Zaterdag 3 februari
TRIBE
Villem B2B Phase + Bredren + SATL
21:45 (Doors: 21:45)
Jupiler zaal
21:45 (Doors: 21:45) | Jupiler zaal
voorverkoop €12,50 | deurverkoop €15

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • dnb
  • Drum 'n' Bass
  • drum and bass
  • liquid

Na de vibes van de vorige editie op 11-11 kunnen wij jullie niet meer in de steek laten. De scène leeft in Breda en dat komt allemaal door jullie (en een beetje door ons, okay). Zet deze vijfde editie met een groot, stinkend kruis in je agenda, want op zaterdag 3 februari ben je genoodzaakt om weer helemaal los te gaan op de lekkerste drum and bass in onze favoriete pinda. Je hebt nog even de tijd, dus ga naar die sportschool en train die bovenbenen. Je gaat het hard nodig hebben.

Bereid je niet alleen voor op de beste deuntjes van de omgeving (minstens 30 kilometer toch), maar ook op zinderende visuals, de warme intimiteit van de Jupiler Zaal in Mezz en een vreselijke kater.

Line up:
Villem (Mute) b2b Phase [UK/BE] (Spearhead RecordsMetalheadz)
Bredren [BE] (Dispatch RecordingsDemand Records)
SATL [PL] (INTEGRAL RECORDS)
Edlan B2B Djah [NL] (Fokuz RecordingsLiquicity, Celsius Recordings)
Catalyst B2B Discomposure[NL]

Villem [UK] B2B Phase [BE]
Villem startte zijn drum and bass carriere op het conservatorium. De piano was zijn wapen van keuze. Terwijl hij bezig was met de opleiding piano, leerde dit multitalent ook saxofoon, trombone en viool. Na muziek te hebben gemaakt voor gunstige merken als Audi, Russian Standard Vodka en Footlocker ging hij voor zichzelf aan de slag. Met succes! De energie op de dansvloer druipt ervan af. De bangers zijn tot de nok gevuld met funk, soul en goede vibes.

Maarrr, deze baas komt niet alleen. Niemand minder dan Phase zal vanavond back to back gaan met Villem. Deze 22 jarige Gentenaar kreeg al support van artiesten als Goldie, Friction, DJ Marky, Break, London Elektricity, S.P.Y. & Lenzman en zag zijn tracks al verschijnen op labels als Metalheadz, Dispatch & Hospital records. Kortom een gruwelijk vette producer! Phase maakt heerlijke liquid drum and bass waarbij het onmogelijk is stil te staan. Met diepe rollende basslijnen en onwijs catchy melodieën wordt dit de ultieme back2back!

Bredren [BE]
Bredren begon met drie hele goeie vrienden die dezelfde passie deelde. Een passie voor drum and bass. Zij besloten dat het te zonde was om niet samen aan een drum and bass project te werken. Zes jaar later hebben zij tracks gereleased op grote labels als Hospital Records, Demand Records en Dispatch Recordings. En dat niet alleen, ze kregen ook support van artiesten uit de absolute top zoals Noisa, S.P.Y., Skeptical en vele anderen. Met kneiterharde hits als ‘Red Powder’ en ‘The Legion’ is dit Belgische trio niet meer weg te denken uit de Drum and Bass scene!

SATL [NL]
SATL is een relatief nieuwe naam in de scene, maar weet nu al een onuitwisbare indruk te maken. De Poolse producer creëert met zijn heerlijk rollende drums en speelse basslines een unieke sound. Met support van DJ’s als Friction, DJ Marky, LTJ Bukem, Artificial Intelligence en labels als Fokuz, Innerground, Intergral en SGN:LTD is hij in een korte tijd al één van de spannendste upcoming producers geworden. Stond eerder al Sun and Bass and Liquicity festival, meer dan trots zijn wij dus ook dat we deze artiest nu op Tribe mogen ontvangen!

 

Edlan [NL] B2B Djah [NL]
Wat deden wij toen we 16 jaar waren? Hoeveel hadden wij op die leeftijd bereikt? Uuhmm.. Nou ja, geloof maar dat het een stuk minder is dan Edlan. Het jaloersmakende lijstje bestaat uit releases op Fokuz Recordings en Liquicity, een dik portfolio aan gigs en support van ‘s werelds grootste drum and bass artiesten. Sfeer staat centraal in zijn lekkere liquide deuntjes. Het sfeertje dat hij neerzet met jazzy tunes en strakke drums is zeer geschikt om de dansvloer van Mezz te veranderen in een vieze zweterige bedoeling.

Vanavond gaat Edlan B2B met niemand minder dan Djah en boy wat een gruwelijke producties heeft hij er de afgelopen tijd uitgepompt. Heerlijke diepe liquid drum and bass met de mooiste dromerige melodiën. Djah’s ‘Majority EP’ verscheen onlangs via Celcius Recordings het zusterlabel van het fameuze Fokuz Recordings. Deze EP staat vol onwijs slim geproduceerde soulvolle drum and bass die hij maar al te graag aan ons komt voorstellen tijdens TRIBE. Djah is er echt één om in de gaten gaan houden, de skills van deze man zijn ongekend!

Catalyst [NL] B2B Discomposure [NL]
Deze lokale bazen kennen jullie nog wel van de tijden van Symbiose, toen zij ook al voor oververhitte dansvloeren zorgden. Samengebracht door hun passie voor diepe, duistere, vieze drum & bass zullen ze jullie ook deze nacht weer in het zweet werken met een selectie van hun favoriete rollende basslines, breakbeats en techy neurofunk. Het is ons zelfs ingefluisterd dat ze jullie nog gaan verrassen met wat exclusieve eigen tracks die jullie nog nooit eerder gehoord hebben!

MEZZ tipt