Zondag 6 oktober
Willem Ardui
+ Luka
20:30 (Doors: 19:30)
Kleine Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Kleine Zaal
€ 15
  • Nederlandstalig
  • Pop
Willem Ardui heeft al enige tijd de Vlaamse muziekwereld in zijn greep. Zijn vroege solowerk begon met het nummer 'Morse', dat samen met 'Beziel Me' een glimp gaf van Ardui's vermogen om de luisteraar op een zachte en tedere manier te vervoeren. Zijn liedjes zijn als fluisteringen voor het luisterend oor, vol delicate betekenissen en intieme geheimen die klinken als een weerspiegeling van de ziel.

Onlangs kwam Willem Ardui’s langverwachte debuutalbum ‘Oevers’ uit. Velen kennen hem als de producer-zanger van blackwave., maar waar de nummers van blackwave. energiek en uitbundig zijn, neigt Ardui’s soloproject naar een intiemere en rustigere toon in zijn eigen moedertaal.

Voor mij is het een evidentie dat ik de twee projecten tegelijk doe, al vinden veel mensen het raar dat ik zo’n uiteenlopende dingen combineer. Voor mij liggen ze nochtans vrij dicht bij elkaar. Zowel muzikaal als qua tekst ga ik voor beide projecten op dezelfde manier te werk. Bij Blackwave. zijn de nummers veeleer uitbundig, terwijl mijn soloproject eerder teruggrijpt naar het intieme.” – Willem Ardui

De kalme muziek en voorzichtige zang van Willem Ardui worden aangevuld door de brave rap van Willem en zo ontstaat er een oase van rust.

Dansende Beren

Luka

Geboren in Kaapstad en opgegroeid in Nederland, maakt de Rotterdamse singer-songwriter Lisa Lukaszczyk al geruime tijd muziek onder de naam Luka. Met haar kleurrijke stem en eerlijke liedjes schildert ze beelden die heel vertrouwd lijken, maar toch intrigerend en spannend zijn. Geïnspireerd door artiesten als Sylvan Esso, Thom Yorke, Bon Iver en Ultraísta, laat Luka een sound horen met vleugjes dromerige electro pop, folk en soul. Haar debuutalbum ‘First Steps of Letting Go’ kreeg lovende kritieken en werd gedraaid op prominente Nederlandse radiostations. Onlangs bracht ze ‘Lichtjaren’ uit samen met Willem Ardui, haar debuut in het Nederlands.

Luka

MEZZ tipt