Donderdag 14 april
Yorick van Norden
+ Paul Bond
20:30 (Doors: 19:30)
Kleine Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Kleine Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Indie
  • Pop
  • Singer-Songwriter

Dit is de show van Yorick van Norden die eigenlijk op 11 december 2021 zou plaatsvinden.

Yorick van Norden komt terug naar MEZZ met nieuwe muziek! De opvolger van zijn voor een Edison genomineerde album ‘The Jester’ is onderweg dit najaar. De Haarlemse singer-songwriter heeft een grote liefde voor en kennis van klassieke popmuziek en dat is terug te horen in zijn sound. Voor zijn derde album breidt hij zijn sonisch palet gebaseerd op de sixties en seventies uit met de sound uit de jaren tachtig en negentig. Het resultaat is een meer eigentijds en fris geluid, maar tijdloos en vertrouwd als altijd.

Ook live gaat het er iets anders aan toe. Met zeskoppige band zal Yorick aantreden in een show vol aandacht voor de rijke arrangementen. Met de toevoeging van geluidsmagiër Tom Broshuis maakt het geheel echt anders. Soundscapes en loops maken het geheel compleet. Voor zijn voorstelling werkt hij samen met een regisseur, maar verwacht zeker geen theatershow. Er mag gerockt worden!

OOR op het recente album ‘Playing By Ear’: ‘een ronduit glorieuze popparel en ‘één van de absolute hoogtepunten in de Nederlandse popmuziek van 2021.’ 

Paul Bond maakt deel uit van de band rondom Yorick van Norden, maar komt deze avond eerst zijn eigen muziek met je delen. Het vaderschap trekt aan of stoot af als die wordt aangekondigd, maar verrijkt zodra die een feit is. Op zijn debuut-minialbum Sunset Blues snijdt singer-songwriter Paul Bond op literaire wijze dit even verwarrende als rustgevende thema aan. Muzikaal sluit Bond aan bij de rijke singer-songwriterstraditie van de jaren zeventig met James Taylor, Jackson Browne, Paul Simon en Randy Newman. Binnen de moderne indie-folk-golf zijn Iron & Wine en Fleet Foxes grote inspiraties. Als tekstschrijver bevindt de literatuurwetenschapper zich het liefst in de jaren twintig. Niet de huidige, maar die van een eeuw geleden. Bond is een groot fan en kenner van F. Scott Fitzgerald, Ernest Hemingway en Ezra Pound en een regelmatig gevraagd spreker op speciale literatuurconferenties.

“Het beste wat ik sinds tijden gehoord heb van Nederlandse bodem, een talentvolle jonge man.” – George Baker (George Baker Selection)

MEZZ tipt