Steun Jessica’s strijd tegen MS

In mei 2024 gaat een van onze vrijwilligers, Jessica Klep, de Mont Ventoux bewandelen om geld in te zamelen voor het Nationaal MS Fonds, waarmee onderzoek naar MS gedaan wordt. Multiple sclerose is een auto-immuunziekte waarbij de laag om de zenuwen (myeline) wordt aangevallen en beschadigd. Hierdoor komen de zenuwen deels bloot te liggen en geven ze minder goed signalen van en naar de hersenen door.

In december 2022 is bij Jessica RRMS, een van de vier vormen van MS, gediagnosticeerd. Haar diagnose verliep snel, waardoor er ook snel een behandeling kon worden voorgeschreven. Hierdoor wordt de kans op een nieuwe aanval aanzienlijk verkleind.

Vermoedelijk kan MS al jarenlang in het lichaam aanwezig zijn voordat een diagnose wordt gesteld. Doordat er nog veel te ontdekken valt over MS, trekt men niet meteen aan de bel. Momenteel zijn er 25.000 mensen in Nederland gediagnosticeerd met MS, maar het is zeer waarschijnlijk dat er meer mensen zijn bij wie de diagnose nog niet gesteld is.

Jessica prijst zichzelf gelukkig dat ze nog altijd kan wandelen en functioneren zonder al te veel hinder van de ziekte te ondervinden. Daarom zet ze zich graag in om geld in te zamelen voor verdere MS-onderzoeken door ‘de Kale Berg’ te bewandelen. Zodat ‘geluk’ niet meer nodig zal zijn om snel tot een diagnose en behandelplan te komen.

We willen Jessica graag helpen om een mooi bedrag in te zamelen. Daarom zal al het gedoneerde statiegeld van de hardcups in december worden geschonken aan Jessica’s inzamelingsactie voor MS-onderzoek. Als je extra wilt doneren, kan dat via deze link.

Op de website van Nationaal MS Fonds vind je meer informatie over MS.