Zondag 22 maart
Van der Lek eert Deelder
met o.a. Benjamin Herman
19:30 (Doors: 18:30)
Kleine zaal
19:30 (Doors: 18:30) | Kleine zaal
€ 15,50

Afgelast

Helaas, dit evenement is afgelast. Lees meer over hoe je je geld terug kan krijgen.

Meer informatie over tickets.
  • Jazz
  • Poëzie

Op last van overheids instructie worden alle shows tot en met 31 maart 2020 in MEZZ gecanceld in verband met het Corona-virus. MEZZ neemt contact op met de kaartkopers met meer informatie.

Op vrijdag 20 december zou Deelder & van der Lek in een uitverkochte kleine zaal spelen. Deze show kon tot ieders schrik niet doorgaan doordat Jules Deelder een dag voor het optreden op 75-jarige leeftijd overleed. Deelder & van der Lek was dé uitlaatklep waar Jules Deelder zijn liefde voor jazz kwijt kon, sinds de oprichting in 2018 speelden ze meer dan 150 shows.

Onder Jules’ motto ‘Jazz was. Jazz is. Jazz blijft’ en vanuit behoefte van zijn vrienden en bandleden brengt de band van Deelder & van der Lek op zondag 22 maart met bijdrage van gastartiesten een eerbetoon aan de muziek die ze samen maakten en aan Jules Deelder in het bijzonder.

Samen maakte Deelder & Van der Lek een repertoire bestaande uit pakkende, robuuste stukken en prachtige ballades die aansluiten bij het beste uit een glorieus jazzverleden, met ‘tussendoor’ mooie verhalen en gedichten van Deelder. Jules Deelder werd bekend als dichter en auteur en stond bekend om zijn liefde voor jazz, drums en Sparta. Tenorsaxofonist Boris van der Lek is bekend van o.a. Herman Brood & His Wild Romance, Golden Earring en the Houdini’s. Zo’n 32 jaar geleden ontmoetten Jules Deelder & Boris van der Lek elkaar op de Boulevard of Broken Dreams. Op deze avond worden Deelder & van der Lek bijgestaan door musici van naam en faam als gitarist Cok Vuuren (Fay Lovsky, Oscobar, Beau Hunks, Leo Blokhuis), drummer Arend Niks (Corrie en de Grote Brokken, Orkater) en bassist Peter Wassenaar (Big Jay McNeely, Bram Vermeulen). In het afgelopen jaar nam deze formatie het album ‘JAZZ’ op met een flinke hint naar de jaren ’50. De muziek is en klinkt 100% vintage door het gebruik van oude apparatuur, microfoons en oude versterkers. Een eerbetoon aan de swingende jazz uit de jaren ’50 en Jules Deelder.

Benjamin Herman

Benjamin Herman is vooral bekend als altsaxofonist en bandleider van New Cool Collective, maar is daarnaast ook dj bij Radio 6 en goede vriend van Jules Deelder. In de kroegen in Rotterdam kwam Benjamin Jules altijd tegen. De gesprekken gingen in het begin veelal over muziek. Op feestjes bij Deelder thuis waren ze altijd samen boven te vinden bij de platenspeler.

Voor Deelder zijn ‘AOW-feessie’ bracht Benjamin samen met Deelder, New Cool Collective en saxofonist Ger van Voorden het album ‘Deelder 65’ uit. Op het album komen de gedichten van Deelder prachtig samen op de rock-‘n-roll jazzakkoorden. Samen maakte ze ook een theatershow, wat een bonte verzameling werd van woord een noot. Een harmonieuze samensmelting van jazz en poëzie.

MEZZ tipt