Fri 14 Oct

This Is LOVSKI & BalkanBeats Robert Soko DJ SET

Koop Tickets
Kleine Zaal
20:30 (Doors: 19:30)
Ticketinfo
  • € 13,00 (Normaal)
Genre
  • Balkan
Share

Zin in een balkan feestje? Kom dan naar deze double bill in MEZZ!

This is Lovski

This is LOVSKI, geboortenaam Igor Sekulovic, is een producer, artiest en performer uit Bosnië en Herzegovina. Afgelopen 6 jaar tourde Igor met zijn Balkan band ‘Projekt Rakija’ langs de grotere Europese festivals. Ondertussen verdiepte Igor zich als producer en songwriter steeds meer in zijn andere passie: elektronische muziek. In de zomer van 2018 besluit Igor te stoppen met Projekt Rakija en alle ruimte te geven aan een nieuwe worldbeat act waarin hij Zuidoost Europese klanken kan combineren met zijn nieuwe producties: This is LOVSKI wordt opgericht.

Het debuutalbum Borders is volledig door frontman Igor zelf geproduceerd in zijn eigen studio. Igor combineert de elementen van zijn Bosnische roots met indie/new wave en tropische sounds. Dit alles wordt vermengd met dansbare beats en catchy songwriting. Het resultaat? Bosnian Tropical Electro. Geïnspireerd door zijn plek in de maatschappij probeert Igor met This is LOVSKI een plek te genereren voor mensen die hun grens durven laten varen en zich niet aansluiten bij één vlag. Voor iedereen die weet hoe het is om een nieuw leven in een nieuw land op te starten. This is LOVSKI is een feestje in het niemandsland waar iedereen welkom is en alles mogelijk is.

“Denk qua geluid aan de hypnotiserende groove van The Mauskovic Dance Band en de Balkandisco van de Circus Brothers, maar dan tropischer en zonder folk.” – Nynke Koornstra (3voor12)

Balkanbeats Robert Soko dj set

Robert Soko is een dj-selector, party- en muziekproducer die vooral bekend is omdat hij de term “BalkanBeats” heeft bedacht en zijn gelijknamige BalkanBeats-feesten over de hele wereld heeft verspreid. Al bijna drie decennia lang mixt hij als DJ de wildheid van Balkan folk vieringen en de scherpte van Berlijnse nachten. De traditionele klanken, vermengd met moderne elektronische beats, raken het feestpubliek als een bliksemschicht, ruw en vol emotie, huilend en lachend tegelijk. Hij werd over de hele wereld uitgenodigd op festivals en in de clubs zoals Lowlands en Sziget. Ondertussen groeide zijn originele BalkanBeats party in Berlijn in de Lido Club.

In 2020 kwam de release van een documentaire over het doen en laten van Robert Soko, migratie en muziek onder de titel ‘Here We Move Here We Groove’. In deze film wordt de Berlijnse dj gevolgd tijdens zijn zelfopgelegde missie om via nieuwe generaties migranten uit de hele wereld weer nieuwe muziekstromingen te populariseren.

Meer in MEZZ