Donderdag 29 november
Splendid
+ Traudes
19:30 (Doors: 18:30)
Jupiler zaal
19:30 (Doors: 18:30) | Jupiler zaal
€16

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Pop
  • Reggae
  • Ska

Sweet & Sexy Sounds en al 16 jaar hofleverancier van zonneschijn uit je speakers. Ook in 2018 mept Splendid je vakkundig door alle hoeken van de muzikale ring. Voetenwerk  in check, dans mee op de duizelingwekkende combinaties van pop, reggae en hip-hop die je steeds weer verrassen. Met Seven Kings, de knock-out plaat van 2018 die op 18 mei wordt uitgebracht, heerst Splendid als nooit tevoren met hun champion sound.

Splendid is al jaren een bekende speler in Europa. De live-shows zijn een ervaring waar de vonken van af spatten! Frontman Patrick Schmitz zweept het publiek op tot het dak eraf vliegt. Met Sicco van Grieken (gitaar), Bart Kerckhoff (bas) en Sven van Wijk (drums) als ijzersterkte ritmesectie ligt er een basis van gewapend beton. Als de twee blazers Jort en Bart Goderie samen met Bart Janssen (keys) de melodie tot leven brengen is er geen ontkomen aan… Strik je veters, tape je slippers aan je voeten, wie niet danst is af!

In 2018 komt Splendid met het zevende album Seven Kings. Liedjes die, vaak onbezorgd, soms rauw aan de rand, liefde en vakmanschap bundelen tot een klinkende vriendschap voor het leven.

‘Sun Comes Up’ is de eerste single van het nieuwe album, een onvervalste Splendid track die de spijker keihard op op z’n kop slaat!

TRAUDES
Natuurlijk hoort bij een act zoals Splendid een support die net zo ritmisch is. Wie past hier niet beter bij dan Traudes? Zij zoeken de grens op tussen hiphop en (elektronische) pop, door krachtige zanglijnen te combineren met pure rap. De 7-koppige band staat garant voor strakke beats, sterke teksten en een groovy liveshow vol overtuiging en energie.

Dat ze het publiek helemaal plat spelen is niet gek. Met het nummer ‘BACK DOWN’ zijn ze de eerste 3FM Talent van 2018. Het nummer dat helemaal grijsgedraaid werd op de radio en dat door Gerard Ekdom werd uitgeroepen tot niet 1, niet 2, maar liefst 5-sterren track. En owja.. Paaspop, Bevrijdingspop Haarlem, Concert at SEA, Appelpop en Noorderslag doen ze er ook nog eens “even” bij. Doe dat maar eens na!

Hun debuut EP ‘CRLS & GRLS’ bevat rauwe break-up verhalen tegen het decor van de stad Amsterdam: getuigenissen van de bandleden over donkere periodes van drank, drugs en vrouwen. De titeltrack ‘CRLS & GRLS’ gaat over frustratie en payback time, ‘FCK ME’ over terugvallen en ‘BACK DOWN’ juist over opkrabbelen. Traudes neemt je mee in de achtbaan van de (verloren) liefde.

MEZZ tipt