Vrijdag 11 oktober
STAKE x CRACKUPS x To Adelaide
Pier15 x MEZZ
20:30 (Doors: 19:30)
Pier15
20:30 (Doors: 19:30) | Pier15
€ 22,50
  • postmetal
  • Postrock
  • sludgemetal
Op vrijdag 11 oktober slaan MEZZ en Pier15 de handen ineen om Pier15 op zijn kop te zetten. Een keiharde avond vol met distorded gitaargeluiden en absolute chaos met STAKE, CRACKUPS en To Adelaide.

STAKE

STAKE, opgericht onder de naam Steak Number Eight, is een postmetal- en noiseband uit België. De muziek is een mengeling van postrock en sludgemetal en is beïnvloed door bands als Pelican, Isis, Sunn O))) en Amenra.

Het laatste album wat ze uitbrachten is ‘LOVE, DEATH and DECAY’ en dat zijn de drie thema’s waar de nieuwe plaat van STAKE rond is gebouwd. De Gentse band gooit alle conventies overboord: gas geven en terugnemen. Het is een hechte collaboratie geworden waarbij alle groepsleden bijdroegen aan de teksten en de band ook voor het eerst zelf in de studio aan de knoppen zat.

STAKE heerst waar het moet, maar laat ook ruimte om te ademen, om mee te leven en weer op te bouwen. “Ik ben nog nooit zo content geweest van een plaat als van deze”, zegt frontman Brent. De band wil nu vooral spelen en genieten. Samen de kracht van stevige gitaarmuziek voelen, nu de stilte na corona weer mag doorbroken worden.

STAKE

CRACKUPS

Waanzinnig snel, strak, serieus luid, maar met een scherp gevoel voor melodie. Het debuutalbum ‘Animals On Acid’ uit 2011 groeide al snel uit tot een soort cultus, zeker toen het viertal niet veel later voor onbepaalde tijd een pauze nam.

Maar CRACKUPS voelt altijd als thuiskomen en in 2019 duikt de band weer op. Tweede album ‘Greetings From Earth’ is het muzikale equivalent van een viervoudige espresso: krachtige garagepunk in zeven nummers en nog geen 18 minuten. ‘Wet Sheets’, ‘Trainstation’, ‘White Fruit’, ‘Getting The Vibes’, stuk voor stuk sloopkogels die live elke keer weer grote schade aanrichtten.

No-nonsense en geen geheimen. Geïnspireerd door een platencollectie die van hun ouders zou kunnen zijn. Black Flag en Devo ontmoeten Viagra Boys en Warmduscher.

CRACKUPS

To Adelaide

Bij To Adelaide is het vuur altijd brandende. Beïnvloed door genres als hardcore en shoegaze zorgt het Tilburgse viertal voor een nieuw geluid dat resulteert in een eeuwig voortdurende intensiteit. Want hoewel hun muziek constant balanceert tussen het gevoel van een gebalde vuist en een terneergeslagen hoofd, is er nooit sprake van een simpele gulden middenweg.

De band weet in hun nummers moeiteloos de muzikale nadruk te verleggen en kiest in elke situatie voor het uiterste. En dat werkt vurig, motiverend en tevens misleidend. Ondertussen resideren ze in hun zelfgebouwde studio in Tilburg, waar ze in eigen beheer hun nummers schrijven, produceren en uitbrengen.

To Adelaide

MEZZ tipt