Thu 28 Jan 2021

The Kik

+ Mark Lada’s Golden Arches Koop Tickets
The Kik
Jupiler zaal
20:30 (Doors: 19:30)
Ticketinfo
    € 22
Genre
  • Nederbeat
  • Nederlandstalig
  • nederpop
Share

Dit is de verplaatste show van The Kik die eigenlijk op 31 mei zou plaatsvinden.

The Kik is nooit weg geweest, soms kwam er gewoon iets tussen zou je kunnen stellen. Enkele maanden na hun twee uitverkochte Ahoy Rotterdam shows gaat de band ‘terug’ de clubs in! Dit doen ze met kersvers geluid en een tipje van de sluier: er zijn synthesizers! Het nieuwe album van The Kik kwam 14 februari uit en werd enorm goed ontvangen.

In 2011 werd The Kik opgericht door Dave von Raven, Marcel Groenewegen, Arjan Spies, Ries Doms en Paul Zoontjes vanwege hun liefde voor de grootheden uit de sixties. In de afgelopen acht jaar bracht de Nederbeat band drie eigen albums, een cover album en een dubbele live LP uit. Ook produceerden ze drie eigen theatervoorstellingen, waren ze de huisband van De Wereld Draait Door en verkochten ze onder andere Ahoy Rotterdam uit met hun uitvoering van Boudewijn de Groot’s Voor de Overlevenden & Picknick!

Onder de naam Mark Lada’s Golden Arches grijpt Mark Lada (traumahelikopter) terug op de jaren ’50 en ‘60, powerpop, indierock en punk. Dit doet hij niet alleen, Lada wordt in de studio ondersteund door een viertal van bekende super muzikanten. Roel Blommers (PAUW) bespeelt de gitaar, Ernst-Jan van Doorn (Mozes and the Firstborn) de bas, Sjors Driessen (Afterpartees) brengt de gitaar tot leven en Kilian Kayser (Steve French) drumt er in de band op los. Het vijftal creëert hedendaagse unieke popliedjes die je terugblazen in het garagerock-genre! Lada komt met Mark Lada’s Golden Arches voor het eerst met Nederlandstalig werk. Laat je 27 maart verassen door de vernieuwende Nederlandstalige rock ’n roll van deze supergroep!

Meer in MEZZ