Steun MEZZ met het initiatief ‘Save your ticket, enjoy later’

Samen met andere podia en theaters sluit MEZZ zich aan bij het initiatief ‘Save your ticket, enjoy later’. De Nederlandse theaters, concertzalen, poppodia, evenement- en sportorganisatoren, musea en festivals vragen gezamenlijk aan bezoekers hun tickets te behouden en zo de culturele sector te steunen. De sector heeft in gezamenlijkheid een regeling ontwikkeld, met ondersteuning van het
ministerie van OC&W en volgens de regels van de ACM.

COVID-19 raakt ons allemaal ook de culturele sector en de sport. Veel voorstellingen, festivals, wedstrijden en concerten worden noodgedwongen verplaatst of afgelast; musea en monumenten sluiten hun deuren. De verschillende brancheverenigingen hebben de handen ineengeslagen en roepen hun bezoekers op hun ticket te bewaren tot de deuren weer opengaan: bewaar je ticket, geniet later.

Passend aanbod

Onze programmeurs werken hard aan het vinden van vervangende data voor de laatste shows die geen doorgaan konden vinden in verband met het coronavirus. De meeste shows zijn al verzet. De gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe data, hiervoor hoef je niks te doen. Voor sommige shows is verplaatsing helaas niet mogelijk, dan wordt het evenement afgelast. Kaartkopers ontvangen dan bericht met meer informatie. De houder van het ticket krijgt wanneer deze is verhinderd op de nieuwe datum een voucher ter waarde van de ticketprijs inclusief servicekosten, die later ingewisseld kan worden. Hierdoor kun je alsnog genieten van een vervangend concert. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om het bedrag te doneren. Hiermee steun je artiesten, makers en de mensen achter de schermen. We zijn op dit moment hard bezig om dit technisch mogelijk te maken. De kaartkopers ontvangen hierover bericht met meer informatie.

Brede steun

De gezamenlijke regeling volgt de regels van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en krijgt onder andere steun van minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap: “Ook voor de culturele sector zijn dit uitdagende tijden. We kunnen de theaters, organisatoren, poppodia en musea helpen door naar de voorstellingen te blijven gaan, alleen later wanneer de omstandigheden het toe laten. Evenementen worden nu verplaatst. Bewaar je ticket en blijf van cultuur genieten. En kan je toch niet, vraag dan om een tegoedvoucher. Zo help je de culturele branche overeind te blijven.”

Geniet later

Met ‘Bewaar je ticket, geniet later’ hoopt de sector dat houders van tickets hun bezoek aan hun favoriete podium of event uitstellen. Daardoor kan de culturele sector en de sport de grote economische klap die hen treft door de coronacrisis opvangen. Dit geeft de sector de ruimte om te werken aan nieuwe evenementen in de toekomst. Niet alleen de organisatoren, artiesten en podia worden hiermee geholpen, maar juist ook de mensen achter de schermen die deze evenementen mede mogelijk maken, zoals decorbouwers, technici, leveranciers, creatieven en andere werknemers en zelfstandigen in de culturele en sportsector.

We hebben er uiteraard begrip voor als houders van tickets om welke reden dan ook niet van deze regeling gebruik willen of kunnen maken; zij kunnen vooralsnog hun geld terugvragen. De wijze waarop de restitutie verloopt is omschreven in de ‘Regeling ticketgelden coronacrisis’ en is gerelateerd aan de datum van het (oorspronkelijke of verplaatste) event.

Meer informatie over ‘Bewaar je ticket, geniet later’ kun je vinden op www.bewaarjeticket.nl.