Donderdag 10 oktober
Vive La Fête
+ Cordon Rouge
18:30 (Doors: 17:30)
Jupiler zaal
18:30 (Doors: 17:30) | Jupiler zaal
€ 22

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • electro-rock
  • New Wave

Vive La Fête staat al jarenlang garant voor een opwindend muzikaal feest. Hun geluid laat zich het beste omschrijven als dansbare electro-rock, met een vleugje kitch, wat invloeden uit de New Wave en daar doorheen sijpelende Franse melodieën.

In 2002 vindt een bijzondere ontmoeting plaats met de onlangs overleden mode-icoon Karl Lagerfeld. De King of Fashion is direct gecharmeerd door de muziek en het uiterlijk van Vive La Fête. Hij nodigt de band uit om te spelen tijdens modeshows van Chanel in de grote modesteden Tokyo, New York, Milaan, Parijs en Berlijn.

Je komt Vive La Fête overal tegen, op festivals en op de catwalk, van Rusland tot Colombia en van Lowlands tot Roskilde, overal vallen fans voor het Produit de Belgique!

Support komt deze avond van Cordon Rouge. Een blind date in Parijs, voorjaar 2017. De vonk slaat meteen over. De wijn vloeit rijkelijk die avond, en aan het eind van de nacht bekennen zij en hij elkaar hun heimelijke liefde. Die voor Franse popmuziek in het algemeen en Serge Gainsbourg in het bijzonder.

Sindsdien werken producers Marg van Eenbergen en Pim van de Werken aan een album met eigentijdse chansons: beïnvloed door de Franse pop uit de jaren ’60 en ’70, met een elektronische aanpak die verraadt dat het inmiddels 2018 is. Soms met een knipoog, nooit als parodie. Net als Gainsbourg zelf. De eerste drie nummers getuigen hiervan.

De twee muzikanten werken onafhankelijk van elkaar als producer voor andere artiesten, maar deze kans om zelf weer songs te maken konden ze niet laten liggen. Beiden zingen ook: croonend en kirrend. Afwisselend in het Engels en het Frans “omdat je soms over zaken wilt zingen die je zelfs in het Engels niet hardop durft uit te spreken.”

MEZZ tipt