Zondag 19 augustus
Terrasconcert XL – Punk Unplugged
presented by 3voor12/Breda.
13:00 (Doors: 12:00)
Mezz terras
13:00 (Doors: 12:00) | Mezz terras

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Akoestisch
  • Punk
  • terrasconcert

De Brabantse punk scene is springlevend, reden genoeg om eens een selectie van de lokale punkscene naar het terras van MEZZ te halen. Voor één keer gaan ze zich niet achter hun ‘loud fucking amps’ verschuilen maar knallen ze punk akoestisch het terras over. Het klinkt misschien wat minder anti-establishment en nodigt misschien niet uit om je buurmans gezicht op vriendschappelijke wijze te verbouwen maar bijzonder wordt het wel degelijk. Punk zoals je het zelden ziet: UNPLUGGED!

Voor deze unieke gelegenheid gaat de Bredase poppunk sensatie: The Spvrk akoestisch. Ook Erik van Haaren die je kunt kennen van Undeclinable Ambuscade, Switch Bones of One in a Million zal een akoestische set spelen. Daarnaast mogen we verklappen dat de stoerste punkchick van het zuiden, Fleur van Zuilen een uitgeklede variant van de nummers van haar band March, nieuw werk en covers van haar grote helden zal gaan spelen. Last but not least komt For I Am een dikke vette primeur afleveren met hun allereerste akoestische show ooit!

 

The Spvrk - Akoestisch

The Spvrk is de pop-punk band uit Breda. Ze maken enorm sterke popsongs met catchy refreintjes. Het talent van de band is niet onopgemerkt gebleven. Ze hebben in het voorprogramma gespeeld van Trash Boat en speelde op Breda Barst en Metropolis. Daarnaast zijn ze zelfs uitgeroepen tot ‘Beste Rockband van Breda’! Ook krijgen de singles ‘Close The Distance’ en ‘Too Far Gone’ airplay op 3FM. Al deze successen zijn slechts een opmaat naar alles wat The Spvrk nog in zijn mars heeft. Na hun keiharde opening van Jera On Air zijn ze helemaal klaar om ook Mezz te verbazen met hun talent!

 

Erik van Haaren - Switch Bones - Solo

Erik van Haaren ken je misschien nog wel van zijn geweldige optreden bij Punkrock Riot XL met de band Undeclinable Ambuscade. Ook heeft hij met zijn band Switch Bones tijdens de POB Parade het dak eraf geblazen en trad hij al eens solo op in De Speeltuin. Daarnaast speelde hij in het verleden met bands als One In A Million en het Bredase March. Tijdens ons terrasconcert zal hij solo werk laten horen en een aantal bewerkingen van nummers van zijn grote helden zoals Social Distortion en Bad Religion. Verwacht een geweldige woestijn-achtige americana feel.

 

Flora Sculler - Solo

Normaal gesproken stormt Fleur van Zuilen over Europese podia met gitaargeweld en rauwe vocalen in haar punkrockband MARCH. Flora Sculler trekt de stekker er even uit en speelt akoestisch door. Fijn, kunnen die oordoppen ook eens uit. Ze speelt onbeschaamd, eerlijke liedjes over het leven, de liefde, en over hoe kut dat soms allemaal kan zijn (Het moet toch een beetje punk blijven). Verwacht daarnaast ook een portie covers van inspiratiebronnen zoals Tony Sly, Elliott Smith en Against Me.

For I Am

Snelle, melodische en vrolijke punkbeats, zeg je? Normaal moet je daarvoor absoluut aan het adres van Belgische poppunkers For I Am zijn. Maar speciaal voor ons they’re taking it down a notch! Met hun plaat All About Perspectives heeft het vijftal al heel wat podia afgeschuimd in verschillende landen, maar wij hebben het genoegen om ze voor het EERST als geheel akoestisch in actie mee te maken! Nu nog te zien in Mezz, binnenkort alweer te vinden op podia met onder andere Lagwagon en Frenzal Rhomb. Dus zoals ze dat zo mooi zeggen in België: “Komt af eh, jom!”

MEZZ tipt