Vrijdag 13 mei
Tape Toy
+ Johnny Jester
20:30 (Doors: 19:30)
Kleine Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Kleine Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Pop
  • poprock
  • Rock

Alle vier TAPE TOY’s staan hun persoontje, maar stop ze in een hok of duw ze op een podium en er gebeuren (te) gekke dingen. De band staat bekend als een stel onbezorgde jonge honden met een duidelijke missie; de boel op stelten zetten. Maar dat lijkt niet meer het enige doel. Een deel van de nieuwe nummers gaat ook echt de diepte in en die donkere kant komt nu duidelijk naar boven.

2020 was een rampjaar voor muzikanten en dit viel TAPE TOY ook zwaar. In deze tijd werkte ze aan hun album ‘Honey, WTF’, dat vol staat met nummers met harde gitaren, slimme synths en maffe wendingen. De band gaat links als rechts voor de hand ligt. En nergens klinkt het geforceerd, nooit klinkt het als een trucje. Het klinkt gewoon als TAPE TOY.

“De combinatie van harde gitaren met catchy hooks, direct herkenbare melodieën en meezingbare refreintjes, gebracht met een lichtzinnige directheid, maakt Tape Toy zo goed.” – TROUW

Een veelzijdig rocktrio uit het zuiden van Nederland. Johnny Jester haalt hun inspiratie uit bands als Kings of Leon, The Black Keys en Highly Suspect. Het resultaat hiervan vormt rauwe, maar toch gecontroleerde, energetische rock. Sinds 2012 heeft de band meerdere prijzen gewonnen met bandwedstrijden en heeft op verschillende festivals gestaan waar ze het podium hebben gedeeld met o.a. Indian Askin, Navarone en Tape Toy. De band heeft net hun tweede EP ‘A Silent Storm’ uitgebracht.

MEZZ tipt