Maandag 18 april
Wilson & Wakeman
20:30 (Doors: 19:30)
Jupiler Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Jupiler Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Singer-Songwriter

Dit is de verplaatste show van Wilson & Wakeman die oorspronkelijk op 8 maart in 2021 / 2 december in 2021 zou plaatsvinden.

Het veelzijdige duo Wilson & Wakeman reisde in 2018 door Europa met een tour voor hun nieuwste album. De tour bracht hen naar 27 steden met een steeds veranderende setlist. Na het laatste optreden doken de mannen samen de studio in om hun fantastische onstage-chemie door te vertalen in een prachtige plaat genaamd ‘Stripped’!

Damian Wilson laat zich graag van meerdere kanten zien. Zo is hij al jaren zanger bij de progressieve rock- en metal band Threshold en maakt hij trots deel uit van de meedogenloze metal groep Ayreon. Los hiervan heeft de creatieve duizendpoot al vijf albums in het singer-songwriter genre op zijn naam staan. En niet geheel onbelangrijk: Wilson is al op meer dan 70(!) platen te horen.

Adam Wakeman is vooral bekend als dé toetsenist van Ozzy Osbourne en Black Sabbath. Je kent hem ook als zoon van Yes-toetsenist Rick Wakeman, waarmee Adam wel negen albums uitbracht. Hij heeft vier solo albums op naam staan. Deze klassiek geschoolde pianist laat zich niet beperken tot genre of muziekstijlen. Adam’s muziek gaat van klassiek tot rock en verder. Naast zijn bands Black Sabbath en Ozzy tourde hij ook intensief met: Travis, Annie Lennox, Will Young, Slash, 10CC en vele anderen.

Een samenwerking tussen Damian Wilson en Adam Wakeman is eigenlijk al reden genoeg om te komen! Tijdens hun show spelen Wilson en Wakeman nummers van hun individuele back catalogus, songs van muzikanten waarmee zij hebben gewerkt en nummers van hun gezamenlijke albums. Verwacht een intiem, maar humoristisch huiskamerconcert. Vol akoestische songs en een berg verhalen over het leven ‘on the road’!

MEZZ tipt