Zaterdag 2 juli
Urban Fusion
Met o.a. De Beren Gieren, schntzl, Marutyri
20:00 (Doors: 19:00)
Jupiler Zaal, Kleine Zaal
20:00 (Doors: 19:00) | Jupiler Zaal, Kleine Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Elektronica
  • Funk
  • Jazz
  • urban
  • wereldmuziek

Tijdens het nieuwe indoorfestival Urban Fusion neemt MEZZ je mee in de meest spannend ontwikkelingen die plaatsvinden in de jazz van nu. Jonge muzikanten drijven de moderne jazz naar het onbekende. Moeiteloos vermengen ze de genres tot een crossover tussen jazz, funk, wereldmuziek, elektronica, modern klassiek en hiphop. Het resultaat is een unieke, maar vooral dansbare mix.

Line-up
Op zaterdag 2 juli strijkt het festival neer in MEZZ met nieuw talent en interessante namen. Op deze allereerste editie zie je optredens van De Beren Gieren, schntzl, Marutyri, Kruidkoek en Steiger.

De Beren Gieren

De Beren Gieren

De Beren Gieren is misschien wel een van de meest avontuurlijke bands in de Benelux. Ze behoren zonder twijfel tot het kruim van de Belgische jazzscene. De avonturiers drijven de bekende jazz naar de rand van het onbekende. Gewapend met een mix van elektronische en akoestische instrumenten en een waanzinnige creativiteit staan ze garant voor een avond vol verbazing.

Het trio toonde zich al een echte must see op de meest prestigieuze festivals waaronder North Sea Jazz. In 2015 werd het album ‘One Mirrors Many’ door Jazzism genoemd tot meest invloedrijke en actuele album van het jaar. Nu is daar het nieuwe album ‘Less Is Endless’. Een ode aan het universum dat wemelt van het leven. Het album is frisser en opgewekter en serene beschouwingen en epische opzwervingen worden afgewisseld met meezingers. De combinatie van kernachtige composities en een open invalshoek zorgt voor ruimtelijke en spannende muziek.

Schntzl

schntzl

Het veelzijdige duo schntzl bestaat uit Hendrik Lasure en Casper Van De Velde. Op hun slaapkamers ontstaan personages van nummers. Gepersonifieerde popsongs getypeerd door schntzl’s open benadering, muzikale humor en vertelkracht. Vlak voor de pandemie brachten ze hun album ‘Catwalk’ uit, waarvoor ze samenwerkte met Koen Gisen, ook wel bekend als de derde schntzl of het hoedje van de gelijkbenige driehoek.

Marutyri

Marutyri

De beste muzikanten uit de Rotterdamse scene mixen funk, fusion en jazz. Deze 8-koppige band deelt de passie voor schoonheid en complexiteit van fusionmuziek. Hun liveoptredens staan bekend om de enorme dynamiek, verhalende solo’s, veel improvisatie en een flinke dosis funk en groove.

Ze wonnen de Radio 6 Soul & Jazz award, speelden vele malen op nationale televisie en hun debuutalbum ‘Inner Movements’ werd genomineerd voor een Edison Award en speelden meer dan 150 shows in Europa, Azië en Canada.

Kruidkoek

Kruidkoek

Ontstaan vanuit een ontspoorde jongensdroom, vinden de vier vrienden elkaar in hun muzikale uitlaatklep. Ze maken samen concessie loos muziek en met merkbaar plezier rekken ze hun grenzen op en verbreden ze hun horizon. Hun mix van jazz, rock en Tarantinofilms hebben ze omgedoopt tot GarageJazz. Hun muziek bevat een vleugje Zappa, Ploctones, Rudder, Bowie, Beatles en Nirvana. Maar laat je niet in de war brengen: het blijft een dynamische instrumentale muziek vol improvisatie met saxofoon, gitaar, bas en drums. Live met veel karakter gespeeld en door een hele rits prominent aanwezige effecten gehaald.

Met optredens in Paradiso, Melkweg, Jazz in Duketown en Rotterdam Jazz Internationaal is Kruidkoek een graag geziene gast met hun avontuurlijke jazz.

Steiger

Steiger

Een pianotrio, maar dan kleuren ze buiten de lijntjes van klassiek. Met hun veelzijdige stijl met invloeden uit jazz, rock, pop, klassiek en elektronische muziek vinden ze met hun experiment en elektronica een balans tussen compositie en improvisatie. Steiger staat bekend als de pioniers van de Belgische cross-overscene in de jazz. Al ruim 8 jaar veroveren ze de jazzpodia in Vlaanderen en weten ze talloze lofbetuigingen op te pikken.

MEZZ tipt