Sun 14 Jun

TaxiWars

+ Roos Denayer Koop Tickets
Jupiler zaal
20:30 (Doors: 19:30)
Ticketinfo
    € 17,50
Genre
  • Jazz
  • Rock
Share

Dit is de verplaatste show van Taxiwars die eigenlijk op 20 april zou plaatsvinden.

Na een pauze van drie jaar is het jazz-rock project TaxiWars van dEUS frontman Tom Barman, saxofonist Robin Verheyen, bassist Nicolas Thys en drummer Antoine Pierre terug! Het nieuwe album ‘Artificial Horizon’ is een impulsief, energierijk en groovy album met invloeden van 80’s hiphop beats en de single ‘Sharp Practice’ was een aanstekelijke voorbode met een diep impulsieve, energieke groove. De bandleden hebben een overvloed aan kennis van de geschiedenis van jazz muziek en een voorliefde voor de jazz uit de vroege jaren zestig, vol met swing en drang om uit de beperkingen van genres te treden. TaxiWars beweegt behendig tussen experimentele jazz en de meer behapbare kant van jazz, de rokerige punkstem van Tom Barman maakt het geheel af.

“You find it hard to keep your feet still. Some genuinely moving introspection” – Sunday Express

“The alt-rock legend returns – and gets jazzy” – NME

Roos Denayer verzorgt 14 juni de support van de mannen van Taxiwars. Denayer ontrafelde haar eigen muziekstijl. Het is een combinatie van jazz en singer-songwriter waarin haar eigen stem rijkelijk wordt aangevuld door de basgitaar en achtergrondzang van Trui Amerlinck. 

De voorbije drie jaar speelde Roos naast de vele shows in België en bezoeken aan Nederland verschillende keren in het (verdere) buitenland. Zo ging ze op tournee door Duitsland, Bulgarije, Oostenrijk, Tsjechië en zelfs New York.

Dit jaar brengt Denayer stukje bij beetje haar debuut EP uit door tweemaandelijks een nummer uit te brengen waarin talentvolle artiesten gefeatured worden. Het eerste nummer ‘AVIA’ werd in januari gereleased. 

Meer in MEZZ