrijwilliger zijn bij MEZZ?

“Het beste aan vrijwilliger zijn vind ik dat je een heel warm team om je heen hebt. Je voelt echt dat iedereen deze tent naar een next level wil brengen en dat iedereen het een warm hart toedraagt. Er hangen gewoon altijd positieve vibes hier.”

“Daarnaast zijn er veel andere voordelen. Ik ben bijvoorbeeld vorig jaar met andere vrijwilligers naar Lowlands gegaan. Voordat we daar naartoe gingen, kende ik niet zoveel mensen, maar aan het einde van het weekend had ik er echt goede vriendschappen aan overgehouden. Mensen die ik nu nog steeds spreek en zie. Ook krijg je 10% korting bij Velvet, waar ik regelmatig kom. Maar natuurlijk ook alle showtjes die je bij MEZZ meepakt. Heel veel voordelen dus.”

“Het voelt echt alsof MEZZ een opstijgende raket is met alles wat er gaat gebeuren en wat al gebeurd. Daar deel van uitmaken is echt gaaf.”

Mitchel - vrijwilligersverhalen

Wat is je leukste herinnering als vrijwilliger bij MEZZ?

“De trip naar Lowlands vorig jaar. Eigenlijk was je constant in een groep van vrijwilligers nieuwe muziek aan het ontdekken. De shift die we moesten werken was ook heel leuk; de tijd vloog voorbij. Het was al leuk om met de bus erheen te gaan, dan heb je toch weer dat gevoel van ‘we gaan op schoolreisje!’. Nu zat ik een keer aan de andere kant: ‘mag ik hier nu wel Red Bull drinken en mag ik mijn boxje aanzetten?’, terwijl ik zelf normaal zeg: ‘geen Red Bull en zet die muziek eens uit’. Dus dat was gewoon heel erg leuk.”

“Maar ook Coffey Fest, een samenwerking tussen MEZZ en Pier15. Een Nederlands bandje dat het erg goed doet en uiteindelijk Breda kiest om een eigen festival te organiseren. Hele goede sfeer en alle vier de bandjes waren geweldig. Daar mag zeker wel een tweede fest van komen wat mij betreft!”

Wat was je allereerste concert/show in MEZZ?

“Mijn eerste show als bezoeker was een van de edities van Punkrock Riot. Dat waren iets van twaalf bandjes, verdeeld over twee zalen met een sidestage. Dat was denk ik in 2017.”

Wat was jouw leukste en beste concert in MEZZ?

“Ik heb heel veel leuke concerten gezien, maar een leuk concert was afgelopen maand het concert van Daniel Young in de Kleine Zaal. Na de show heb ik nog even met hem en de mandolinespeler gepraat. Ze vroegen ‘wat is een leuk eettentje hier in de buurt?’, dus ik ben nog met hen naar The Streetfood Club geweest. Ik ben heel erg geïnteresseerd in Amerika en zij waren heel erg geïnteresseerd in hoe het hier is. Dus dat was gewoon heel erg leuk.”

Mitchel - vrijwilligersverhalen

Hoe zou jij MEZZ in drie woorden omschrijven?

“Open voor alles. De boekingen gaan alle kanten op, van nachtleven tot rootsmuziek, van tributes tot wat dan ook. Ik heb hier zelfs een keer een goochelshow gezien. Al die verschillende mensen ontvangen, in bepaalde scenes terechtkomen en gesprekken voeren met die mensen. Het zijn vaak mensen met een brede blik en daardoor krijg je die zelf ook.”

Is er nog een artiest die je graag in MEZZ zou willen zien?

“Ik zou graag DeWolff hier willen zien. Daarnaast vind ik dat we de afgelopen jaren een hele goede Nederlandse gitaarbandjes scene hebben. Ik zou Tricklebolt, The Grand East en Money & The Man hier willen zien. Maar als ik internationaal zou denken, zou ik Charley Crockett wel willen zien. Hij heeft laatst een nummer uitgebracht voor de film van Martin Scorsese en ik denk dat dit de laatste keer is dat hij in een zaal van 600 man speelt voordat hij de stap naar grotere zalen maakt.”

Welk concert dat binnenkort op de planning staat zou jij aanraden aan onze bezoekers?

“Thijs Boontjes op 12 december. Bij Thijs Boontjes merk je gewoon: deze man staat op en eet een flinke dosis charisma bij zijn cornflakes. Hij maakt er een show van en je bent de hele avond aan het dansen. Voor je het weet, zijn er alweer 2 of 3 uur voorbij.”

Thijs Boontjes

Wil jij ook vrijwilliger worden bij MEZZ?

Meld je hier aan!