Zondag 17 april
Stereo MC’s
+ Lemon
20:30 (Doors: 19:30)
Jupiler Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Jupiler Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • afro house
  • deep house
  • Electro
  • Hiphop
  • Techno

Dit is de verplaatste show die eigenlijk op 7 januari in 2022 zou plaatsvinden. 

In het midden van de jaren ‘80 ontstond Stereo MC’s. Geïnspireerd door elektronische klanken en funky hiphop bouwde de Engelse band een flinke reputatie op als live act tijdens multi tours en festivals. Het gezelschap brak door in 1990 dankzij het tweede album ‘Supernatural’ met hits als ‘Elevate My Mind’ en ‘Lost In Music’. Opvolger ‘Connected’ werd uitgebracht en meteen een wereldwijde hit. Het album werd een klassieker en rond 1992 werden er al bijna 1,5 miljoen exemplaren van verkocht.

De band stond overal in de spotlight onder andere in het voorprogramma van U2. Op hun latere albums sloeg de band een andere weg in meer richting synthpop en bleek rapper Rob Birch ook te kunnen zingen. Met cross-overs tussen hiphop, afro house, electro, techno en deep house moet je deze band een keer live meemaken!

Lemon

Met invloeden van bands als Primal Sceam, Stone Roses, The Kooks, Talking Heads en The Charlatans liet Lemon het publiek tijdens vele shows al enthousiast achter. Het viertal heeft een stijl ontwikkeld die ze zelf omschrijven als ‘Madchester’. Of om het meer Nederlands te maken: ‘Nedchester’. Een mix van indie rock, psychedelica en dancemuziek.

De band is als support geen onbekende voor Stereo MC’s. De twee acts hebben inmiddels al twee samenwerkingen uitgebracht, waarvan de tweede in mei van dit jaar verscheen.

MEZZ tipt