Vrijdag 3 november
The Kik
+ Clean Pete
19:30 (Doors: 19:00)
Jupiler zaal
19:30 (Doors: 19:00) | Jupiler zaal
€19

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Nederlandstalig
  • Pop

Het heeft even geduurd, maar The Kik, de bekendste Neerlandstalige beatband ter wereld, is terug met een nieuw album. Het album heet Stad en Land en heeft de band volledig opgenomen, gecomponeerd en gearrangeerd in de naar eigen smaak en goeddunken ingerichte Paf! Studio te Rotterdam.

In de tussentijd heeft de door grootheden uit de sixties als The Beatles, The Hollies en The Kinks band niet stil gezeten. Na het tweede album uit 2014 dook de band met Armand de studio in, een tournee volgde. Ook maakte The Kik hun tweede volwaardige theatervoorstelling die in het najaar van 2015 in première ging in een uitverkochte Oude Luxor te Rotterdam. En natuurlijk kennen we allemaal de fantastisch mooie Chef’Special cover Schuilen Bij Jou die de band bij Giel Beelen speelde.

Niet alleen bij The Kik maar ook bij Clean Pete was 2017 het jaar van het nieuwe album. De lange haren waaien ook wild op dit album: in de eeuwige, weelderige boezem van The Beach Boys en jaren 70 doowop bands schreef Clean Pete een aantal moderne meedansers met surf-riffs en drumfills. FUCK YEAH!

De frisse energie van de popliedjes zorgt  bij Clean Pete voor verrassend contrast – je waardeert je zachte bank pas echt wanneer je eerst vol op een ritmesectie bent gaan zitten. Twee, naar zeggen, heel leuke en begenadigde muzikanten (genaamd Sam en Kees) rammen die vuige, gruizige riffs van je favo doowop 70s popgroep door je sternum heen. Clean Pete ontpopt zich tot regelrechte popgroep.

MEZZ tipt