Sun 22 Mar

Van der Lek eert Deelder

met gastartiesten Koop Tickets
Jupiler zaal
20:30 (Doors: 19:30)
Ticketinfo
    € 15,50
Genre
  • Jazz
  • Poëzie
Share

Op vrijdag 20 december zou Deelder & van der Lek in een uitverkochte kleine zaal spelen. Deze show kon tot ieders schrik niet doorgaan doordat Jules Deelder een dag voor het optreden op 75-jarige leeftijd overleed. Deelder & van der Lek was dé uitlaatklep waar Jules Deelder zijn liefde voor jazz kwijt kon, sinds de oprichting in 2018 speelden ze meer dan 150 shows.

Onder Jules’ motto ‘Jazz was. Jazz is. Jazz blijft’ en vanuit behoefte van zijn vrienden en bandleden brengt de band van Deelder & van der Lek op zondag 22 maart met bijdrage van gastartiesten een eerbetoon aan de muziek die ze samen maakten en aan Jules Deelder in het bijzonder.

Samen maakte Deelder & Van der Lek een repertoire bestaande uit pakkende, robuuste stukken en prachtige ballades die aansluiten bij het beste uit een glorieus jazzverleden, met ‘tussendoor’ mooie verhalen en gedichten van Deelder. Jules Deelder werd bekend als dichter en auteur en stond bekend om zijn liefde voor jazz, drums en Sparta. Tenorsaxofonist Boris van der Lek is bekend van o.a. Herman Brood & His Wild Romance, Golden Earring en the Houdini’s. Zo’n 32 jaar geleden ontmoetten Jules Deelder & Boris van der Lek elkaar op de Boulevard of Broken Dreams. Op deze avond worden Deelder & van der Lek bijgestaan door musici van naam en faam als gitarist Cok Vuuren (Fay Lovsky, Oscobar, Beau Hunks, Leo Blokhuis), drummer Arend Niks (Corrie en de Grote Brokken, Orkater) en bassist Peter Wassenaar (Big Jay McNeely, Bram Vermeulen). In het afgelopen jaar nam deze formatie het album ‘JAZZ’ op met een flinke hint naar de jaren ’50. De muziek is en klinkt 100% vintage door het gebruik van oude apparatuur, microfoons en oude versterkers. Een eerbetoon aan de swingende jazz uit de jaren ’50 en Jules Deelder.

Meer in MEZZ