Zaterdag 17 december
Southern Avenue
+ Five Dollar Shake
20:30 (Doors: 19:30)
Jupiler Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Jupiler Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Blues
  • Soul

De weg naar de vijfkoppige blues en soul band begon toen Ori Naftaly, een gitarist met een levenslange passie voor Amerikaanse roots muziek, vanuit zijn geboorteland Israël in Memphis aankwam om deel te nemen aan de International Blues Challenge. Daar ontmoette hij Naftaly Tierinii en haar zus, drummer Tikyra “TK” Jackson. Naftaly was onder de indruk en nodigde Tierinii en TK uit om deel te nemen aan zijn solo blues combo, maar realiseerde zich al snel dat ze samen iets nieuws en speciaals waren geworden.

Getekend bij Stax in 2016, minder dan een jaar na hun eerste formatie, bracht de band hun titelloze debuut een jaar later. De band was meteen een fenomeen en bereikte nummer 1 in de iTunes “Top Blues Albums” charts voordat het werd geëerd met de ‘2018 Blues Music Award’ voor “Best Emerging Artist Album.”

Vol met muzikale creativiteit, zelfverzekerde songcraft en diepgevoelde emotie, markeert het laatst uitgebrachte album ‘Be The Love You Want’ Southern Avenue’s meest ingenieuze en persoonlijke inspanning tot nu toe. Deze mix van soul, gospel, blues en r&b leverde de band een Grammy nominatie op. Southern Avenue laat een opwindende en diep emotionele collectie songs horen die alle gedeelde ervaringen die ons samenbrengen vastlegt – vreugde en verdriet, eenheid en scheiding, liefde en haat.

Five Dollar Shake

God damn, that is a pretty fucking good shake. De Utrechtse band Five Dollar Shake mixt een stevige basis van energieke bluesrock met een flinke scheut soul.

In de gitaarriffs van Anne Kruiter en een extravagante toetsensolo van Bas van der Starre voel je de liefde voor vintage sounds. Jelmer de Haas (drums) en Marja Silvertant (bas) zorgen met hun laidback grooves voor orde in alle consternatie.

Het viertal begeleidt de cherry on top: vocalist Lucinda Legaspi. Met teksten zo goed als haar stem laat Legaspi je binnen en voel je wat hedendaagse blues kan zijn. Rauw, eerlijk en swingend in je smoel.

MEZZ tipt