Vrijdag 17 maart
Van Dik Hout
+ Driewieler
20:30 (Doors: 19:30)
Jupiler Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Jupiler Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • nederpop
  • Pop

Er zijn maar weinig bands die het meer dan een kwart eeuw volhouden. Van Dik Hout is zo’n zeldzaamheid. Een Nederpopband die trots is op het muzikale verleden, maar altijd vooral vooruit is blijven kijken.

Van Dik Hout weet in 1994 een modern rockgeluid aan pakkende Nederlandstalige teksten te koppelen en het sloeg in als een bom. Hits als ‘Stil In Mij’ en ‘Alles Of Niets’ groeien uit tot lijfliederen van een generatie en het debuutalbum wordt een zekere klassieker. Van Dik Hout wist met de albums en hits die volgen altijd de tijdsgeest te vangen. Of het nu tijdens optredens op grote festivals als Pinkpop en Lowlands was, met eigen shows of tijdens het huwelijksfeest van Willem-Alexander en Máxima. Van Dik Hout was er steeds bij en kleurde het collectieve geheugen met hun muziek.

Het jaar 2021 was een jaar waarin de band De Gouden Harp in ontvangst mocht nemen, maar ook afscheid moesten nemen van bandlid en drummer Oscar Kraal. Het overlijden van Oscar is de inspiratie voor de meest recente single ‘Op De Golven Dansen Wij’. Een lied over het lot en het leven. Waar er vol liefde wordt terug gekeken, worden er ook weer nieuwe wegen ingeslagen.

Driewieler

De Nederlandse popband bestaat uit het drietal Silas, Julia en Thomas. Ze kennen elkaar van school en kwamen met elkaar in contact toen ze alle drie de minor ‘songwriting’ gingen volgen. Uit hun eerste schrijfopdracht samen ontstaat de eerste single ‘Wakker Dromen’, die een week na de release te beluisteren was op nationale zenders als Radio2 en 3FM. Momenteel zijn ze al een EP verder: ‘Relatietherapie’.

MEZZ tipt