Vrijdag 22 oktober
The Guru Guru
+ WHORSES
20:30 (Doors: 19:30)
Kleine Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Kleine Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Indierock
  • Rock

Voor toegang tot MEZZ is een coronatoegangsbewijs noodzakelijk. Dit kan met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of recent negatieve test via Testen Voor Toegang (maximaal 24 uur voor aanvang). Voor het maken van een testafspraak of meer informatie over Testen voor Toegang check de website.

Al sinds 2012 handelt The Guru Guru in Borderline Rock. Een leadvocal in een veelkleurige dwangbuis, opgejaagd door koortsige gitaren en een stuiptrekkende ritmesectie. De regels van de indie-math-psycho-noise worden herschreven en resulteren in weerspannige songs die verrassend lekker binnenglijden. Live is The Guru Guru een absolute must-see. Terwijl de energie van het podium komt gegutst balanceert frontman Tom op het randje van een theatrale psychose.

Met de gloednieuwe plaat ‘Point Fingers’ op zak komen de mannen ons podium eens even flink op zijn kop zetten. Dansende Beren gaf het album al een geweldige score van vier sterren. Het platform beschreef de nummers als volgt: “Vettige baslijnen (“Skidoo”, “Chramer”) en ongecontroleerde uitbarstingen kleuren Point Fingers. Tegelijkertijd horen we duidelijke popinvloeden en refreinen met een relatief hoog meezinggehalte (“Delaware”, “Know No”). Dat is leuk, als het niet te lang aansleept. En dat gebeurt ook niet, want voor je nog maar de kans krijgt om naar lucht te happen, maakt de volgende scheurende riff zijn intrede. The Guru Guru verveelt nooit.”

 

Het voorprogramma wordt verzorgd door WHORSES.

Het vierkoppige monster WHORSES scheurt en streelt. Aan de ene kant van het muzikale spectrum bevindt zich een alles verschroeiende kolkende massa stalen zwijnen, aangevoerd door woeste oorlogstrommels uit de diepste krochten van het dagelijks leven. Aan de andere kant de blijde verwachting naar een ondergaande zomerzon, die haar laatste warmtestralen uitstrekt over de groene vlaktes van de ranch.

MEZZ tipt