Zondag 25 februari
Ter Plekke
19:00 (Doors: 18:30)
Popcafe
19:00 (Doors: 18:30) | Popcafe
Gratis

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • radio
Het NPO Radio 1-programma Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zendt aanstaande zondagavond uit vanuit poppodium MEZZ in Breda. Presentatoren Erik Dijkstra en Merel Wielaert praten daar over de opkomst van de synthetische drug flakka. Gebruikers gedragen zich soms als zombies en de overlast neemt toe. Sam Fijneman was zelf verslaafd en geeft nu voorlichting.

Na de rellen in Den Haag afgelopen weekend kwamen Eritreeërs ineens vol in de schijnwerpers te staan. Breda telt enkele honderden inwoners van Eritrese afkomst. Hoe ziet hun leven eruit?

Ook gaat het met Gerard den Haan over zijn jaren als profvoetballer bij NAC Breda. Hij was in de jaren tachtig publiekslieveling, maar ook een sloper op het veld.

Holly, Bolle Jos, El Presidente, Joske Breda. Bijnamen van de meest gezochte crimineel van Nederland. Hoe zit het met de Bredase wortels van deze topcrimineel? 

Het dorp Ginneken, nu een Bredase wijk, is het decor van Het bittere kruid. In deze autobiografische roman van Marga Minco wordt een joodse familie tijdens de oorlog gedecimeerd. 

Verder is voormalig gevangenbewaarder Ton Mink te gast. Hij werkte meer dan dertig jaar in de iconische koepelgevangenis van Breda en put verhalen uit die tijd.

En: een Bredase snack, een kruising tussen frikandel en kroket, haalde ooit het landelijke nieuws, maar wat is er sindsdien mee gebeurd?

Adriaan Persons verzorgt de livemuziek. Maurits Verhoef brengt een ode aan Breda. 

U bent van harte welkom om de uitzending op 25 februari bij te wonen.

Inloop 18.30 tot 19.00 uur.

De radio-uitzending is van 19.00 tot 21.00 uur en is ook te volgen bij BNNVARA op NPO Radio 1 en nporadio1.nl

MEZZ tipt