Zaterdag 18 maart
Transport League
+ Shabby Harry's
20:30 (Doors: 19:30)
Kleine Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Kleine Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • groovy
  • Metal

Dit is de verplaatste show van Transport League die eigenlijk op donderdag 10 februari/9 september in 2022 zou plaatsvinden.

De carrière van Transport League is als een rit op de snelweg in volle vaart gegaan. In 1994 werd de band gevormd door ex B-Thong zanger Tony Jelencovich en sindsdien hebben de Zweden nooit meer achterom gekeken. In de periode die volgde gingen ze als een speer en brachten vier albums uit, één EP en gingen de wereld rond op tournee. De motoren draaiden op volle toeren en Tony en de jongens hielden het tempo erin met nog eens vier studioalbums vol onvervalste stevige rock en metalnummers op een geheel eigen wijze gecombineerd met groovy gitaarstukken.

Hoogtepunten van liveoptredens waren onder meer Gothenburg Sound Festival, Getaway Rocks Festival en Close-Up Cruise. Naast bands als Entombed en King Diamond ging de band maar door tot dat de pandemie uitbrak. Ondanks dat de weg achter hen in vlammen opging sleepten ze zichzelf terug de studio in. ‘Kaiserschnitt’, een verzameling liedjes met de sound die je gewend bent maar met de urgentie van de tijd waarin we leven, is hiervan het resultaat.

“Transport League raakt de juiste snaar op een onbeschrijfelijke manier. Beukend met hun scherpe riffs en ‘sexiness’ die ze moeiteloos uit hun mouw schudden, heeft elke plaat een instinctieve aantrekkingskracht die je doet verlangen naar meer” – Leanne Evans (Metal-temple)

Shabby Harry's

Shabby Harry’s is een vijfkoppige hardrockband uit Rotterdam. Scheurend, stampend en grommend, maar toch ook melodieus. Verwacht harde, snelle en dansbare hardrock met hier en daar eenmespuntjemetal. Live knalt de band dwars door de fundering heen, en wordt je meegenomen doornummers als Unholy Union en Spirit of the Caveman.

MEZZ tipt