Donderdag 23 juni
TaxiWars
+ Tristan
20:30 (Doors: 19:30)
Jupiler Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Jupiler Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Jazz
  • Rock

Dit is de verplaatste show van Taxiwars die eigenlijk op 20 april in 2020 /19 oktober in 2020 / 28 februari in 2021 / 14 februari in 2022 zou plaatsvinden.

Na een pauze van drie jaar is het jazz-rock project TaxiWars van dEUS frontman Tom Barman, saxofonist Robin Verheyen, bassist Nicolas Thys en drummer Antoine Pierre terug! Het nieuwe album ‘Artificial Horizon’ is een impulsief, energierijk en groovy album met invloeden van 80’s hiphop beats en de single ‘Sharp Practice’ was een aanstekelijke voorbode met een diep impulsieve, energieke groove. De bandleden hebben een overvloed aan kennis van de geschiedenis van jazz muziek en een voorliefde voor de jazz uit de vroege jaren zestig, vol met swing en drang om uit de beperkingen van genres te treden. TaxiWars beweegt behendig tussen experimentele jazz en de meer behapbare kant van jazz, de rokerige punkstem van Tom Barman maakt het geheel af.

“You find it hard to keep your feet still. Some genuinely moving introspection” – Sunday Express

“The alt-rock legend returns – and gets jazzy” – NME

Tristan

Tristan brengt een wonderlijke mix van pop, jazz en ambiance. Met de release van haar EP “Delidomia” (2019) plaatste Tristan – nom de plume van de Gentse artieste Isolde van den Bulcke – zich resoluut in het rijtje van meest veelbelovende talenten uit de Belgische muziekscene. Na haar laatste single “Lesthic” (2020) is het even stil geweest rond Tristan. Tijdens deze periode heeft ze zich teruggetrokken om te schrijven aan haar debuut-album, waar ze as we speak de laatste hand aan legt. Tijdens de live-set kan je daarom veel nieuw materiaal verwachten!

MEZZ tipt