Donderdag 25 januari
The Sonics
+ Boogie Beasts
19:00 (Doors: 18:30)
Jupiler zaal
19:00 (Doors: 18:30) | Jupiler zaal
€22,50

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • garagerock
  • Grunge
  • Punk

The Sonics kun je rustig de pioniers van de garagerock, punk en grunge noemen. De heren vormen een brok geschiedenis alhoewel The Sonics slechts drie volwaardige LP’s uitbrachten. Twee albums hiervan verschenen in de 60s: “Here are the Sonics”(1965) en “Boom”(1966). In de jaren ‘60 liepen ze eigenlijk voor op de muziek met hun ruige genre. De sound van The Sonics was niet alleen grensverleggend maar ook een stuk ruiger dan andere bands uit die tijd. Niet moeilijk doen is het motto van de band. Met hits als ‘Strychnine’, ‘Psycho’ en de ijzersterke cover van ‘Have Love, Will Travel’ heeft de band veel indruk weten te maken op andere bands. Bands als Nirvana, The Ramones en The Who hebben zich laten inspireren door The Sonics!

In 2004 klommen ze weer het podium op en in 2010 was hun allereerste concert in Nederland. Dit concert in 2018 is een must voor iedere zichzelf respecterende rockliefhebber en misschien wel één van de laatste kansen om de band aan het werk te zien!

Support wordt vanavond verzorgd door Boogie Beasts. Boogie Beasts staan garant voor dirty beats, hypnotiserende slide, huilende mondharmonica en lekker veel fuzz. Met aanstekelijke energie zetten deze vier heren een uiterst smerige doch onweerstaanbare sound neer.

 

MEZZ tipt